心聲留言

跳至

首頁

尾頁

男爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章

妳們的生日,老公o個邊會唔會記得?

我同老公結婚都有三年幾了, 一直會同奶奶及老爺celebrate生日, 而我奶奶, 姑奶等人由始至終都唔會有人在我的生日講一聲生日快樂或送小禮物給我, 但奶奶會在我老公生日封利是給他的; 姑奶今年的生日我都有送禮物給她, 但係佢就冇在我生日時送禮物給我, 唔通佢真係唔知我幾時生日? 如果佢有心都可以問我老公啦!! 但我個仔幾時生日佢地就會記得好清楚.

各位媽咪你地會唔會唔好似我咁架? 我唔係小氣, 係唔明白永遠只有我付出給他們, 他們只會覺得應份的.

複式洋房

Re: 妳們的生日,老公o個邊會唔會記得?

我同老公結婚差唔多滿四年,佢個邊d家人都冇個知我邊日生日,我亦冇講,我係6月生日,有時重撞正佢地成家話父親節食飯,咁我兩公婆就唔會去,因為老公要同我另外慶祝。
其實佢地知唔知,記唔記得,我覺得唔係好重要,最重要係我老公記得。

大宅

[quote]其實佢地知唔知,記唔記得,我覺得唔係好重要,最重要係我老公記得

Agreed with salina617

:-D :-D :-D

版主

2019新春慶豚圓 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 版主 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

Agree! 最緊要老公記得!

奶奶送野比老公都好正常,果個係佢個仔,姑奶記得我仔女生日都好好架啦! 至少証明佢地係錫我既仔女嘛! :wink: 至於我自己生日我又真係無嘜所謂喎... 而且我同男家既人都無互相送生日禮物既習慣!

瑪瑙宮

畀面勳章 BK Milk勳章

[quote]由 mymelody2003
我同老公結婚都有三年幾了, 一直會同奶奶及老爺celebrate生日, 而我奶奶, 姑奶等人由始至終都唔會有人在我的生日講一聲生日快樂或送小禮物給我, 但奶奶會在我老公生日封利是給他的; 姑奶今年的生日我都有送禮物給她, 但係佢就冇在我生日時送禮物給我, 唔通佢真係唔知我幾時生日? 如果佢有心都可以問我老公啦!! 但我個仔幾時生日佢地就會記得好清楚.

各位媽咪你地會唔會唔好似我咁架? 我唔係小氣, 係唔明白永遠只有我付出給他們, 他們只會覺得應份的. [quote]

我都好似你甘, 我仲做左佢地新抱10年,佢地都係無物表示,但係就記得我老公同個女,唉...為有同自己講有老公同個女記得自己生日就O.K.唔好自己甘小氣
我相信,真正在乎我的人,是不會被別人搶走的。無論是友情,還是愛情。

當你長大,你慢慢學會幾件事情:有些人不必理會,無論他說什麼,
做什麼,多麼幼稚,又多麼討厭,真的不需要在乎。

有些人永遠成不了你的敵人,不必抬舉他,這種人太看得起自己了,以為拼命攻擊你,
傷害你,就能夠被你所恨。

翡翠宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 認識瑞士牛牛第一回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

我老爺奶奶有3個新抱,因大果個好小器,佢地試過唔記得佢生日俾人話偏心(同佢老公講),之後佢地都會好小心咁記住每個新抱生日,會俾封利是我地,而且都會送吓生日禮物俾我,都算唔話得.

但其實我都只係在乎我老公記唔記得,其他人........冇所謂啦!

大宅

好彩,我老公呢邊同我媽咪果邊實記得的喎.

伯爵府

2019勳章 2018復活節勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 親子王國15週年勳章

我奶奶一定記得 !

別墅

老公O個邊緊係冇人會記得喇﹗﹗就算記得都冇表示﹗﹗
從來只有我記得奶奶﹐老爺﹐3個姑奶及3個大伯生日﹐我亦有送禮物比佢地。不過﹐佢地唔會禮上往來﹐生日快樂都冇一句﹗﹗
but....i dun care!!
oceandeep</i>

伯爵府

醒目開學勳章 BK Milk勳章

我老公三兄弟,大未結婚、細唔知有冇結婚?(佢話有)但有2個仔(3歲同1歲)。因叔仔個所謂老婆人格太不知所謂,所以基本當佢透明。
老爺奶奶都記得我同個女大約幾時生日,特別老爺。會封利是。老公同我父母、啲阿哥更加記得 :mrgreen:
我女2001年1月8日QE出世  

大宅

奶奶會俾利是,姑奶同我同一日,所以會電話互相祝賀,姑仔會email 講聲"生日快樂".
[img align=left]http://www.dchome.net/emote/icon/548.gif[/img]

大宅

佢地屋企d人又點會記得我生日呀, 都10年啦, 我記得頭3年, 就完全唔會記得我都有生日, 而到咗佢外孫女出生個年, 因為佢同我生日差2天, 當年就知, 不過只係知差幾日, 不過, 我奶奶往後係佢孫女生日時比利是佢, 佢都無比我, 直至7-8年後, 有一次成家人出去食飯, 我叔仔同奶奶講, 佢老婆生日, 叫奶奶比利是佢, 咁當時奶奶即時比利是佢, 可能又即時記起, 好似無比過我咁, 又好攪笑咁, 比番封我, 到之後既一年, 我生日當天, 我生咗個女, 自此, 佢每次比利是我個女, 佢都記得我生日了

不過, 我其實一點都唔介意, 因為連我父母都唔記得我邊日生日, 只係記得邊個月, 所以都無咩所謂, 至於老公, 佢一定唔會唔記得, 因為佢覺得好正, 一個蛋糕就可以同我和女一齊慶祝, 佢話慳好多…

侯爵府

老爺點會記丫
親家兩免,仲好

大宅

畀面勳章

我同老公結左婚兩年幾. 佢地都唔知我幾時生日. 其實唔記得仲好. 唔駛佢地生日時我又要送番野俾佢地.

子爵府

好媽媽勳章

同老爺奶奶慶祝生日好正常,至於姑奶,姑仔,叔仔幾時生日,我都唔知喎,亦無諗過要知,至於我的生日,佢地亦唔知,送禮物,唔駛客氣,送左唔岩用又麻煩,所以老爺奶奶生日我都係比cash佢地,佢地要買乜自己買啦

子爵府

我唔知佢地幾時生日
佢地亦唔會記得我生日
仁德厚澤載福慧輝炫矢志盛風華

別墅

我老公o既公公一定記得!每年生日佢都會俾封大利是我o架 :mrgreen:
[img] [/img]

伯爵府

hashtag影視迷勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

我奶奶記得我舊曆生日,年年都會買個蛋糕俾我同埋封封利是!!佢只會同所有人做舊曆生日...不過除左我老公!!
眾裡尋他千百度,驀然回首,那人卻在燈火闌珊處!!
生死有命,富貴由天

公爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章

我結婚兩年, 奶奶都記得我生日, 封定利是, 農曆新年又買個金牌仔(戴
我將這事告訴你們,是叫你們在我裡面有平安.在世上你們有苦難,但你們可以放心,我已經勝了世界. (約16:33)Born 3.02kg/1m 4.52kg/2m 6.06kg/3m10d 7.19kg/4m25d 8.38kg/6m 8.79kg/7m 9kg/8m 9.6kg/10m3w 10.2kg/12m 10.2kg/13m 10.8kg/16m 11.2kg

別墅

我奶奶記得~因為我同老公生日差一兩日!!會畀每人一封利事~~~~
奶奶都算唔錯~我阿媽有時都唔知我生日~知都無表示!!
姑仔果d唔知都無所謂~~~佢送野俾我佢生日又要送返俾佢仲煩!!
按圖可以進入小世世的網站o(≧v≦)o

首頁

尾頁

跳至