論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

melonfans 發表於 16-6-17 23:46

呢兩日又發現佢偷埋我把uv遮,夏天我成日用,佢地星期日 ...

你仲未計佢偷你野的損失,
如果係d有紀念價值既野,
真係多多$都買唔番,
你講得冇錯,
用果樣冇果樣真係好慶!
佢地真係乜春都偷!

珍珠宮

hsbc005 發表於 16-6-18 00:33
真係多多$都買唔番,

呢d早炒早着,遲炒訓吾着。

星期六你要吾要返工?今日仔仔考唒試,星期-仲有科oral, 今日咩都無理,訓番夠本,出去行街食飯。

我都吾想諗起個8婆,揾親野就諗起佢有無偷到,成個儍婆就圍揾,無咗又要買過,堅煩

象牙宮

Moonlight819 發表於 16-6-7 19:51
我家貴重嘢沒有不見,只是近來c6發現他買的奇異果不見了些,我朋友就不見了一片面膜...
...

小學我家都有工人了。
冇一个不會偷。大,小都偷。
只要你雇主, 知或不知。

想不開、就別想. 得不到、就不要.  失去了、繼續笑.  擁有了、要珍惜。
快乐不是拥有的多,而是计较的少。  

生悶氣,發脾氣,煩躁,焦慮,失眠.   是指因生气(生闷气、怒气、着急上火生成的火气、思虑生成的郁气)。
理性討論交流者。

珍珠宮

hsbc005 發表於 16-6-18 00:33
真係多多$都買唔番,

今日搵太陽帽,佢整爛—頂,偷咗2頂,點解我請咗件人渣返屋企

伯爵府

melonfans 發表於 16-6-19 12:21

佢都好貪心,
偷1頂唔夠要偷夠2頂,
其實自從你話你個呀姐自己用靚餐具,
俾你小朋友用d 崩既餐具都知你家個呀姐好唔客氣,
跟住再無問你情況下佢掉咗你d野/食物時,
都估到佢係偷野,
我炒咗件肥印都係用差唔多手法偷野,
好明白你感受,
揾乜無乜果種感覺,
真係慶過乜,
仲要係自己真金白銀出糧俾佢偷你野先慶!

珍珠宮

melonfans 發表於 16-6-19 12:21

為什麼不炒她?這樣離譜還忍?

伯爵府

melonfans 發表於 16-6-18 01:36
呢d早炒早着,遲炒訓吾着。

星期六你要吾要返工?今日仔仔考唒試,星期-仲有科oral, 今日咩都無理,訓番 ...

返咗2日工,
牙又痛,
睇吓遲d有冇時間想去拔隻大牙。

你小朋友咁細都要考oral?
不過都應該就快放暑假。

“揾親野就諗起佢有冇偷”,
Exactly!
我媽未去前買野想送俾佢印尼d仔,
我媽以前俾我睇,
我知我媽收係边,
但現在我搵黎揾去都揾唔到,
唔知係咪又俾個8婆偷咗,
仲有我媽隻手錶又係唔見咗,
我到現在都仲未完全清楚,
我炒件肥印總共偷咗幾多野。

伯爵府

Moonlight819 發表於 16-6-19 22:21

係要用既時侯先知俾d呀姐偷咗,
揾乜冇乜但又趕住要用!

水晶宮

回覆樓主:

貴重嘢上鎖,有cam
touchwood 無唔見任何嘢

子爵府

回覆:你們的工人手腳乾淨嗎?

如果手腳唔乾淨(唔見貴重嘢)應該一早炒咗

珍珠宮

hsbc005 發表於 16-6-19 22:29
返咗2日工,
牙又痛,
睇吓遲d有冇時間想去拔隻大牙。

牙痛慘過大病,快d睇好佢。

衣家小學中文要考oral, 因dse要考,由细train到大。

個cheap傭细眉细眼野都做到咁!我指d崩碟,真係點敢畀佢湊小朋友!第一日黎就隨便掉我屋企d野,我真係o咀!

我老公都吾想再聽我提起佢,我仔好乖,知我吾鍾意,無再講。我都吾想諗,但呢兩日揾野又吾見,真係好火。你最明白!

佢行為同語氣剛好相反,對人好客氣有禮貌,轉頭倒唒你,掉哂你d野,小朋友跌倒理都吾理,剛剛嚟睇到都o唒咀!係街39547我都會扶下,佢好鐵石心腸,呢d真性情好可怕。攪到bb疴血,佢有—齊睇醫生,過咗幾曰,我叫佢洗乾淨d奶樽,佢彈咗句bb衣家無野la!
我聽完覺得佢專登用污糟水去stream d奶樽!我都吾敢同我老公咁講,驚佢聽完心痛。我當初以為佢只係做得吾好,但好多野日久見人心,有時我以為自己諗多咗,原來女人直覺真係無錯。

佢偷埋d曰用品吾值錢,但無得用又要買,佢就慳吾少,鍾意就攞!yes, 出錢請個賊返黎

珍珠宮

Moonlight819 發表於 16-6-19 22:21

已炒1.5月,仲係發現吾見野,被I人偷,超過40件物品,bb揹帶,大人,小朋友,bb衫褲鞋襪,帽,豉油碟,筷子,义,匙,碗,雨遮,帎頭袋,hand cream, (手信: 韓國公仔指甲挾 10件,馬拉鎖匙扣20件,澳洲空錢箱),毛公仔,thomas餐具3sets,thomas train set. 7nos..........以上物品吾係一件計

子爵府

k_k_k 發表於 16-6-10 16:31
面霜都試過,貴嘢!幾千蚊冇咗!

簡直唔係人!

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章

鞋! 咁多個工人, 淨而家呢個叫無乜唔見野.

2009-2013 大食bun, 之前2年無乜唔見野, 續約. 2013話我唔請佢老公, 等佢生唔到仔喎, 唔續約, 跟住亦開始偷.

民房

睛靈勳章

我唔見左部舊iphone4電話,好多相未upload,但無證據

珍珠宮

winlau 發表於 16-8-18 17:44
我唔見左部舊iphone4電話,好多相未upload,但無證據

慘!

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章 笑得好勳章

我姐姐無偷財物,係試過偷食囉~

我哋和工人是不同時間食早餐的,所以我額外俾錢佢買早餐,D錢足夠佢買埋飲品和零食。佢收咗錢,又靜靜偷食和偷飲我哋D嘢。

唔好話我無俾飽飯佢食,午餐晚餐一定俾佢食到飽。

大宅

回覆樓主:

我d錢週圍放,無唔見。野食野飲勁多,唔叫佢都唔食,所以佢信得過。

珍珠宮

我之前剛全家到澳洲旅遊,我把一袋紀念品放在廳一角(已是夜晚12pm),第二朝發現我買給自己的可愛樹態key charm不見,如不是她偷,真想不到其他可能性(沒有其他人來過),當晚我嘗試她洗澡時看看她的袋櫃,但找不到...

水晶宮

回覆樓主:

我好信任我姐姐。
我當然有鎖起valuables.
去咁多次trip無少過嘢。

首頁

尾頁

跳至