二手市場

跳至

首頁
12345...90

尾頁

大宅

我在10月26日在Y字拍賣看中一套秋冬款 COMBI 領帶款男孩套裝要70碼 ,賣家覆我過數後會3-4日後發貨給我。我說明10月31日一定要收到貨,如果唔係我唔要 , 那位小姐叫我用速遞,星期四會收到。之後星期四未收到,問 那位小姐佢話星期五,點之上午無 。那位小姐佢話佢同事一早寄了, 叫佢問速遞公司,佢話佢同事寄唔關佢事。最後佢有問速遞公司,星期五下午寄,話可能要星期六,問是否實有便話要星期一

1. 不誠實
2. 無交待
3. 貨係80碼用双頭筆改作70碼
(之初無70碼便要80碼)
係佢自己話有70碼

套衫褲連運費$195,大家要小心

[ 本文章最後由 mamihar 於 08-11-5 17:46 編輯 ]

大宅

Bunny_BB 這個不誠實的人,一定要小心。
我同佢買咗六包PAMPERS中碼輕鬆穿尿片
佢話買多咗所以賣出。我比咗$300,一包$50,
佢話唔會過期,我又疏忽睇唔清楚,
佢用黑筆加多筆,將生產日期由06年改做08年
仲要係1月13號到期。真慘!
我之後再睇番,佢係剛申請這網。
大定要小心賣輕鬆穿的人!
因為我今晚又見倒有人剛申請這網又話賣輕鬆穿。

我交易過幾次,D人都好誠實,
都唔知點解D人吟差,欺騙婦女和BB錢。無良!!!

禁止訪問

大宅

牛年勳章 開心吸收勳章

jacklam00,
你 真係好叻!!! 收到coupon重想屈番我D錢, 我唔記得係邊日寄出你就話我講大話, 你從來冇叫我留tel no比你, 我就係騙徒, 哈!哈! 真好笑!! 而且我有寫上回郵地址, 既然你收唔到點解又冇寄番比我呢??? 我話比你知, 果日一齊寄出的另一個 " yoyoma"人地都已經收到換埋啦, 而你一直死拖話收唔 到, 重開口埋口就叫我比番錢你, 我真係好懷疑你才是騙子!!!!!!!! 我係BK交收賣買咁多年, 你都係我遇上既第一個騙子!!!!!!!!!!!!!!!!!

原文章由 jacklam00 於 08-11-2 10:43 發表
我在BK向騙徒"kkyyho"購買皇牌恩加健3號400克免費換領券2張, 我本著大家以誠相對, 過了錢到騙徒戶口, 及後一路經BK電郵追貨(因騙徒不留電話聯絡), 轉載電郵內容如下. 騙徒訛稱已寄出, 開始話星期二(21/10)寄出, 之後 ...

男爵府

其實版主有沒有想過可以做到好似y記拍賣咁
有信用指數的呢?
又或者每人有個買賣的留言
可以俾人地睇返佢之前同人交易是否順利??

以上只是個人想法罷了~~~
可能有一定的難度的!!!
thx!!!

雲妮鼠鼠  贊成  發表於 14-4-16 23:08
丫雅  如果有就好lu~ 睇信用決定交唔交易  發表於 13-12-31 16:12
babyshop29  我都好希望bk可做到如此.  發表於 11-12-10 01:52

大宅

好媽媽勳章

話你知,你話寄出既所謂寫上回郵地址既coupon,我就真係收唔到,收到話收唔到既就正哀女,反之就欺騙我既人係,你口口聲聲話寄俾人哋,人哋收到只可代表你,或者有寄俾人哋,但你到底有冇寄俾我,就只有你自己先知道,你近期POST(400g 換領券2, 31/10前換領, sell : $90 ( + post change $2), 有意pm!!),你今天11點幾PM我話( yoyoma 都已收到換埋milk powder, ),POST話得2,點解我入錢$92俾你買兩張,你仲有得賣俾其他人既?????????

這個世界是有天理的, 今天做騙子的,明天會俾別人騙番雙倍又雙倍(這句說話只是有感而發,如有呢類MaMa見到切勿動怒)

此事到此為止, 我唔會再回應, 錢, 我已經過了俾人, 都無想過收得返, 就當我做了善事.

原文章由 kkyyho 於 08-11-7 12:18 發表
jacklam00,
你 真係好叻!!! 收到coupon重想屈番我D錢, 我唔記得係邊日寄出你就話我講大話, 你從來冇叫我留tel no比你, 我就係騙徒, 哈!哈! 真好笑!! 而且我有寫上回郵地址, 既然你收唔到點解又冇寄番比我呢??? 我話 ...

男爵府

搵的奶粉錢,都俾人用陰招搶客

好唔開心,我自己係媽咪,都明白各位媽咪想搵的又平又靚既衫仔俾自己個bb,但做為一位係媽咪網,想搵的奶粉錢的媽咪,昨日真係好唔開心,唉~~~~~~~~~~~~~~
話說昨日係我個話題下面打野既媽咪,取消左我的order,話因為有人自己pm佢地,話佢既貨平過我,叫佢地同佢買,如果我去同佢的客咁講,佢又會點,做人點可以咁架,出咪晒的陰招,如果唔係有媽咪pm我話取消order,我都唔知,其實如果係的媽咪自己搵佢買,而取消我order,我真係無所謂,因為個個都想買平野既啦,不過個做生意既人去暗搶人地的客,我覺得佢好抵莊,好同cheap!

Re: Combimini全棉五色小樽領-$43/1件,$80/2件(秋冬最岩) mei_ling 08-11-7 15:12

Hi Ms. Wong,

Sorry to inform you that please cancel my order as another mami pm me with more competitive price.

Sorry for any inconvenience caused!

Mrs. Cheung

原始私人傳訊: Combimini全棉五色小樽領-$43/1件,$80/2件(秋冬最岩)

QUOTE:
原始私人傳訊: Combimini全棉五色小樽領-$43/1件,$80/2件(秋冬最岩)

暫時約你星期一灣仔mtr啦,到時再call你啊
ok

用戶要求終止服務

好媽媽勳章

枉我一直當你係朋友,你連咁少野都呃我??你駛唔駛避我PM同電話呀??俾你呃左少少野,但可以睇穿你個人,值得!!你呢個朋友,不交也罷!!

大宅

回覆 #6 baby0724 的文章

很多媽媽來這個二手巿場都是想買些平少少的野,是好正常。如果唔係就出街買新野啦!每個人想買平野都有原因,好似我仔仔28週早產,我離職全職照顧BB,只不過想買D平野幫輕吓老公。買D平野唔係有罪,但賣家全心呃人就有問題。是嗎?唔通買平貨,D貨就一定有問題?合理嗎?其實賣家賣貨時都可說明貨的問題,如果媽媽認為可以得買,就會買。這样,賣家同買家兩者都開心,唔好咩?

大宅

很多媽媽來這個二手巿場都是想買些平少少的野,是好正常。如果唔係就出街買新野啦!每個人想買平野都有原因,好似我仔仔28週早產,我離職全職照顧BB,只不過想買D平野幫輕吓老公。買D平野唔係有罪,但賣家全心呃人就有問題。是嗎?唔通買平貨,D貨就一定有問題?合理嗎?其實賣家賣貨時都可說明貨的問題,如果媽媽認為可以得買,就會買。這样,賣家同買家兩者都開心,唔好咩?
原文章由 baby0724 於 08-11-7 12:16 發表

$50咁平實有問題喇
我覺得有d人成日要平,
又唔言念下咁平個質數又會點
我唔係話你,只係俾d mama激親
我開價100佢夠膽講50
講唔到就幾蚊都繼續講.......
你要咁平你想人地俾d咩你呢 ...

禁止訪問

禁止訪問

大宅

原文章由 rainbow1623 於 08-11-17 15:57 發表
今日遇到一個好無交帶既mami, 發生一件不愉快事件:

上個星期我同個mami傾好左同人佢買輕鬆穿 (4片裝)L碼19包, 已經pm約好哂時間地點. 到左約定交收個日, 我再次pm同佢confirm, 之後佢係pm先同我講, 話阿仔唔舒服, ...

咁又過份d既, 明明約左你, 依家又買左比個高價既!!其實我覺得係邊個問先同confirm先就賣比邊個lor!

禁止訪問

大宅

原文章由 rainbow1623 於 08-11-19 10:54 發表
其實我最嬲係佢完全唔通知我一聲. 你賣左俾人都同我講聲呀!! 如果唔係我pm多1次同佢confirm時間地點, 佢都唔會出聲同我講. 到時浪費我d時間&車費, "尊登"入去同佢交收. ...

嗄,佢無諗住同你講聲??咁真係好無責任感喎!!

禁止訪問

大宅

原文章由 rainbow1623 於 08-11-19 14:58 發表
我諗佢無意思同我講law, 等我揾佢先講俾我知賣左俾人.
以下係佢pm俾我既解釋:

真係很抱歉, 因為實在太多mami pm我想要, 講真我都攪到唔知邊個打邊個, 大家又就唔啱時間, 我呀b又病o左~難得有mami肯去我屋企取, 唯有 ...

我覺得如果佢約左人交收又怕唔記得就最好mark低

禁止訪問

男爵府

原文章由 rainbow1623 於 08-11-19 15:59 發表
同意, 我有時同d mami交收, 我都mark低, 驚自己唔記得, 又再post出去.

好嬲!!,買回來的奶粉比人落過手腳, 係入面放左幾個奶粉匙, 係can底比人開過放入去, 因為有開過痕跡~~
我唸可以報警~

禁止訪問

首頁
12345...90

尾頁

跳至