懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

有無人食白蓮SO煲雞蛋會嘔? 我依家36week多D,我試過食幾次,但次次食完(連雞蛋)都好似想反胃咁,今日食完仲嘔埋,唔知點解呢?
同埋你地煲時,隻雞蛋係咪連殼一齊煲?仲要食埋先有效?
如果唔食白蓮SO,有無其他可代替呢?如腐竹白果?

男爵府

hashtag影視迷勳章

隻雞蛋係連殼一齊煲~
我睇書講~腐竹白果雞蛋糖水~要o係預產期1個星期前至食得~

大宅

BK Milk勳章

原文章由 gau1010 於 08-10-20 23:30 發表
有無人食白蓮SO煲雞蛋會嘔? 我依家36week多D,我試過食幾次,但次次食完(連雞蛋)都好似想反胃咁,今日食完仲嘔埋,唔知點解呢?
如果唔食白蓮SO,有無其他可代替呢?如 ...

我都有飲但無嘔,重食埋蛋添!
不過我煮熟雞蛋後徐殼先煲.....

水晶宮

好媽媽勳章

你有無落片糖呀?我又無嘔喎,仲好鍾意食添
原文章由 gau1010 於 08-10-20 23:30 發表

男爵府

2011至尊種植勳章 畀面勳章 親子王國15週年勳章

白蓮SO好難飲既, 你其實都可以食腐竹白果o架喇, 不過唔好食得咁密就得. 同埋食d清潤既糖水啦, 而家天氣開發乾燥喇. 或者煲d梨水飲都得, 煲過唔會太涼!

大宅

我都有嘔,食一次嘔一次.

大宅

我飲過一次立即頭暈,跟著無再飲喇,其實可以飲一種叫葡萄乾既咖,一樣係藥房買咖咋,我問過中醫葡萄乾都好好咖~~
葡萄乾既煲法同煲白連so一樣咖咋!!

大宅

我係想 but無 到~~~so我飲左2次only!!!

首頁

尾頁

跳至