懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

子爵府

我會順產,但好想BB可以在38周出世,因為之後老公不在HK,唔可以睇住BB出生,咁可唔可以在自己陣痛前去催生架?

子爵府

push, anyone knows?

男爵府

我個fd岩岩催生, 早左3wk, 我估3住7 wk 掛.
但佢係妊娠糖尿催生. 阿B 5lb +, 細粒d law.

男爵府

我生我大女時因為胎水少, 醫生係我38週時提出催生, 不過無位要到星期四先有位, 點知我個女係檢查後個晚(星期二凌晨)就陣痛, 唔夠10個鐘佢就出左世, 所以我根本唔駛催生!

我個女出世6.1lb。

原文章由 ill 於 08-10-20 21:47 發表
我會順產,但好想BB可以在38周出世,因為之後老公不在HK,唔可以睇住BB出生,咁可唔可以在自己陣痛前去催生架?

[ 本文章最後由 060905 於 08-10-21 12:52 編輯 ]

子爵府

原文章由 ill 於 08-10-20 21:47 發表

可以呀
我個時都係 ler 亞盧醫生幫我催生
都係 38 weeks 幾
but 真係 ler
因為醫院 d 姑娘話佢 ng 多願 ka

子爵府

我係盧乃本醫生架,如果不是因為胎水少....等等呢D原因,只是自己想早D生,佢肯唔肯同我催生架?

別墅

問下你個醫生好喔,可能個個人情況唔同bo
生左啦   小朋友早教教材分享:  http://www.kidsgoflash.com/tra_ch/ (no ads, just sharing)

子爵府

原文章由 ill 於 08-10-21 14:48 發表
我係盧乃本醫生架,如果不是因為胎水少....等等呢D原因,只是自己想早D生,佢肯唔肯同我催生架?

我都係無特別事
係我 request 要催生 0乍
你同 dr lo 講你老公係 0個 個至係 hk
我諗應該 ok
(教你做壞事 tim )

首頁

尾頁

跳至