跳至

首頁

尾頁

大宅

BB識用筷子同介片未?

洋房

quit diaper (vi vi only) day time only
chopsticks - not yet

洋房

How to teach BB to learn chopsticks ah?!
Is some training chops cna help?

大宅

原文章由 bwsyj01 於 08-10-22 09:59 發表
How to teach BB to learn chopsticks ah?!
Is some training chops cna help?

BB由20個月開始介片....足倆歲已經完全唔駛用片片了. 連night都唔駛用. 我比左十個叻叻囡囡

複式洋房

你個囡好叻播...我都比十個叻佢
我上星期開始剔起心肝同阿囡戒片,現在返學都會自己去廁所,係瞓先用片,都係在屋企試左一星期佢就習慣了,賴左4次都算唔錯啦...哈哈

原文章由 lovelybearbear 於 08-10-31 17:09 發表

BB由20個月開始介片....足倆歲已經完全唔駛用片片了. 連night都唔駛用. 我比左十個叻叻囡囡

大宅

畀面勳章

原文章由 lovelybearbear 於 08-10-31 17:09 發表

妳囡囡咁快連夜片都介埋, 真係好叻
我個囝返學同平時都介左九成九(有時失下手咁啦), 但訓覺就未開始, 其實我想問可以點train呢?

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

我個女都係呀
我仲冇幫佢介過添呀..
佢2歲就自己主動話去TOILET..夜晚仲識自己起身話要去...

筷子佢拎住梨NEW D野入口, 試過成功夾到D大舊送~~

子爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

U can buy them a Combi training chopstick, it quite good

大宅

畀面勳章 BK Milk勳章

我個囡好早已經介晒日片同夜片, 同埋識渣筷子好耐, 個個都讚佢叻添!

大宅

介夜片使唔使介瞓前果次奶?

大宅

我個仔日片就已介咗三個月左右,而夜片我諗佢自己介緊,因近來佢夜晚訓到咁上下好急就會喊醒,跟住就去厠所。早兩日佢更試過訓訓下急大,痾咗少少o係片片度,跟住佢急到喊,醒咗就去厠所痾咗好多添!

複式洋房

慘啦!!我個女都已經兩歲半,而家都仲未介到,大家可以教吓我嗎??

別墅

我仔只介到shu-shu唔用片, 大大唔肯係potty, 9月要返學都唔知點好?

別墅

我囝囝二歲介咗片啦,

但我未教佢用筷子,幾大可以教呀????

男爵府

環保接龍勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

Not yet eat by herself, how to ask her to use the chopstrick?

複式洋房

when u eat, put her on your side. Give her a small plastic bowl and chopsticks. Mine use adult chopsticks, sharp-tip type and teach her to hold at the middle length of the chopsticks.

洋房

how to train her to quote night nappy? Is it wake her up every 2 hour ?

男爵府

精緻種植勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 BK猜猜猜慶中秋

我囡而家三歲..片兩歲前已介著..夜片兩歲幾都介著.
不過而家仲未識抓筷子..

複式洋房

你去買學習快子啦!我個仔用咗2日已經用得好好,有時重夾餸比我食添!

男爵府

精緻種植勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 BK猜猜猜慶中秋

咁叻仔嘅。。
我囡三歲啦仲未識抓筷子啊。。
呢層點教啊?
抓筆寫字畫畫又幾好。。兩歲三個月就識畫多拉A夢

首頁

尾頁

跳至