二手市場

跳至

首頁
56789...90

尾頁

禁止訪問

回覆 # 的文章

大宅

想同大家講.呢位BONNIETO小姐,都好唔客氣..打左D好難聽既pm比我.話我個袋掉落垃圾桶都無人要呀.我當日交收比人,我都打開哂所有既野比佢看,佢話OK先比錢既..交易既野係你情我願,Check好先比錢既...而且你兩日後先打電話比我話有問題,咁你個朋友點比你,,我當然唔會知啦..好老實,你唔應該咁話我..你應該追究你個朋友,既然你信佢,叫佢幫你交收..唔好係呢度吹水...

原帖由 kylie_mom 於 09-2-10 00:01 發表

講真如果個袋好似妳咁講的話, 妳個FIREND應該會睇到, 佢都無理由會照妳咁講只CHECK袋看拉鏈位有無問題, 連電話都唔打俾妳問問妳是否已知個袋咁琺殘, 除非妳個FIREND同妳有仇先照買啦.....

純粹個人多年交收的經驗 ...

禁止訪問

別墅

回覆 # 的文章

系lor....系lor....i think her friend用个殘袋exchange就真la.......otherwise, she交收果的見o甘舊點会pay$ a?
仲系代人交tim.......
e個世界吾好信人.........最信得過是自己

大宅

原帖由 fukoon 於 09-2-10 21:19 發表
brightmeadow, 又開多二個login叫 lamlammm同slammm, 繼續賣假貨吧.

這位林小姐最喜歡永遠用沒有來電的电話打給別人, 每次PM也要求別人留電話, 到最后一刻也不肯把自己的電話交對方, 而且交收遲到. 各買家, 請小 ...
/

What's happen with you, I DON'T KNOWWHO ARE YOU. I DON'T KNOW WHO IS BRIGHTMEADOW, DON'T AFFECT ANY MUMMUM. IT'S FREE CHOICE TO MAKE TRADE OR SELL SOMETHING IN THIS SECOND-HAND MARKET. IF YOU WANT TO MAKE TRADE WITH ME, I'M WELCOME, otherwise DON'T WRITE THIS NEGATIVE COMMEND, PLEASE be polite. THANKS.

大宅

Dear kylie-mom & baby-sitter,

好多謝你地既明白,我係呢度同其他媽咪交收過好多次..佢地都知我係一個老實人,呢位小姐又講左d好難聽既說話..仲要過左2日先話有問題..當中會唔會係佢或佢既朋友整花左我唔知...到依家隔左十幾日又話postD 相...咁佢真係有問題啦..我當日交收左佢講既朋友之後.我都有打電話比呢位小姐話比佢知已經交收左....希望大家評下理...Thank you.

原帖由 baby-sitter 於 09-2-11 16:05 發表
系lor....系lor....i think her friend用个殘袋exchange就真la.......otherwise, she交收果的見o甘舊點会pay$ a?
仲系代人交tim.......
e個世界吾好信人.........最信得過是自己 ...

民房

[quote]原帖由 fukoon 於 09-2-10 21:19 發表
brightmeadow, 又開多二個login叫 lamlammm同slammm, 繼續賣假貨吧.

這位林小姐最喜歡永遠用沒有來電的电話打給別人, 每次PM也要求別人留電話, 到最后一刻也不肯把自己的電話交對方, 而且交收遲到. 各買家, 請小 ... [/quotoi

I don't know who are you, I didn't make any trade with you. I don't know who is brightmeadow and slammm. Don't distube me ,it's not fair to me and the other mothers who would like to make trade with me. If you write this negative command on the post, Ill complain you.

超級版主

超級版主

http://forum.baby-kingdom.com/sp ... wpro&uid=470793

http://forum.baby-kingdom.com/sp ... wpro&uid=472993

lamlammm = slammm

大宅

原帖由 大眼仔咪咪 於 09-2-11 12:24 發表
想同大家講.呢位BONNIETO小姐,都好唔客氣..打左D好難聽既pm比我.話我個袋掉落垃圾桶都無人要呀.我當日交收比人,我都打開哂所有既野比佢看,佢話OK先比錢既..交易既野係你情我願,Check好先比錢既...而且你兩日後先打電 ...

你pm說Send咁多detail相比我,不如post你的相比大家看看.實情一張都冇比我,只是在你的話題看一張遠鏡相,是你一直在吹水講大話.<請不要說delete了>比人投訴更加會keep起.
唔通今次比你過到骨,就是我的fd問題,你仲要厚面皮到話我fd整花,你都幾過份.
如果我的fd當日看到,你就賣唔出爛袋,依家是你貨不對"版".

大宅

仲有,why你會將此件burberry bag列明可包郵,其他物件就冇標明可包郵.是否你想將爛袋郵寄出就可過骨.
我只是唔好彩個fd冇check好就同你交收.

以下是大眼仔咪咪sale的內容~
Burberry Bag
90%New, 100%real,
Buy in London, Size: 12" x 9" have original bag attach.
現售HK$300.00 (包括郵費)

http://www.fopix.net/BONNIETO/

禁止訪問

lamlammm=slammm=brightmeadow (專賣過期/有問題的crabtree及ultima II)

大宅

原帖由 kylie_mom 於 09-2-10 00:01 發表

講真如果個袋好似妳咁講的話, 妳個FIREND應該會睇到, 佢都無理由會照妳咁講只CHECK袋看拉鏈位有無問題, 連電話都唔打俾妳問問妳是否已知個袋咁琺殘, 除非妳個FIREND同妳有仇先照買啦.....

純粹個人多年交收的經驗 ...

講真如果個袋當日可以看清到是爛,就不會有今日的不愉快事件.
凡是都有例外同意外,唔通一次走漏眼,就比d不誠實人過骨.

大宅

我個袋比你既時侯都係完整既...一定係無破損既..你番左去咁耐先出聲..點知你發生過咩事呀..仲有呀..你要記住你已經Check過先比$$,無人迫過你..唔好係度事後孔明.你要嘈應該找你個朋友問番,...唔係係度發表.二手市場大家都好明白.係要檢查後比$$家啦..永遠都係以實物為準家啦..係唔係你搞錯左呀.

大家都見到啦..呢個人打d野出來幾難聽..

大宅

小姐想同你講..都有其他媽咪同我賣個其他袋..都有寄過掛號比佢地...完全無問題...

但係會唔會有人有心搞事.就唔敢講啦.

大宅

不如post你的相比大家看看.WHY 唔post你的9成新袋相比大家看,你放心我會盡快叫人同我post d相上來.
<我已POST了爛袋相出>

你話我搞事,嗱!這個爛袋誰用爛就誰人爛手爛腳.爛到下一個牛年.皇天在上,做出d呃呃騙騙者一定有惡果.

大宅

http://www.fopix.net/BONNIETO/
請問有冇bk媽媽曾對此袋有興趣,約出來看過此袋,請出來發表一下看後感覺.請挺身出來說說.

大眼仔咪咪的話題:
Burberry Bag
90%New, 100%real,
Buy in London, Size: 12" x 9" have original bag attach.
現售HK$300.00 (包括郵費)

大宅

原帖由 大眼仔咪咪 於 09-2-11 22:10 發表
小姐想同你講..都有其他媽咪同我賣個其他袋..都有寄過掛號比佢地...完全無問題...

但係會唔會有人有心搞事.就唔敢講啦.

小姐請你入回正題,你話你做好多買賣冇問題,唔代表今次冇問題,我夠呢2天用速遞買雜物盒,bb衫都冇爛,因為其他bk媽媽說是全新就是全新(不會比次貨).
而同你交易就出事.

複式洋房

原帖由 大眼仔咪咪 於 09-2-11 22:07 發表
我個袋比你既時侯都係完整既...
一定係無破損既..你番左去咁耐先出聲..點知你發生過咩事呀..仲有呀..你要記住你已經Check過先比$$,無人迫過你..唔好係度事後孔明.你要嘈應該找你個朋友問番,...唔係係度發表.二手市場 ...
HI~2位小姐,我作一個中間人分析,我睇過BONNIE TO和大眼仔咪咪既交易,發覺大眼仔咪咪講得對,正如你去銀行拿錢無當面數過然後隔2日先至話條數錯,都唔會有人比番你啦!第1)你買野叫朋友幫手,錯左應找朋友算帳"錯",第2)你買2手野就預左唔係新,如果係完美主義者就唔好孤寒比多些少買全新就無今日既事發生,"錯錯"第3)你個朋友好有問題,有乜理由爛到你都接受唔到仲要買,一係同你有仇,一係就你係完美主義特登挑剔:;pppp:,我相信大眼仔咪咪唔係D惡既人,會嚇到你個FD買mouth:,起碼我睇到大眼仔咪咪D回覆有家教同唔會咒人囉!!"錯錯錯"第4)就算個袋有問題都應該即日打比人講囉!!唔係格日先至話人呢到個到錯,去米X站租袋都要比租啦!"錯錯錯錯"第5)如果發生在我身上,我只會怪"自己豬兜"唔會怪任何人,駒駒$$$300咪當買教訓,以後唔叫朋友幫手,每個人定義都唔同,無謂為左大啦啦$300無左個FD仲唔抵,@#%*總括呢單野2個無錯,我相信BT都係聰明人知道誰是誰非,希望唔好覺得我多事,只想幫到2位

BonBelle    發表於 14-3-12 17:00

複式洋房

原帖由 BONNIETO 於 09-2-11 21:12 發表

講真如果個袋當日可以看清到是爛,就不會有今日的不愉快事件.
凡是都有例外同意外,唔通一次走漏眼,就比d不誠實人過骨.
HI~我又多事講多句,其實係咪你個FD整爛左唔敢話你知呀~我亦認同另一位講,有乜理由當面唔打比你問係咪知道有破損,問題就係呢道,就算人地真係呃你,你只可怪自己請槍,預期講出黎唔通不如熄事聆人,THX~

大宅

原帖由 wahlala2005 於 09-2-12 05:22 發表
HI~我又多事講多句,其實係咪你個FD整爛左唔敢話你知呀~我亦認同另一位講,有乜理由當面唔打比你問係咪知道有破損,問題就係呢道,就算人地真係呃你,你只可怪自己請槍,預期講出黎唔通不如熄事聆人,THX~ ...

嘩!原來大眼仔咪咪今日一大清早上來發表,這樣早,是否做了心慌事,成晚眼光光.
再看真d原來是一位有心人要做中間人分析我的說話,要天未光就遂一為大眼仔咪咪說盡好話,說大眼仔咪咪不是惡人,不會迫人買野,(我幾時有說過?),又說seller說話有家教.
呢位中間人:這裡有好多人是亙駡,此處都不是十分激.
但你好像聽得好唔舒服.唔舒服應該只有大眼仔咪咪一個.
而你的見解又有好多同大眼仔咪咪一樣:
例如:收了爛貨,是我fd問題,
又說成是我fd整爛,
又叫我要息事寧人,<同大眼仔咪咪意思一樣>
你最過癮就是說以下這句~
就算人地真係呃你,你只可怪自己請槍,預期講出黎唔通不如熄事聆人,THX~
比人呃,仲叫我怪自己(叫人代買,原來是有問題)
同埋你暗示買了爛袋是"朱x",你以上的內容,真的是一個賣了爛袋而又可過骨者的心聲.
你的說話分析是中間人嗎??

首頁
56789...90

尾頁

跳至