懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

子爵府

可唔可以搽落因為搽o左肚紋cream 而起既粒粒上面呀??
個肚好多紅色粒粒, 好似疹o甘樣既o野呀, o羊都唔敢搽, 唔知搽
pat pat cream 有冇幫助o尼?

如果唔搽得o甘可以搽d o羊令佢地快d 退同冇o甘痕呀?

珍珠宮

畀面勳章

睇醫生啦..因為我個肚都有一,2粒,超痕,上次返廣華問醫生佢話係d荷爾蒙變化引起..但又唔開藥膏我搽喎..跟住我返私家覆診..醫生開左d熱痱水同有類固醇既藥膏我搽..之前用熱痱水搽完有止痕作用,但好乾..跟住過2個鐘又痕過..依家忍唔住用類固醇藥膏,唔敢搽咁厚..薄薄咁搽..不過仲係痕囉..

子爵府

o下, 有o左個dr 都開有類固醇既藥膏比你搽呀? 不過你睇得就要信佢o家o拉...o甘如果係o甘我屋企都有支係搽燙疹既cream, 等我搽o下有冇用先, 如果都係唔掂至睇dr la~
o尼o家耐唔耐就走o左去產驗, 癈事又走去睇dr o拉, 好似好密
o甘..

原文章由 arale1668 於 08-10-21 11:57 發表
睇醫生啦..因為我個肚都有一,2粒,超痕,上次返廣華問醫生佢話係d荷爾蒙變化引起..但又唔開藥膏我搽喎..跟住我返私家覆診..醫生開左d熱痱水同有類固醇既藥膏我搽..之前用熱痱水搽完有止痕作用,但好乾..跟住過2個鐘又痕 ...

珍珠宮

畀面勳章

咁有d野係一定要用呢d野去治架啦..
老實啦..有時touchwood.陀bb時有需要..抗生素都一樣要食啦..
仲之醫生俾得我搽既..我都會用囉!!
我都係產檢時順便同醫生講..醫生話如果再唔得..要睇皮膚科...因為我個肚爆晒微絲血管..好多西瓜紋...係超痕..

子爵府

o甘都係, 我o尼2日o羊都冇搽, d 粒粒攪到我好痕呀...

原文章由 arale1668 於 08-10-21 15:38 發表
咁有d野係一定要用呢d野去治架啦..
老實啦..有時touchwood.陀bb時有需要..抗生素都一樣要食啦..
仲之醫生俾得我搽既..我都會用囉!!
我都係產檢時順便同醫生講..醫生話如果再唔得..要睇皮膚科...因為我個肚爆晒微絲 ...

公爵府

虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 環保接龍勳章 wyeth冷知識勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 育兒性格勳章 開心吸收勳章

我個肚都有紅疹呀, 超痕呀. 一個醫生話係熱痱, 一個醫生話係敏感, 健康院姑娘話可能係孕婦濕疹. 搽咗敏感藥膏好d, 仲有搽爽身粉都有d幫助架. 你試下吖.

子爵府

好la, o甘我嘗o下搽爽身粉先~

原文章由 tantanmama 於 08-10-21 18:31 發表
我個肚都有紅疹呀, 超痕呀. 一個醫生話係熱痱, 一個醫生話係敏感, 健康院姑娘話可能係孕婦濕疹. 搽咗敏感藥膏好d, 仲有搽爽身粉都有d幫助架. 你試下吖. ...

首頁

尾頁

跳至