自由講場

跳至

首頁

尾頁

公爵府

我係上堂嘅地方識左個女人,我地唔同班嘅,個女人已婚有仔女(中學生),咁我地交換whatsapp。之後我地放學好多時都會一齊食飯。

今晚有堂,落堂去食飯,佢同我講,有無諗過點樣令自己更好?佢話有一個“自我提升”課程。

講到呢度,大家都明白係咩事吧?之前果幾次佢都無同我提過呢樣野。咁到去搭車途中,我話我唔會讀架啦,不過如果仲想放學同我食飯,我叫佢可以搵我,其實呢句都係打圓場啫

佢聽到就話“我諗我下次見你,會比張form 你啊!(報果d自我提升課程嘅form)”。跟住佢就話,如果我唔讀,當然唔會逼我。

有一剎那我係想即刻block左佢。但係好似太明顯。等我仲以為咁好彩,識到新朋友,我真係太天真了。 請問如果佢仲sell我,我應該點做?係咪簡單d,直頭唔見佢就算? 謝謝。

SiuBBee    發表於 16-6-2 11:23

男爵府

回覆樓主:

Block佢咪block佢,又唔係真係friend, 佢埋你身都只係想sell嘢啫!

水晶宮

牛年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

回覆:我以為

佢未必唔當你朋友。
佢就係當你朋友,先“益“你。

上得呢D堂都被洗左腦啦。

男爵府

我都撞過有人 sell 我上咩人生課程,佢係我老公朋友,第一次見,佢係咁講個課程好有用⋯⋯仲講到哭⋯⋯話我係好朋友想我好才介紹⋯⋯超級恐怖,好似撞邪咁⋯⋯其實我老公唔係同佢好熟

alexlam211    發表於 16-6-2 16:42
wcpcelia    發表於 16-6-2 08:53

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第一回 想生BB熱投 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

直接拒絶

珍珠宮

回覆樓主:

佢地有啲上晒腦,可能真心當你 friend 介紹 “筍嘢” 俾你都唔定

最緊要唔好心軟話去一次,必要時我都贊成 block,反正話不投機。俾佢纏落去仲煩

男爵府

maggie403 發表於 16-6-1 23:40
我都撞過有人 sell 我上咩人生課程,佢係我老公朋友,第一次見,佢係咁講個課程好有用⋯⋯仲講到哭⋯⋯話我 ...

我都有大學同學join完變左另一個人咁

公爵府

Sallyb1a 發表於 16-6-1 23:40
直接拒絶
我講左我唔會讀…其實佢講緊果陣,我個心真係涼左一節

男爵府

佢哋唔會聽到你嘅拒絕架,只會不斷叫你去

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

回覆樓主:

我都試過上堂有個同學仔神神化化,係我地去緊廁所時突然問我地有無思考過我地既人生?佢應該都係讀類似課程既人。
好彩我同朋友一齊返學,立即唔再同佢講野

公爵府

回覆樓主:

無興趣無時間,我以前系咁答,
總之同自己講,堅持,唔好衰心軟

伯爵府

回覆 JenLau88 的帖子

就算真係好朋友, 我都會block佢, 埋身sell我會疏遠佢

wcpcelia    發表於 16-6-2 09:01

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

佢真係俾FORM 你, 而你又覺HARD FEELING, 咁當面撕咗張FORM, 睇怕佢真係明!!!死咗條心掛!!

伯爵府

回覆 熱狗媽 的帖子

樓主唔好咁天真la, 你當佢係朋友, 佢當你係水魚, 仲諗咩識多個朋友......

寶石宮

開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

引用:我係上堂嘅地方識左個女人,我地唔同班嘅,

原帖由 熱狗媽 於 16-06-01 發表
我係上堂嘅地方識左個女人,我地唔同班嘅,個女人已婚有仔女(中學生),咁我地交換whatsapp。之後我地放學 ...
唔去就是。。。可能佢疏遠你先呢

翡翠宮

2018復活節勳章 認識瑞士牛牛第一回 玩具勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

咪儍啦...............人成長左好難識朋友架, 需要好多時間才有機會培養友情,

而家無啦啦埋身的一是傳銷, 一是保險,仲有一種學名叫雄性狗
一杯香茗,一卷書,偷得半日閒散;一抹斜陽,一壺酒,願求半世消遙。

公爵府

andyman 發表於 16-6-2 08:35
咪儍啦...............人成長左好難識朋友架, 需要好多時間才有機會培養友情,

而家無啦啦埋身的一是傳銷, ...
初識佢果陣都有諗過有無咁好人, 尋晚佢一講, 我已經心中暗暗

真係飛來蜢無好野, 好難識d稍為正常嘅人

琥珀宮

親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋

熱狗媽 發表於 16-6-1 23:25
我係上堂嘅地方識左個女人,我地唔同班嘅,個女人已婚有仔女(中學生),咁我地交換whatsapp。之後我地放學 ...
無事獻殷勤, 通常啱傾好感都唔會熱情過龍。
又唔係深交, 88算數。

你若盛開, 蝴蝶便來!

子爵府

反sell 佢, 叫去返教會或佛堂, 仲唔駛錢

水晶宮

拒絻收FROM , 話自己真係無興趣. 佢再講, 就黑佢面

首頁

尾頁

跳至