想生BB

跳至

首頁
12345...6

尾頁

別墅

回覆 Care_Bears2009 的帖子

成功率不能隨便說,因為當中涉及很多因素影響,何況說了也沒有用,到最後不能兌現又如何,無任何作用。當初說了有一半以上的機會,到最後失敗了又如何。所以。。。。。。

複式洋房

努力!比多次機會自己!

我第一次Ivf 38歲 有8個day 3胎。第一次放胎中了 不過8週小x, 之後放胎完全沒有著床 醫生話可能胎質素差。放完哂後已經39。好氣餒!

休息了大半年 調查心態 同老公去了很多旅行(ivf錢到用咗 不如自己享受下)旅行時同老公有共識决定再做多次!已經40了 自己亦針炙 浸腳 食supplement

今次Ivf 換了醫生和lab 成績比上次好有9個day 5 胎 醫生建議放一個,成功咗!下個月生啦!

我認為心態好重要 仲有老公支持 當然我亦覺得第二次ivf醫生比咗好多信心我

加油!

禁止訪問

回覆:babypigpig2016 的帖子

大宅

babypigpig2016 發表於 16-6-7 11:03
回覆 karma120 的帖子

請問肌醇、聖潔莓係D咩野?係邊度買到?咩野牌子好?多謝您寶貴的意見﹗ ...

我去過以下依個地方買, 你上網SEARCH下,佢地都好多SUPPLEMENT賣

購買地址:香港北角英皇道 157號六合商業大廈16字全層

(即香港炮台山地鐵A出口-對面)電話:(852) 2687-4788

別墅

回覆 akgap 的帖子

謝謝您的支持﹗請問換了哪位醫生/LAB?

別墅

回覆 hellopianne 的帖子

請問浸腳的作用係⋯⋯?血液循環好D?定係子宮會暖D?白藜蘆醇/精胺酸有咩野功效?係邊度可以買到?謝謝您﹗

別墅

其實一進入左個療程,個人就會好緊張,樣樣野都會好小心,怕有閃失,心情/心態完全輕鬆唔到,想請教一下,我可以做D咩野令到自己輕鬆一D,心態好D?

複式洋房

babypigpig2016 發表於 16-6-7 21:48

謝謝您的支持﹗請問換了哪位醫生/LAB?

第二次去了Dr Tay, 他用養和lab

我也有浸腳 是幫助血液循環 腳暖子宮也會暖 之前冬天作用明顯D

男爵府

babypigpig2016 發表於 16-6-7 21:57

其實一進入左個療程,個人就會好緊張,樣樣野都會好小心,怕有閃失,心情/心態完全輕 ...

老實,心情點放鬆只能你自己控制,每個人放鬆方法都唔同,我就搵綜藝節目,喜劇去睇,咁時間會過得快d

別墅

引用:Quote:babypigpig2016 發表於 16-6-7 21:48

原帖由 akgap 於 16-06-07 發表
第二次去了Dr Tay, 他用養和lab

我也有浸腳 是幫助血液循環 腳暖子宮也會暖 之前冬天作用明顯D
請問dry tay做ivf要幾錢呀?thanks

複式洋房

babypigpig2016 發表於 16-6-7 21:57

其實一進入左個療程,個人就會好緊張,樣樣野都會好小心,怕有閃失,心情/心態完全輕 ...

第二次ivf抽卵後 知道唔可以放鮮胎 立即去了次東京玩 翻黎後放雪胎

期間儘量日常生活 約朋友食飯 睇戲 暫時唔睇baby kingdom(有時知少D 開心D(emoji))

記得嗰時返工特別focus 可以distract 自己 唔使成日冧野

人地話放胎後要忍尿瞓床 之前跟足 忍到顛咗!

今次成功 我真係無冧咁多 跟自己意願 我出來5分鐘去咗小便 一樣成功!

複式洋房

neckmum 發表於 16-6-7 22:19
請問dry tay做ivf要幾錢呀?thanks

我用咗12萬 當中有萬幾2萬係養和雪胎費
其實我冧個個醫生大約都係十萬左右 事付用藥多少

別墅

請問放胎後你係床上訓左幾耐先出黎?我個日做完訓左5分鐘就忍唔著了,即刻係床上用個盆去左尿尿

別墅

請問Dr Tay是鄭X偉嗎?地址係邊度?難Book嗎?

別墅

其實,應該唔好飲咁多水、唔好搞到太急,咁樣就可以忍得耐D,對嗎?

別墅

回覆 love-momo 的帖子

明白,謝謝您﹗

大宅

akgap 發表於 16-6-7 22:27
我用咗12萬 當中有萬幾2萬係養和雪胎費
其實我冧個個醫生大約都係十萬左右 事付用藥多少

請問你第一次喺邊度做?同dr tay比較成個流程同針藥係差不多嗎?

複式洋房

babypigpig2016 發表於 16-6-7 23:08

請問Dr Tay是鄭X偉嗎?地址係邊度?難Book嗎?

係鄭醫生,office 響TST 你上網search 一定搵到。佢都多人睇 不過佢依家放一個月大假 7月中先翻香港

放胎之前有飲水 我飲得多過頭 dr Tay 臨放前照超聲波 叫我可以去廁所放咁d 如果唔係我會好辛苦 (姑娘同我行翻出去手術室 比我去完廁所放咁D vv)

回來放胎。 放胎後 應該响手術室都有5-8分。出咗手術室瞓床時太急了 唔想忍 大約5分鐘後自己行去廁所vv 之後再休息

複式洋房

karinalkk 發表於 16-6-7 23:35
請問你第一次喺邊度做?同dr tay比較成個流程同針藥係差不多嗎?

第一次響中環某女醫生 佢份人cool 。dr Tay 係比較熱情 所以2人很不一樣 呢D人夾人 唔想話我第一個醫生唔好 可能係我同dr Tay 比較有緣!(之前亦見過BK姊妹睇dr tay失敗,所以呢D 個人經驗只可作reference)

本來print 咗第一次Ivf 用藥份量比dr Tay參考,點知佢話唔使睇!好自信咁講自己有自己的protocol!

我本身有多"狼" 用藥方面巧功夫。第一位醫生用濟量較底 我到比較後期才有反應 抽卵比第二次少。

第二次 dr Tay 用藥濟量比較高 反應又ok喎 成績比第一次好好多 Both quality and quality 都好 養和姑娘都有讚我成績理想 (有9個day 5 胎)

放胎之後dr Tay 開的藥亦多過先前位女醫生,dr Tay 話要用藥created an environment for 胎著牀。

複式洋房

akgap 發表於 16-6-7 12:05
努力!比多次機會自己!

我第一次Ivf 38歲 有8個day 3胎。第一次放胎中了 不過8週小x, 之後放胎完全沒有 ...

請問你換咗邊個醫生?因我case同你差不多~我都想轉個醫生

首頁
12345...6

尾頁

跳至