使用意見

跳至

首頁

尾頁

管理員

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 畀面勳章

各位Android 用戶,如安裝 (或更新至) 親子王國 app 3.3.2 版本後,使用上遇到任何問題/故障,煩請在本集中帖內報告;如有任何使用意見,亦請在此貼出,有關問題及意見都會直接交予程式開發員跟進。謝謝!

如遇到任何故障問題,請提供以下資料:
-問題描述(哪個頁面發生/執行甚麼操作 出現問題);
-問題截圖或錯誤訊息內容;
-問題發生的頻繁度 (必定/經常/偶然/甚少);
-手機型號;
-Android OS (操作系統)版本。

男爵府

畀面勳章

回覆樓主:

更新3.3.2後,入到主題即hang無反應,跟住跳出到版塊。
LG G PRO 2
O/S Andriod 5.0.1

大宅

特派員 發表於 16-6-3 15:30
各位Android 用戶,如安裝 (或更新至) 親子王國 app 3.3.2 版本後,使用上遇到任何問題/故障,煩請在本集中 ...

經常跳出版面,從未成功睇完一個帖,samsung galaxy s4, android 4.4.2

男爵府

kenyuen 發表於 16-6-3 17:38
更新3.3.2後,入到主題即hang無反應,跟住跳出到版塊。
LG G PRO 2

me too.不停彈出刷新

大宅

kenyuen 發表於 16-6-3 17:38
LG G PRO 2

我都係一樣,不停刷新,不停彈出第一頁,內文根本未睇完就彈晒出去。
用 LG G3
咁樣超趕客
http://hk.myblog.yahoo.com/avrilstories

別墅

回覆樓主:

勁彈,仲衰過之前,宜家一load入版面已經會彈,用到無晒心機!!!!

男爵府

lchen 發表於 16-6-4 10:24
經常跳出版面,從未成功睇完一個帖,samsung galaxy s4, android 4.4.2

Me too
用緊Note 4

水晶宮

KING1KING 發表於 16-6-6 18:14
Me too
用緊Note 4

除了成日弹出外,睇完一頁又要等加载,有時又話鬆開成功,但又隨即弹出,而私訊出吾到中文字。請盡快處理。謝謝!

水晶宮

畀面勳章

回覆樓主:

有時睇唔到圖,
一係就拉到去廣告位就彈返出去,
更新左仲嚴重左

翡翠宮

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

閃退明顯小咗
但都平均睇十五個帖一閃退

網:中移香港3G
機:紅米Note2
Android 5.0.2
香港撒瑪利亞防止自殺會熱線:23892222
撒瑪利亞會熱線(多種語言)︰28960000
生命熱線︰23820000
東華三院芷若園熱線︰18281
社會福利署熱線︰23432255
醫院管理局精神健康專線(24小時精神健康熱線諮詢服務):24667350
明愛向晴熱線:18288

男爵府

samsung note2 - Android 4.4.2
看post , 信箱 - 彈彈彈
留口訊 - 打唔到字.
己第三天還是這樣

子爵府

開心吸收勳章

回覆樓主:

Sony z2
Android 6.0.1
私訊打唔到中文
請解決thx

別墅

回覆樓主:

我用samsung note4,
已經delete左再安裝都無分別。
瘋狂彈返去主頁,連向下掃都彈,
請盡快改善問題。

水晶宮

我用緊紅米Note3, Android 5.1.1. LMY47V
睇 post 成曰彈返主頁,䏲完一頁又要加載然後鬆開後又彈回首頁。私訊又打吾到中文。覆post又不能改字或加字。請盡快改善問題。謝謝!

大宅

食得好勳章 美好大世界2017勳章 認識瑞士牛牛第一回 畀面勳章

回覆樓主:

更新3.3.2后,每次睇帖就會彈出主頁,次次用都不停彈,根本貼唔到帖,超差

翡翠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章

特派員 發表於 16-6-3 15:30
各位Android 用戶,如安裝 (或更新至) 親子王國 app 3.3.2 版本後,使用上遇到任何問題/故障,煩請在本集中 ...

zenfone 2,通常入2手市場,第一個帖都彈出去首頁,有時上bk冇耐,就彈APP,彈幾次後,直接離開bk,甚至有時要登記戶名,密碼才可以入返bk

禁止訪問

公爵府

回覆樓主:

Note 3, Android 5.0, 一日 hang 機無數次,hang 到我部手機嘅自動優化系統建議我 delete BK app。

已經剷走三次再重裝,毫無幫助,成日出現以下畫面:

公爵府

回覆樓主:

電話:sony z3
android 5.1.1
BK: v3.3.2

每次回覆時,如發現漏字,用cursor點番去想加字的位後,那個位不能加到中文字(只顯示英文字出來).要删除cursor以後所有字,先可打到中文字出來
唔該唔好同我打招呼,不要點評!

男爵府

畀面勳章

alik 發表於 16-6-10 21:38
電話:sony z3
android 5.1.1
BK: v3.3.2

我都糸這情況,仲以為輸入法應用問題,原來糸BK apk問題,咁多問題教人怎用

首頁

尾頁

跳至