自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

買咗sealy床褥,sales話配以上枕頭比較好,去望望,1900起跳,想問是否真喺咁值?那款型號最好?

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

襯永安一田sogo減價至買,$1100-1300左右。我一家用左好多年,返唔到轉頭

珍珠宮

我的育兒心得勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

回覆樓主:

永安減價買咗一個,頸痛冇咗,好神奇,以後再買肯定只有這牌子。

wcpcelia    發表於 16-6-11 10:14

大宅

It doesn't work for me.

子爵府

sabun 發表於 16-6-10 20:40
買咗sealy床褥,sales話配以上枕頭比較好,去望望,1900起跳,想問是否真喺咁值?那款型號最好? ...

瞓頭一個月好正,但大概年已經越來越扁,又貴又唔耐用
Sweetheartb

珍珠宮

玩具勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章

引用:買咗sealy床褥,sales話配以上枕頭比較好,

原帖由 sabun 於 16-06-10 發表
買咗sealy床褥,sales話配以上枕頭比較好,去望望,1900起跳,想問是否真喺咁值?那款型號最好? ...
請問你買sealy咩型號?唔該

身體健康,生活愉快

珍珠宮

咁極端嘅啲comment

wcpcelia    發表於 16-6-11 10:14

侯爵府

回覆:Tempur枕頭評價如何?有冇jm用過,正嗎?

唔錯,已經換左第二個。

大宅

回覆樓主:

我之前真係sealy床褥配tempur枕頭, 係好舒服, 腰痛都好返, 年幾兩年前一田買$9xx

珍珠宮

fanlee 發表於 16-6-10 20:53
請問你買sealy咩型號?唔該
澳洲做那張rochester

侯爵府

好媽媽勳章

sabun 發表於 16-6-10 20:40

十年前開刀生BB時,買了Tempur這牌子電動床和厚身床玉,可升起變S型sofa果隻。如果無左佢,我谂我坐月會好辛苦好艱過,落床一定痛死我(傷口)!
但到現在無事無幹,又覺得張床太淋,所以一直放客房無再訓。
枕頭無買。

珍珠宮

如嚟緊6,7月買,那兒有特價

珍珠宮

玩具勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章

引用:Quote:fanlee 發表於 16-6-10 20:53 請問你

原帖由 sabun 於 16-06-10 發表
澳洲做那張rochester
哦,
其實我都用緊sxxly,不過型號唔係你買嗰張,你張新嘅,我都係用緊tempxx枕頭,但我呢半年來不停換枕頭,瞓到頸痛。而我買嗰時售貨員無推介我買咩牌子枕頭,係我自己買。

身體健康,生活愉快

大宅

回覆:sabun 的帖子

呢個牌子嘅枕頭唔適合我。我瞓到腰痛。同埋佢天熱淋,天冷硬,好奇怪。

珍珠宮

吓!咁搏唔過,咁貴!

大宅

呢個牌子嘅枕頭唔適合我。我瞓到腰痛。同埋佢天熱淋,天冷硬,好奇怪。 x 2

大宅

回覆樓主:

我日本outlet 買$6xx, ok 舒服,但千幾嘅話就唔值,我都係sealy 配 tempur

男爵府

2018復活節勳章

我都用緊,又唔覺得特別好,但又唔係差,不過價錢就真係唔平

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 趣教勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

中上啦,我覺得都幾好既,不過我偶然都仲會頸痛,唔知係我訓覺pose 定枕頭了

侯爵府

好媽媽勳章

Vermeer 發表於 16-6-10 23:27
呢個牌子嘅枕頭唔適合我。我瞓到腰痛。同埋佢天熱淋,天冷硬,好奇怪。

...

係呀。
佢地床玉都係,因為人有體温,當人訓落床後,有體温既地方會變淋,最後將床玉會好舒服咁包住個人,好似D英式舊sofa一樣,可以平均受力,好舒服。
醫學上已証實,呢種設計可防止長期訓床既病人(如中風者,老人家)生肉瘡,同埋對血液循環有幫助。
所以賣得幾貴!

首頁

尾頁

跳至