跳至

首頁
45678...23

尾頁

子爵府

哈, 連喬喬都識選擇人, 咁妳唔駛驚佢第時痴6299多D啦!

咁妳會幾時返HK呀? 妳HUBBY最後會帶喬喬過嚟探妳嗎? 佢自己一個帶亞囡搞得掂嗎?

我剛帶兩隻MONKEYS去台灣玩, 帶住細佬特別辛苦搞到我到最後都病埋添呀! BUT見到佢地玩得開心都抵番晒嘅!

原文章由 cyl299 於 08-11-21 18:08 發表

而家多數媽咪湊, 有時6299湊囉, 我6299都係hk不過我就鐘意媽咪湊多d, 同埋bb鐘意跟我媽咪. 前幾日isabelle洩我媽咪同佢講話將佢比爺爺嬤嬤, 佢即刻喊住話唔好呀!

我老公想帶bb過來呀, 不過99就話徙錢又徙 ...

大宅

原文章由 yatjeh 於 08-11-27 16:59 發表
哈, 連喬喬都識選擇人, 咁妳唔駛驚佢第時痴6299多D啦!

咁妳會幾時返HK呀? 妳HUBBY最後會帶喬喬過嚟探妳嗎? 佢自己一個帶亞囡搞得掂嗎?

我剛帶兩隻MONKEYS去台灣玩, 帶住細佬特別辛苦搞到我到最後都病埋添呀! BU ...

我農曆新年前返hk呀, 老公同isabelle過兩個星期會過來, 不過6299而家又話過來uk過x'mas喇喎, 所以isabelle都會stay係6299度......

子爵府

yat

玩完又病呀, 而家好返o的未呀.

cyl

你62,99一定好唔舍得喬喬啦.

原文章由 cyl299 於 08-12-1 16:57 發表

我農曆新年前返hk呀, 老公同isabelle過兩個星期會過來, 不過6299而家又話過來uk過x'mas喇喎, 所以isabelle都會stay係6299度......

大宅

原文章由 wawa 於 08-12-2 11:01 發表
cyl

唔係呀, 6299 book左去旅行, 佢地好多年無同我叔仔過x'mas, 所以咪早d過來囉....

子爵府

IC. 咁佢地應該要去下. 好快又一年.

原文章由 cyl299 於 08-12-2 18:47 發表

唔係呀, 6299 book左去旅行, 佢地好多年無同我叔仔過x'mas, 所以咪早d過來囉....

子爵府

cyl,

咁妳返咗HK後仲駛唔駛再去UK呀? 妳HUBBY自己一個帶住喬喬搞得掂嗎? 定係妳6299都陪佢一齊飛?

妳而家重咗幾多? 有無照到bb係仔仔定囡囡?

原文章由 cyl299 於 08-12-1 16:57 發表

子爵府

WA,

算係好番晒喇! 不過我下個月又帶LUCAS去韓國滑雪, 希望今次去完唔好又病過就好喇!

係呢, 妹妹幾時會返學呀?

原文章由 wawa 於 08-12-2 11:01 發表
yat

玩完又病呀, 而家好返o的未呀.

cyl

大宅

原文章由 yatjeh 於 08-12-3 14:43 發表
cyl,

咁妳返咗HK後仲駛唔駛再去UK呀? 妳HUBBY自己一個帶住喬喬搞得掂嗎? 定係妳6299都陪佢一齊飛?

妳而家重咗幾多? 有無照到bb係仔仔定囡囡?

...

我而家同公司講左我每年淨係想做大約3個月野, 所以如果再返都係下年11月先返喇! 不過而家咁既時世, 都唔知下年公司洗唔洗人幫.....

我老公話佢ok喎, 其實有咁多人幫手, 而家isabelle又訓到天光, 都唔會太辛苦! 6299唔同飛呀, 佢地飛virgin我老公飛cx, 所以要分開!

我重左8磅呀, 3個月時已經照到係仔喇! 不過老公都無話好開心咁既... 我反而而家煩緊洗唔洗買新衫比bb, isabelle有好多衫但係大部份都係粉紅色, 男仔著粉紅色又唔係太好, 但係又唔想買過晒因為我諗住呢個係最後一個喇!

大宅

原文章由 yatjeh 於 08-12-3 14:47 發表
WA,

算係好番晒喇! 不過我下個月又帶LUCAS去韓國滑雪, 希望今次去完唔好又病過就好喇!

咁快又再去旅行, 你真係開心呀! 羨慕c我, 我諗我兩三年都唔會去旅行lu....

子爵府

我原本今個christmas 都唸住去korea, 因仔仔想玩雪,去英國又未必有雪.點知SING. 家姐急call 話佢地有假,要去singapore. 今次會同佢地班小朋友去desaru 再上malaka. 但christmas 機票都好貴, 但新年重貴.

原文章由 yatjeh 於 08-12-3 14:47 發表
WA,

子爵府

CYL,

咁即係妳就快又可以休息等BB出世喇, 真羨慕妳每年只係做一季其餘時間可以湊吓女呢!

呢胎係仔呀, 咁妳6299咪好HAPPY囉? 喬喬有無話鍾意細佬定妹妹呀? 妳的預產期係幾時?

妳唔駛羨慕我喎, 妳之前夠帶喬喬成日出門啦, 只要妳捨得交比妳6299/媽咪幫妳手湊, 妳都仲可以去旅行架! (我晌LUCAS 6個月大時都有同FRIEND去旅行架)

原文章由 cyl299 於 08-12-3 16:34 發表

我而家同公司講左我每年淨係想做大約3個月野, 所以如果再返都係下年11月先返喇! 不過而家咁既時世, 都唔知下年公司洗唔洗人幫.....

我老公話佢ok喎, 其實有咁多人幫手, 而家isabelle又訓到天光, 都唔會太辛苦! 629 ...

子爵府

WA,

妳仲未答我妹妹幾時返學喎!!!

咁妳地幾時出發呀? 星加坡都唔錯呀, 又可以一大班人一齊玩, 好HAPPY!

我都係因為UK的親戚話去KOREA滑雪, 我先一齊JOIN咋, 如果唔係都唔會去得咁密! 我今次唔帶細佬LU, 我HUBBY會留晌HK做BACKUP, 我淨係帶LUCAS咋!

原文章由 wawa 於 08-12-4 10:32 發表
我原本今個christmas 都唸住去korea, 因仔仔想玩雪,去英國又未必有雪.點知SING. 家姐急call 話佢地有假,要去singapore. 今次會同佢地班小朋友去desaru 再上malaka. 但christmas 機票都好貴, 但新年重貴.

...

大宅

原文章由 yatjeh 於 08-12-4 16:20 發表
CYL,

咁即係妳就快又可以休息等BB出世喇, 真羨慕妳每年只係做一季其餘時間可以湊吓女呢!

呢胎係仔呀, 咁妳6299咪好HAPPY囉? 喬喬有無話鍾意細佬定妹妹呀? 妳的預產期係幾時?

妳唔駛羨慕我喎, 妳之前夠帶喬喬成 ...

一姐
係呀, 每年有9個月假, 如果未來幾年都可以係咁就真係唔錯! 希望經濟唔好太差, 公司要人幫手啦!

我都唔知6299係咪開心呀, 我諗佢地要湊慧喬所以無時間諗lu... 慧喬話唔想要多個bb喎, 我都唔知點算! 我諗要慢慢教佢囉.... 我4月22號預產期呀, 而家都過左5個月lu! 時間過得真係快!

我諗如果唔係做野, 我去旅行都會帶埋bb, 我覺得去旅行可以等多幾年, 但係放低bb就好似唔係好好... 睇下點先啦, 我地都可以一家去d resorts幾日既...

子爵府

yat

我唸我唔比佢返住nursery, 因為冬天開學o的菌好勁, 一返學就病,好慘咁, 我唸住同佢學下ballet, 上下playgroup 就算, 到k1先返.

我地25dec 出發29返. 我同人講話去singapore 佢地就話無野玩, 不過我家姐係度,同埋我地都係過JB 玩, singapore 都係過境咋 .

原文章由 yatjeh 於 08-12-4 16:26 發表
WA,

妳仲未答我妹妹幾時返學喎!!!

咁妳地幾時出發呀? 星加坡都唔錯呀, 又可以一大班人一齊玩, 好HAPPY!

我都係因為UK的親戚話去KOREA滑雪, 我先一齊JOIN咋, 如果唔係都唔會去得咁密! 我今次唔帶細佬LU, 我HUBBY ...

子爵府

係囉, 如果妳公司真係可以offer妳一年只做一季就認真perfect喇!

喬喬幾時過嚟陪妳呀? 佢會跟妳一齊返hk嗎? 妳近日有無扭計?

原文章由 cyl299 於 08-12-4 16:46 發表

一姐
係呀, 每年有9個月假, 如果未來幾年都可以係咁就真係唔錯! 希望經濟唔好太差, 公司要人幫手啦!

我都唔知6299係咪開心呀, 我諗佢地要湊慧喬所以無時間諗lu... 慧喬話唔想要多個bb喎, 我都唔知點算! 我諗要慢慢 ...

子爵府

點解只去5日咁少呀? 去星加坡都要飛成4個hrs, 咁來回咪無咗1日玩囉!

妳而家仲有無埋身餵囡囡? 我而家差不多無晒奶喇, 都係一日一次埋身餵, 我有時真想快d收爐, 因為冬天起身好凍, 但見細佬每次食食吓都對我笑, 我又唔太捨得呢種親子的感覺呢!!!
原文章由 wawa 於 08-12-5 09:24 發表
yat

我唸我唔比佢返住nursery, 因為冬天開學o的菌好勁, 一返學就病,好慘咁, 我唸住同佢學下ballet, 上下playgroup 就算, 到k1先返.

我地25dec 出發29返. 我同人講話去singapore 佢地就話無野玩, 不過我家姐係度, ...

子爵府

我sing 既家姐29晚要返工, 咁我地咪玩咁少, 同埋可請少o的假. 我都係早機去晚機返, 因為sing 其實無乜地方好去, 今次都係去jb, 所以都係大家gathering 下, o的細路見下, o的細路交流下. 唔係大咗大家唔識大家啦.

原文章由 yatjeh 於 08-12-17 11:42 發表
點解只去5日咁少呀? 去星加坡都要飛成4個hrs, 咁來回咪無咗1日玩囉!

妳而家仲有無埋身餵囡囡? 我而家差不多無晒奶喇, 都係一日一次埋身餵, 我有時真想快d收爐, 因為冬天起身好凍, 但見細佬每次食食吓都對我笑, 我 ...

大宅

原文章由 yatjeh 於 08-12-17 11:31 發表
係囉, 如果妳公司真係可以offer妳一年只做一季就認真perfect喇!

喬喬幾時過嚟陪妳呀? 佢會跟妳一齊返hk嗎? 妳近日有無扭計?

慧喬同我hb上星期六過左來喇, 不過星期日就上左我6299度, 我今日會去睇佢, 來緊幾個weekend都會stay係6299度. 跟住慧喬同hb走先, 我再做多3個星期野就走lu....

慧喬都無扭計, 淨係最初以為我會成日陪佢所以搵我, 不過我hb收埋晒我d相之後就無事喇!

子爵府

妳HB咁搞笑要收起晒妳D相呀! 咁妳咪要晌6299度過X'MAS囉? 咁工人方面搞成點呀?

原文章由 cyl299 於 08-12-19 17:19 發表

慧喬同我hb上星期六過左來喇, 不過星期日就上左我6299度, 我今日會去睇佢, 來緊幾個weekend都會stay係6299度. 跟住慧喬同hb走先, 我再做多3個星期野就走lu....

慧喬都無扭計, 淨係最初以為我會成日陪佢所以搵我, ...

子爵府

在這普天同慶的大日子, 我祝大家聖誕節快樂, 2009年更進步!!!

首頁
45678...23

尾頁

跳至