親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

請教到過濟洲島自由行嘅jm , 你哋會唔會轉酒店架?黎緊會去六日五夜自駕遊,如住同一間酒店,當去玩另一個市嘅時候會唔會好嘥時間呢?

大宅

回覆 ycmami 的帖子

我都係唸近轉唔轉酒店,但因濟州晤係太大,轉酒店又要搬行李,可能晤轉好d。請問你租車未?
:giveup:

侯爵府

SandyMaMa 發表於 16-5-31 13:06

我都係唸近轉唔轉酒店,但因濟州晤係太大,轉酒店又要搬行李,可能晤轉好d。請問你租 ...
未呀,因家人要補返個國際牌先租得。我地係零晨機,天光六點幾先到,原本計劃先到西面住兩三日,之後最尾會住近機場方便早機走,但如按計劃先住西歸浦,就要落機揸嗰幾鐘車先到,咁成晚冇瞓嘅司機會好辛苦;但如先住濟洲市,後住西歸浦,走嗰朝驚會好趕,同還車怕有阻滯,如抝數等,因訂咗十點鐘機走,一係就把心一橫全程住晒濟洲市,咁就解決晒我之前嘅煩惱,但每日就要騰黎騰去囉!所以都唔知點好!

子爵府

2023年兔年勳章 畀面勳章

可否濟洲攞車, 西歸浦還車架?, 如果可以, 咁就轉一次酒店啦, 到程住兩晚濟洲市先, 跟住就轉酒店, 住西歸浦近機場同還車點, 因為你有車, 轉酒店都好方便, 將啲行李放車上揸過去.

侯爵府

AK47AK47 發表於 16-5-31 14:30
可否濟洲攞車, 西歸浦還車架?, 如果可以, 咁就轉一次酒店啦, 到程住兩晚濟洲市先, 跟住就轉酒店, 住西歸浦 ...
住得西歸浦就冇得近機場了!深深領悟到航班時間嘅重要性!

大宅

我時間上與你相似,我頭、尾兩日無車,唸住第一日輕鬆d和最後一日驚還車擔誤時間。我打算住一間酒店,有二曰去西面路程不同,順便遊車河,睇吓有乜野新發現景點。
:giveup:

侯爵府

SandyMaMa 發表於 16-5-31 15:22

我時間上與你相似,我頭、尾兩日無車,唸住第一日輕鬆d和最後一日驚還車擔誤時間。我 ...
你呢個安排都幾好,正正解決晒我嘅煩惱,會作參考!

大宅

大(emoji)家到時可吾可以share 個行程比我望望,我成日都好想去
親子王國已刪除閣下簽名檔內容,煩請自行檢視頭像、頭銜、暱稱,如帶有廣告或宣傳推介成份,應立即修改或刪除,否則可被封鎖戶口,謝謝合作。

大宅

ycmami,
<我地係零晨機,天光六點幾先到,原本計劃先到西面住兩三日,之後最尾會住近機場方便早機走,但如按計劃先住西歸浦,就要落機揸嗰幾鐘車先到,咁成晚冇瞓嘅司機會好辛苦>
我同你情況差不多, 我8月去8日7夜, 如7晚同一酒店好似好悶, 有可能先去西歸浦住幾晚,再返 濟洲市,因我晨早機,所以會早一日還車.

大宅

大家有無酒店介紹? 西歸浦同濟洲市都要, 唔該!

大宅

引用:請教到過濟洲島自由行嘅jm , 你哋會唔會轉

原帖由 ycmami 於 16-05-30 發表
請教到過濟洲島自由行嘅jm , 你哋會唔會轉酒店架?黎緊會去六日五夜自駕遊,如住同一間酒店,當去玩另一個 ...
Sixt 租車最平

侯爵府

LaLa 發表於 16-6-1 20:20
大家有無酒店介紹? 西歸浦同濟洲市都要, 唔該!
未住過,唔敢介紹比你,不過一路搵酒店時,見到呢間小木屋好似好靚,好心動,喺中文區㗎,但要自駕先方便!https://www.agoda.com/zh-hk/jungmun-log-pension-and-resort/hotel/jeju-island-kr.html?checkin=2016-06-07&los=1&searchrequestid=54bc1f39-3694-4bb8-95e9-d006e36d4e5c

侯爵府

rickhss 發表於 16-6-2 19:19
Sixt 租車最平
唔知呢間除咗機場交收租車之外,西歸浦有冇交收點呢?想早一日還車!

首頁

尾頁

跳至