自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

natnat_tsang 發表於 16-6-7 13:29
各位JM,

邊度買?我係網上買, 一打個名好多Link有得買.

唔該曬

公爵府

2024年龍年勳章

我覺得強國既"滅蟑清"超得. 我屋企用左之後, 呢3年都無見過小強....

大宅

引用:+我覺得強國既\"滅蟑清\"超得.+我屋企用左之

原帖由 Yibu 於 16-06-07 發表
我覺得強國既"滅蟑清"超得. 我屋企用左之後, 呢3年都無見過小強....
我都有用呢隻,暫時放咗一個月,想問你三年內係咪都keep住放呢隻藥?幾耐換一次藥?

公爵府

2024年龍年勳章

littlelittleccc 發表於 16-6-7 14:00
我都有用呢隻,暫時放咗一個月,想問你三年內係咪都keep住放呢隻藥?幾耐換一次藥?

...
我好懶既. 自從3年前屋企有小強, 在廚房放左呢隻藥, 整死曬小強一家後. 我大既一年才換一次, 放在廚櫃最暗處. 基本上呢3年都再無小強, 如果有, 一定有部份會死出來.

伯爵府

2024年龍年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

sorry, 我有個蠢問題,其實D藥餌,是否等於有毒食物?會不會引埋屋外小強入屋?

男爵府

回覆樓主:

用炸彈炸最有效

翡翠宮

2018復活節勳章 認識瑞士牛牛第一回 玩具勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

mtkc 發表於 16-6-7 12:29
我用雷達藥餌都OK

人地廣告緊,唔好阻人搵食啦!

mtkc    發表於 16-6-7 14:24
一杯香茗,一卷書,偷得半日閒散;一抹斜陽,一壺酒,願求半世消遙。

大宅

Yibu 發表於 16-6-7 13:57

請問係邊到買?我放左好多次藥都仲有,都係大陸出既藥,不過又冇留意咩名,殺極都有所以先諗住搵專門既㓕蟲公司

公爵府

2024年龍年勳章

hehehahailoveu 發表於 16-6-7 14:51
請問係邊到買?我放左好多次藥都仲有,都係大陸出既藥,不過又冇留意咩名,殺極都有所以先諗住搵專門既㓕 ...
我係街市 D 婆仔檔買架. 有時見到有 D 好 up dup 既 $2 店有得賣. 好似係 $10/3包, 我上次買左 3包, 宜家都未用完....不過, 我估呢隻野好毒, 如果你屋企有小朋友, 就要好小心, 唔好放係佢地可以接觸到既地方. 佢既原理係小強吃後, 小強手手腳腳會帶呢隻藥去小強巢穴, 咁其他小強都食埋....

首頁

尾頁

跳至