婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

大宅

其實我怕左我6299,到最後一家3口搬左返美國,我的小寶貝轉眼都就快10個月啦,今次由於我屋企人擺大壽,所以我地一家3口就一齊返香港,在返嚟前,我c6話帶呀仔比6299見下,我就應承左,其實我真係好憎恨我6299,但我見甘耐都無比佢地見過個孫,今次返到嚟香港就比佢地見下,我又諗住做人又唔好做到甘盡,點知就換嚟一肚氣,到最後我地頂佢地唔住,我c6終於爆佢地!
一上到6299屋企,佢地兩個就一手搶住要抱,ok你地甘耐無見,我比你抱,但抱唔夠10秒,呀仔就因為認人爆喊,甘我c6就出聲,叫佢地比返我,對話如下:
c6:(同6299講)比返媽媽抱先啦,佢只痴媽媽
99: 個孫係跟你姓咖,有咩理由比返佢抱,要抱都係你抱先
62: 咪就係,比個b,呀叔(c6細佬)試下抱,呀b比返同姓的抱一定收聲(跟著轉左手比c6細佬抱,但仍然爆喊,跟住c6細佬就想比返呀仔我)
99: 咪比呢個女人抱呀,要比都比返你呀哥抱
C6: 個仔係佢生ge,媽媽抱有咩問題(我c6就將呀仔比返我,我一抱就收曬,呀仔仲要好似樹熊甘攬住,我)
99: 有咩理由佢會甘痴呢個外姓人(就開始話我c6)你做咩比個仔甘痴個女人,甘唔得ga
62: 你地平時點教個仔,教到佢甘無家教,比我地抱下都唔得
我:佢仲細認人,小朋友係甘 ga la,關咩家教問題
62: 你呢個女人收聲啦,我一巴將你咀都仲得呀
99: 我一直以嚟都唔敢駁你62咀,我都唔明你屋企點教你!唔怪得攪到我個孫都無家教!

Tuscany    發表於 16-9-16 05:11
iam1083    發表於 16-6-13 15:09
懿仔媽媽    發表於 16-6-8 14:42
Jolin_Yuen    發表於 16-6-6 13:12

大宅

C6: 夠啦,你地兩個咩年代㗎,你地唔好開口埋口就咩外姓人,咩呢個女人啦,呢個係我老婆,幫我生左個仔的老婆!你地唔當佢一家人就算,但佢永遠都係我個仔嘅呀媽,永遠都係我屋企人!
62:你個死仔,甘樣同我講嘢
C6: 係你逼到我甘,仲想點
62: 我無呢d X街仔,你同我走
C6: 好呀,我地走
62: 你出左呢個門口就咪返嚟,我當無生過你
C6 : 甘我地走啦,之後我地就走左

出左門口後,c6就同我講,對不起,我父母令你受太多委屈,你原諒佢地,過埋今次,應該唔洗再見

翡翠宮

回覆樓主:

之前發生過咩事咁大仇口?!

大宅

回覆:好嘢從此唔洗再見

恭喜你可以脱苦海!!!

大宅

mini1204 發表於 16-6-3 09:07
之前發生過咩事咁大仇口?!

睇我舊post la

男爵府

嘩,你終於修成正果啦

一路追開你舊post
真係恭喜哂你囉

公爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 瞓得好勳章 開心吸收勳章 畀面勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 最關心BB問題熱投勳章

crazydog 發表於 16-6-3 08:57
其實我怕左我6299,到最後一家3口搬左返美國,我的小寶貝轉眼都就快10個月啦,今次由於我屋企人擺大壽,所 ...
咩叫我一巴將你咀都仲得? 你62真過份 !

好彩你老公撑你 ! 有留意你既POST, 支持你以後唔再見佢地.!

男爵府

回覆:crazydog 的帖子

你99咪又係外姓人,佢咁好笑既。你99唔知自己姓咩?

公爵府

引用:C6: 夠啦,你地兩個咩年代㗎,你地唔好開口

原帖由 crazydog 於 16-06-03 發表
C6: 夠啦,你地兩個咩年代㗎,你地唔好開口埋口就咩外姓人,咩呢個女人啦,呢個係我老婆,幫我生左個仔的老 ...
真係忽到上腦!
呢啲咪自己搞到斷六親囉!

Marshmallowmomo    發表於 16-6-4 22:24

已刪除用户

回覆樓主:

大宅

一睇到啲99講「外姓人」真係好好笑,佢自己都係一個「外姓人」。
或者可以將小朋友姓改埋跟我呢個「外姓人」又無所謂呀。

複式洋房

好痴線的6299

珍珠宮

回覆:好嘢從此唔洗再見

你就好啦~有得移民遠離6299!
我好想想遠離我99,唔止搬屋,係分隔異地戈種!

男爵府

其實我怕左我6299,到最後一家3口搬左返美國,我的小寶貝轉眼都就快10個月啦,今次由於我屋企人擺大壽,所 ...
你6299把口真係...................

男爵府

HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 開心吸收勳章

下, 你6299話你個仔係你C6生, 點解新聞無報導有男人成功懷孕同生埋既? 仲有62話一巴打落你度都得, 我會同佢講 "你打完我報警拉你都得添呀"

男爵府

畀面勳章

你c6真係好,起碼唔會愚孝,講真孝順父母係應該,但真係要分明辨事非,好多時係依度呻6299嘅JM,就係因為C6做縮頭龜或愚孝,令到啲JM好痛苦,所以樓主有一個可靠嘅C6,真幸福﹗

公爵府

見你出PO在美國習慣嗎 ? 以後不再見歪理大王.人都輕鬆D呀系佢地無福氣JE.享不得天輪之樂.無符WO.(我估將來佢地也會同樣對待叔仔的老婆仔女)所以話...由得佢地孤獨終老LO.....

子爵府

畀面勳章

咁深牙齒印!!!!!
你c6俾萬個Good佢!!!

男爵府

你6299勁口衰。真系以後可以唔洗再見
做人,5好難为自己

侯爵府

回覆樓主:

個62都有問題,佢有咩權打人地個女
Be positive, Stay stronger,Work harder, Learn Wiser, keep fighter, much smarter

首頁

尾頁

跳至