自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

俾點意見,邊度訂酒店較好?廉航有乜要注意?
想去大板或東京,請俾點意見,未試過自已去!
一家大細,兩個小朋友!

大宅

travlgo?..expedia?

男爵府

回覆:暑假去旅行,自由行,廉航\'自已訂酒店

睇你訂邊間酒店, 決定住邊間可以上網格下價, 有時訂樂天, 有時訂hotels.com

寶石宮

2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

今年暑假

大宅

今年去

用戶要求終止服務

zicchung 發表於 16-6-1 18:32
一家大細,兩個 ...

Ctrip book 酒店最抵,我平時用開booking.com,上次book左物發現ctrip仲平幾百蚊可以自己揀返個location同price range,之後可以,好多都可以cancel但要睇條款。機票睇Sky scanner啦,幫你搵哂咁多間航空公司。去到玩咩。。。其實上網大把文比你爬

wcpcelia    發表於 16-6-2 10:14

大宅

暑假去要快d手啦,好多酒店已滿

大宅

回覆 J.c.baby 的帖子

謝謝

大宅

回覆 chiubetsy 的帖子

係呀!

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

J.c.baby 發表於 16-6-1 18:46
Ctrip book 酒店最抵,我平時用開booking.com,上次book左物發現ctrip仲平幾百蚊可以自己揀返個l ...

無話邊度最抵,一定要夾價唔好懶。我準備去星加坡ctrip就唔平。上年去台灣買機票就佢最平,好難講。
我夾左booking, Expedia, agoda, Zuji, Ctrip, 永安,官網。當地agent(如有,如日本有japanican)唔好懶!可以先book可免費cancel的再慢慢吼。
機票易d,夾skyscanner同ctrip已經夠。我唔鐘意團體飛所以唔會揀永安果d

大宅

回覆 Charlotte_mom 的帖子

明白,多謝指教

水晶宮

回覆樓主:

機票, 格官網、zuji、 hutchgo.
酒店, 我多数用booking.com。有時台灣的酒店, 官網可能平d。

水晶宮

回覆樓主:

bk 出埠旅遊板, jm 對酒店的comments, 好有用

公爵府

親子王國15週年勳章

我訂咗HK express. 8月頭有特價機票

公爵府

親子王國15週年勳章

引用:俾點意見,邊度訂酒店較好?廉航有乜要注意

原帖由 zicchung 於 16-06-01 發表
一家大細,兩個 ...
機票$6415,2大1細,行李去20kg, 反30kg

9日8夜訂Airbnb出租屋$3720

大宅

都好好啊妳咁要快啲睇下

公爵府

親子王國15週年勳章

HK Express用東亞咭仲有8折. 版面首頁-優惠代碼打 HKEBEA20。不過每日有quota, 滿咗就冇

子爵府

引用:我訂咗HK express. 8月頭有特價機票

原帖由 oiyau2005 於 16-06-01 發表
我訂咗HK express. 8月頭有特價機票
回程幾多?時間都可以喎

子爵府

暑假去,依傢出手有點遲, 機票有, 但酒店選擇少左, cx有優惠, 2人同行優惠, 你去睇睇啦! 去旅行真係要狂睇架……

男爵府

我8月中去,3月已經訂好,已經算遲,我平時會半年前開始睇同訂,所以今次都貴咗

首頁

尾頁

跳至