跳至

首頁
56789...23

尾頁

等待驗證會員

原文章由 yatjeh 於 08-12-24 17:21 發表
在這普天同慶的大日子, 我祝大家聖誕節快樂, 2009年更進步!!!

Wishing you all and your families have a MERRY CHRISTMAS AND HAPPY, ALL THE BEST IN THE NEW YEAR~~~~

[ 本文章最後由 twingirls 於 08-12-24 19:01 編輯 ]

大宅

原文章由 yatjeh 於 08-12-24 17:20 發表
妳HB咁搞笑要收起晒妳D相呀! 咁妳咪要晌6299度過X'MAS囉? 咁工人方面搞成點呀?

係呀, 去左6299度過x'mas, 真係唔係咁中意係佢地度過... 我諗下年就算我過來做野都唔帶bb喇, 咁就唔洗成日見到99.....

工人仲未批visa呀, agent話因為聖誕所以要耐d, 話新年前會過到來喎, 希望今次唔會有事啦...

子爵府

Happy new year!

原帖由 cyl299 於 08-12-29 17:55 發表

係呀, 去左6299度過x'mas, 真係唔係咁中意係佢地度過... 我諗下年就算我過來做野都唔帶bb喇, 咁就唔洗成日見到99.....

工人仲未批visa呀, agent話因為聖誕所以要耐d, 話新年前會過到來喎, 希望今次唔會有事啦... ...

大宅

Happy New Year!!!

希望大家有個快快樂樂既2009!!

子爵府

原帖由 cyl299 於 09-1-5 17:11 發表

子爵府

呢排好靜下喎, 無人既

原帖由 cyl299 於 09-1-5 17:11 發表

大宅

原帖由 wawa 於 09-1-6 10:11 發表
呢排好靜下喎, 無人既

年尾個個都忙掛... 我呢排上親來都無人留言!

子爵府

放完聖誕又到新年. Supermarket o的貨品都未停過.

原帖由 cyl299 於 09-1-6 21:18 發表

年尾個個都忙掛... 我呢排上親來都無人留言!

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

hi
我喺到呀

子爵府

你近排點呀, 囡囡返學未呀?

原帖由 yennie 於 09-1-8 01:31 發表
hi
我喺到呀

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

原帖由 wawa 於 09-1-8 11:47 發表
你近排點呀, 囡囡返學未呀?

未呀
9月先返
我而家仲同兩個女周圍去
影曦聖誕前三歲咗啦
不過佢成日坐住BB車
我都

子爵府

yennie

咁咪同我囡囡一樣,佢都9月先返, 而家我幫佢報咗ballet. 係屋企樓下, 明日係第一堂,唔知佢跟唔跟到呢?

原帖由 yennie 於 09-1-8 23:22 發表

未呀
9月先返
我而家仲同兩個女周圍去
影曦聖誕前三歲咗啦
不過佢成日坐住BB車
我都

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

原帖由 wawa於 09-1-9 09:14 發表
yennie

咁咪同我囡囡一樣,佢都9月先返, 而家我幫佢報咗ballet. 係屋企樓下, 明日係第一堂,唔知佢跟唔跟到呢?

咁好?!放心啦
跟唔到都無所謂啦
最緊要佢enjoy~

我都諗住同佢報ballet喎
不過要喺富東嗰邊,二月先開班
佢地收足三歲
我樓下嘅會所都有班,不過個時間唔啱囉
成5點先上堂,我個女5點食飯㗎嘛
富東嗰到就星期六10點上堂
不過就唔知我個女會唔會聽得明老師講乜,因為佢識嘅中文有限-.-

子爵府

我囡囡上星期六係第一堂, 佢可以跟到miss 講乜, 佢都係無乜聽中文, 但佢o個班好小人,因為唔係咁多2-3歲小朋友,而家仲招緊生.

原帖由 yennie 於 09-1-10 02:34 發表

咁好?!放心啦
跟唔到都無所謂啦
最緊要佢enjoy~

我都諗住同佢報ballet喎
不過要喺富東嗰邊,二月先開班
佢地收足三歲
我樓下嘅會所都有班,不過個時間唔啱囉
成5點先上堂,我個女5點食飯㗎嘛
富東嗰到就星期六10點上堂
不過就 ...

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

原帖由 wawa 於 09-1-12 17:20 發表
我囡囡上星期六係第一堂, 佢可以跟到miss 講乜, 佢都係無乜聽中文, 但佢o個班好小人,因為唔係咁多2-3歲小朋友,而家仲招緊生.

咁就好啦!
我都想快d同影曦去報~
佢著起TUTU一定好可愛!

大宅

點解呢排咁靜既?

我搵到屋搬喇, 聽日會簽約, 我同老公都好中意間屋架, 不過間屋係3樓無笠, 老公諗住我生之前同坐月時都唔會點出街所以應該ok, 希望啦.... 你地識唔識d好既搬運公司介紹呀?

唉...我個新工人真係好難講佢好定唔好! 佢好勤力, 由朝做到晚, 間屋好乾淨, ironing都做得好快好好! 不過bb唔係咁跟佢, 我都唔識點先train到bb跟工人訓! 同埋佢煮飯煮得好差, 乜都係教幾次都唔識, 你地話有咩野方法呀? 不過佢真係成12點先訓, 一早就起身做家務, 而且唔點食野(一個飯盒食3餐), 所以我覺得佢好勤力, 呢樣又真係我無expect既...

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

原帖由 cyl299 於 09-2-6 05:51 發表
點解呢排咁靜既?

我搵到屋搬喇, 聽日會簽約, 我同老公都好中意間屋架, 不過間屋係3樓無笠, 老公諗住我生之前同坐月時都唔會點出街所以應該ok, 希望啦.... 你地識唔識d好既搬運公司介紹呀?

唉...我個新工人 ...

其實我日日都有上嚟㗎...不過無人留言咪check完就算囉

你會搬去邊區呀?係咪生之前搬呢?
我有個fd都係生之前搬...佢喺英國,畀咗個大仔佢99湊咗一個星星,自己執屋執咗成個星期

我都諗住搬呀
不過都係搬返映灣囉
呢其d租平咗好多呀
而家我畀緊嘅租可以租到個千二呎單位啦!(仲要有找!)
我地都想搬大d~

等待驗證會員

原帖由 yennie 於 09-2-6 22:24 發表

我有個fd都係生之前搬...佢喺英國,畀咗個大仔佢99湊咗一個星星,自己執屋執咗成個星期

我都諗住搬呀
不過都係搬返映灣囉
呢其d租平 ...

千二呎單位--- 豪宅呀

大宅

原帖由 yennie 於 09-2-6 22:24 發表

我都諗住搬呀
不過都係搬返映灣囉
呢其d租平 ...

我搬好近咋, 隔4條街, 不過因為新屋無笠所以都係要搵人搬, 同埋而家大肚所以我都唔幫手搬得, 今個月尾搬lu! 今次租得好抵呀, 間屋全新裝修, 有1400呎, 夠我地住lu, 都係貴而家$200一個月! 不過就無club house, 第時叫我阿哥申請張住戶證比我媽咪, 咁就可以照帶bb去playroom喇! 而家d租平左好多, 如果唔介意簽多一年死約, 真係搬得過架, 就算唔搬都可以同業主講減租, 平均都平上年20-30%!

等待驗證會員

原帖由 cyl299 於 09-2-6 22:58 發表

我搬好近咋, 隔4條街, 不過因為新屋無笠所以都係要搵人搬, 同埋而家大肚所以我都唔幫手搬得, 今個月尾搬lu! 今次租得好抵呀, 間屋全新裝修, 有1400呎, 夠我地住lu, 都係貴而家$200一個月! 不過就無club house, 第時 ...

嘩..............有1400呎 我地而家住呢度都係得五, 六百尺咋

首頁
56789...23

尾頁

跳至