二手市場

跳至

首頁
12345...90

尾頁

男爵府

你有沒有影低罐奶粉的相呀???
我想睇下開過的痕跡是怎樣
等我地下次同人買奶粉也知道可以點檢查???!!

同埋個過程是怎樣???
是否是一些初黎報到的mama所為???
(只是想知道~~不是針對這些mama,如見字有唔開心,我在此道歉!!sorry!!))

原文章由 zozo2005 於 08-11-21 00:48 發表

好嬲!!,買回來的奶粉比人落過手腳, 係入面放左幾個奶粉匙, 係can底比人開過放入去, 因為有開過痕跡~~
我唸可以報警~

禁止發言

伯爵府

2018復活節勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 親子王國15週年勳章

原文章由 zozo2005 於 08-11-21 00:48 發表

好嬲!!,買回來的奶粉比人落過手腳, 係入面放左幾個奶粉匙, 係can底比人開過放入去, 因為有開過痕跡~~
我唸可以報警~

即係點架 可以影埋相上黎睇下嗎?咁底比人開左d奶粉唔會漏咩?同埋個賣奶粉個叫咩名丫?等我地可以小心d丫嘛

別墅

Be careful this
"baby789" who got my Wellcome旅遊印花*15 on 27Nov08, but she did not send me Pampers buy 4 get 1 card.

公爵府

認識瑞士牛牛第三回

嘩咁都得...mouth: mouth: mouth:

原文章由 christy0604 於 08-11-25 17:39 發表

點可能, 罐 底 點開ar?剧開??

大宅

一個好無賴、惡人先告狀既女人--
wcpcelia

在二手市場post:
徵 惠康印花 $1@
意大利 Kappa旅行系列印花
面交,最好旺角mtr
有意請pm數量

wcpcelia pm我:
我有8個,火車站沿線交收...
或可郵寄,但要另付1.4元郵費(8元+1.4元=9.4元)
你入數給我後,然後可以pm聯絡地址比我,我會盡快寄給你的

然後同佢pm左幾次,初步約左交收時間......

6:50pm太晏,
咁星期四啦,6:30pm,可以既話早多少少,6:15pm會好d。
我朋友會同你交收,佢電話9xxx xxxx。
請你也留電話以作實。

wcpcelia
早d就一定唔得...我今日直接致電跟你朋友夾一夾啦

過左佢地既約定時間後..........................

wcpcelia
原本約了張先生6:30pm在上水火車站,但我六時許致電給他時,他的手機由其公司同事接聽...所以未能與張先生聯絡上...
我在星期二曾與他聯絡,他叫我星期四可以直接call他的....
如果郵寄比你ok嗎?因為真係比較難約...而且我又趕時間接小朋友...
請見諒

佢無你電話,搵唔到你,
佢頭先在火車站等左你好耐,見唔到你,連電話都收唔到一個,
佢反而收到我打俾佢既電話。
想問你是否只打過一次俾佢,見佢飛左去公司就無再打俾佢,
然後就唔按約定出黎?

wcpcelia
我在星期二時,的確主動叫張先生抄下我的電話,
但他說不需要,並叫我call他便巳ok...絶非不肯留電話...
我在bk巳交收過不下數十次以上,一向紀錄良好///
我只係一個普通師奶,唔係玩玩下的人,請不要誤會...

wcpcelia
在者,我根本是在火車途中,絶對是順路的,我要在上水下車,豈會有不出來交收的道理呢?

wcpcelia
我可以再約你出來,在上水火車站的八達通機可以CHECK到我在6時許出閘的紀錄...請不要誤會...
我是有心想讓給你,所以一回到家便SEND PM比你...
我也沒有你的聯絡電話的

我唔係咁明,點解你打過一次電話搵唔到佢,之後唔再打多次。

wcpcelia
張先生個同事問我是誰,並問我貴姓…並說這是他的公司電話..(大佬,我點知佢到底係邊個呀???我點肯定他說的是否真假呢???)但我也禮貌地告訴了他我是誰….
我自己都要接小朋友,當時巳接近夠晒鐘,如果打多次又是飛線,到時有個男人又問長問短,我點答呀???我師奶一名咋….
你唔應該一開始未問我原因,就send個pm來,自己去諗一個無厘頭原因,又說我有心不出來交易….你如果對別人一點信任也沒有,亦欠缺應有的尊重別人,我也無話可說了…
不過你是我第一個遇到最差的bk member (當然不是張先生)

我無講過你有心不出來交易,
你呢d係咪叫身有屎?惡人先告狀?
不過,你確實係我遇見咁多交易對象之中最無賴既一個。

以上內容絕無刪減。

佢無出黎,我無損失,可憐我朋友白白在火車站等左佢半個鐘。

奉勸各位怕麻煩既媽咪,唔好同呢類人有瓜葛。

大宅

又收到佢既pm,我未見過有人咁惡....

wcpcelia
惡人先告狀?係你鬧先架...
正一死八婆...
你個身就有屎///

唔想俾人鬧既媽咪,真係要小心搵交易對象。

大宅

原文章由 wafters 於 08-12-3 01:10 發表
"baby789" who got my Wellcome旅遊印花*15 on 27Nov08, but she did not send me Pampers buy 4 get 1 card.

喂!!如果你尚未弄清楚事情就在此亂po文章,我會告你毀謗!!
當天有郵局小姐可以作證我有寄出,我星期一會將Wellcome旅遊印花*15 寄還給你,若有心騙你,直接說沒收到就好了,我幹麻還跟你說有收到??此篇我會保留法律追訴權!!

大宅

原文章由 wafters 於 08-12-3 01:10 發表

你真的有姐姐嗎??還是根本就是同一個人呢??
我都還沒懷疑你市否真的沒收到呢??

大宅

回覆 #4 winwinlam 的文章

那我又想問你朋友, 佢自己為什麼不寫下對方個電話, 現在就來話佢, 我覺得無理由
http://hk.myblog.yahoo.com/joannelau1
等閒入黎看看, 我都是初初寫

別墅

baby789:
my sister finally got your card today's afternoon
on 2008/12/10 , many thx.

原文章由 baby789 於 2008/12/6 03:23 PM 發表

你真的有姐姐嗎??還是根本就是同一個人呢??
我都還沒懷疑你市否真的沒收到呢??

子爵府

畀面勳章

原文章由 lovemaggiew 於 08-11-7 00:23 發表
Bunny_bb 這個不誠實的人,一定要小心。
我同佢買咗六包PAMPERS中碼輕鬆穿尿片
佢話買多咗所以賣出。我比咗$300,一包$50,
佢話唔會過期,我又疏忽睇唔清楚,
佢用黑筆加多筆,將生產日期由06年改做08年
仲要係1月13號到期。真慘!
我之後再睇番,佢係剛申請這網。
大定要小心賣輕鬆穿的人!
因為我今晚又見倒有人剛申請這網又話賣輕鬆穿。

我交易過幾次,D人都好誠實,
都唔知點解D人吟差,欺騙婦女和BB錢。無良!!!

佢同我講佢係賣pamper尿片既大拆家 仲話幫"清遠市政府福利社"孤兒院,((我問佢孤兒院叫咩名佢死不透露 ))仲話同孤兒院徵:免費奶粉、免費尿片、免費玩具、免費衫仔.....
我原本用奶粉sample同佢交換輕鬆穿,但佢昨日認承後今日就話同其他人換咗 等我仲執咗一大堆玩具和衫仔比佢,浪費哂我D時間 仲要大話連編
請各位媽咪小心此人

禁止訪問

大宅

好媽媽勳章

原文章由 165488 於 08-12-11 14:36 發表

佢同我講佢係賣pamper尿片既大拆家 仲話幫"清遠市政府福利社"孤兒院,((我問佢孤兒院叫咩名佢死不透露 ))仲話同孤兒院徵:免費奶粉、免費尿片、免費玩具、免費衫仔.....
我原本用奶粉samp ...

佢喺X媽媽會叫Ricky, 賣輕鬆穿m碼

子爵府

畀面勳章

係叫Ricky
原文章由 ai626 於 08-12-11 17:28 發表

佢喺X媽媽會叫Ricky, 賣輕鬆穿m碼

子爵府

畀面勳章

請各位媽咪小心此人

http://forum.baby-kingdom.com/viewthread.php?tid=1874559

大宅

回覆 #6 wafters 的文章

經過郵局查證後,2008/12/10 由元朗郵局寄出!!是郵局的過失,非我未寄出,現己造成我的名譽受損,該如何賠償??你當日也收到我退回的wellcome印花了,你也没提??我真希望你把pampers 卡寄還給我!!

水晶宮

好媽媽勳章

係呀,佢都pm過我話用包輕鬆穿32片交換我2罐細能恩1號
原文章由 s2 於 08-12-11 15:01 發表

佢試過話用輕鬆穿換我罐大A+1,佢都傻架,

但係唔係個個賣輕鬆穿都衰架,唔好俾呢d害群之馬連累我呢d正常既賣家。

大宅

原文章由 joannelau1 於 08-12-6 21:35 發表
那我又想問你朋友, 佢自己為什麼不寫下對方個電話, 現在就來話佢, 我覺得無理由

你既意思係,所有既錯都歸於我朋友?
麻煩你睇清楚內容先再講。

大宅

其實真係公說公有理, 婆說婆有理, 好難平定誰錯誰對. 如果買方比咗錢但收唔到貨的確係幾慘, 但如果賣方真係寄失了要補寄又真係幾無辜, 所以最好約出來交收, 合用才比錢買會比較安全.

其實我係有感而發, 睇到好多人性ge表現. 我透過此網站和其他網站有時會送出一些"剩餘物資" -- 即以前買了太多, 就到期而用唔哂ge野比其他人. 其實我送咗出去自己都開心, 仲同有d人做咗朋友, 大家保持聯絡, 互相交流心得, 有時佢地又會比野我, 互相交換, 有時你問佢地d野, 又或者叫佢地幫手, 佢地都會好樂意幫手. 不過都有d例外, 有d問你攞免費野ge時候就第一時間pm你, 你比咗佢之後, 問佢少少野都唔會覆, 尼d就係人性ge表現. 其實我d朋友都話我傻, 送野比d咁ge人 ......, 我就覺得算啦, 只係小部份人係咁, 大部份都好nice, 就好似買賣咁, 睇你好唔好彩, 遇到D咩人.

首頁
12345...90

尾頁

跳至