在職全職

跳至

首頁

尾頁

大宅

事源……係自己工作單位工作唔開心,於是申請調職(巳成功),但係12月初先會到新單位上任,而家我主管叫我考慮下留低,話經濟唔好,可能會調整人手(炒人?),留係現時部門風險較細(因為係揾錢部門),去新單位(後勤部門)風險較大,加上我去到係新人,所以先炒機會更大。如果係你地會留低嗎?

註︰其實我組主管&同事係 ok的,只係另外再夾一些別組同事(個別同事)有問題。

唔咳各位比d意見呀!

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 HiPP勳章(1) HiPP勳章(2)

如果你主管是值得信任的,就唔好轉。
但你知要留人就乜都講得出既。

伯爵府

好媽媽勳章

原文章由 sasa0208 於 08-10-22 12:44 發表

男爵府

agreed.

原文章由 sasa0208 於 08-10-22 12:44 發表

大宅

我可以話我主管算係好人(總之d嘢攪得掂就唔會出聲)。
但可唔可以信任?若果係公司決策(裁員)有又有邊個能夠保證呢!

男爵府

妳上司的分析是很正確,新部門人生路不熟,若果要裁員,一定會找新人或表現差的人。

若言要調職,再找些合適時機先喇!

複式洋房

贊成留下來! 最更要同組的人ok, 而其他的 話之佢啦. 若轉了組, 你肯定會開心過現在嗎? "小人" 永遠死唔哂

珍珠宮

開心吸收勳章 醒目開學勳章

原文章由 owen媽 於 08-10-22 14:47 發表
贊成留下來! 最更要同組的人ok, 而其他的 話之佢啦. 若轉了組, 你肯定會開心過現在嗎? "小人" 永遠死唔哂

Agreed.

首頁

尾頁

跳至