跳至

首頁

尾頁

洋房

我囝出世都係七磅, 架吓都係21磅到! 都係成日比人話佢"un". .. 冇法啦,因為佢條腿冇咩肉! 我99成日都要我比野佢食, 佢以架都成四餐奶, 兩餐粥... 有時朝早10:00飲個餐奶, 我會叫工人比啲baby food yogurt佢做點心潻, 咁我個仔咪食得重多! 我都係比姑娘話飲得太多奶, 我都唔知點減好~
諗住遲啲去私家醫生度打釘時問下佢..

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

其實太多奶既意思係..營養多得制..or 點呢.
唔食奶食其他野..又好似冇乜益..

男爵府

wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章

原文章由 adakitty 於 08-10-24 10:26 發表
KS68 ,

咁你有冇諗過比麵包 or 其他野佢食呀..??

我個仔好易敏感...醫生都唔見議我餵咁多大人野比佢..

我囝囝都有食麵包, 都有食其他野, 只是樣樣食少少, 糊仔都會食多0的, 佢唔鍾意食粥仔, 魚更加唔食...因我要番工平日99湊, 大部份時間要靠99改佢飲食習慣呢mouth:0的姑娘話食固體食物是希望bb吸收多0的其他營養而奶粉無的...

[ 本文章最後由 KS68 於 08-10-24 14:27 編輯 ]

囝囝: 爸爸和媽媽希望你健康快樂成長

複式洋房

我小boyboy出世時7lb,1歲返健康院只得18.5lb,姑娘仲話佢跌左1條線tim......

出到街~d人話"咁叻o既?咁細個識行。"
我話"佢1歲喇。"
"吓~乜咁細粒o既?"
但bb唔食~我都迫唔黎,佢食得多又唔代表吸收得好,我睇得好開架!

通常d人另轉面,我就會細細聲同boyboy仔講:"人地唔識野,我地唔好怪佢,你已經好叻架喇。"

都唔明d c98婆,點解咁鍾意話人???!!!

子爵府

我咪仲慘 個仔1歲未夠 都成24-25磅 出街個個都話佢肥
係我奶奶一個 話 佢其實好瘦!!!!!!!! 因為佢成日扲佢個仔(我老公)d bb相黎比 但問佢真實磅數又話唔知 真係吹脹!!

最嬲既係 成日都話bb瘦大個肥
(因為佢覺得我老公bb好肥 而家大個好瘦so佢咁講 但佢得1個仔-___- 即係係佢一個人既經驗)
之後我就會串佢 話如果我bb係叫瘦好多bb係營養不良瘦到飛起囉 之後佢唔出聲
但過一排又會咁講 大大話話我答左成6,7次la

大宅

我都有D擔心,我個女出世六磅十一,依家得十八磅幾,個個都話佢瘦。

別墅

個人拉長左就會覺得瘦左架啦~
唔使離人地點睇
最緊要BB健康無病痛
尤其是個D以為BB肥先係好既人

我個仔反而成日比人話肥
出世6磅9, 一歲23.7磅
佢係天生吸收型
人地食緊9安既時候
我先岩岩開始比8安佢食
佢食到都唔敢比咁多!
細細個就抱到手軟...
呢d係人地讚你個bb既代價囉~
前個排仲手碗根發炎
好在而家好返9成咋...
一時唔記得就住度力就搞成咁
我都好羨慕人地個bb咁輕可以成日抱...

[ 本文章最後由 ami0momo 於 08-10-25 23:59 編輯 ]

子爵府

我仔仔都係岩岩識行..出到街d人又係咁講..好似我刻薄我個仔咁..
不過我覺得bb都好搞笑..細細粒..仲要識行..哈哈..
唔知點解..係屋企磅..有20..返到健康院得番18.5到...
我bb出世果時係6.4磅...細碼bb

原文章由 odong 於 08-10-24 11:35 PM 發表
我小boyboy出世時7lb,1歲返健康院只得18.5lb,姑娘仲話佢跌左1條線tim......

出到街~d人話"咁叻o既?咁細個識行。"
我話"佢1歲喇。"
"吓~乜咁細粒o既?"
但bb唔食~我都迫唔黎,佢食得多又唔 ...

[ 本文章最後由 adakitty 於 08-10-27 11:39 編輯 ]

首頁

尾頁

跳至