跳至

首頁

尾頁

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 開心吸收勳章

原文章由 KUROMI-BB 於 08-10-23 16:40 發表
我同寶寶出街都係成日唔記得帶嘢嫁!!!!

- 寶寶好細嗰時會唔記得帶奶咀,當時我個仔冇奶咀係瞓唔倒嘅.....好彩有d姑9輪流抱佢。

- 我個仔係"嘔奶精",有次竟然成盒紗巾唔記得帶,一係就唔幾得帶多幾條口水肩.....搞到d ...

紗巾, 濕紙巾等可以長期放入個媽媽袋, 咁咪唔怕唔記得帶, 出完街只要補充D物資就得.

子爵府

就是因為出街越來越唔緊張,所以我e+反而帶漏野多,真係差唔多出門前抱起亞b就走咁制

原文章由 老鼠仔 於 08-10-23 18:08 發表

你都好大懵 WOO.
不過唔記得一次, 之後一定會記得帶架啦
而家都成半歲人仔了, 個個媽咪都應該唔會再大懵啦

大宅

我試過1個鐘頭內分別去面包鋪、TASTE& 7-11買嘢,3次都淨俾錢然後淨推林林走,咩都無攞ar!

面包姐姐&7-11嬸嬸即時追返我、taste我差唔多返到屋企先feel到點解咁輕嘅?!跟住先從新返轉頭ar!

別墅

原文章由 灝灝B 於 08-10-24 10:12 發表
我試過1個鐘頭內分別去面包鋪、TASTE& 7-11買嘢,3次都淨俾錢然後淨推林林走,咩都無攞ar!

面包姐姐&7-11嬸嬸即時追返我、taste我差唔多返到屋企先feel到點解咁輕嘅?!跟住先從新返轉頭ar! ...

好彩最終都擰番晒d野,無'side'錢....

別墅

我之前試過晏晝出左街, 開奶時bb喊到鬼咁先發覺無帶奶粉, 真係好彩有兩條旅行裝士啤頂住. 但係仲有夜晚果餐, 結果都係去左卓越買, 係酒樓成大罐攞出黎'不'... 自此無唔記得啦, 因為老公實問我有無帶奶粉 !

原文章由 灝灝B 於 08-10-22 22:58 發表
傻豬!下次貴少少買旅行裝ma!咁咪唔駛俾c6笑囉!

大宅

好媽媽勳章

我試過冇帶涷水, 仲慘過冇帶滾水, 好在arm amr 借到表哥o個d用

男爵府

2018復活節勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 陪月勳章

我覺得連平日要記住既野都會忘記左,係咪多左野記所以咁呢

首頁

尾頁

跳至