自由講場

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

男爵府

希望個個「傻仔」唔好學壞啦!!!

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

原文章由 loveyammie 於 08-10-25 16:49 發表
比人查票 到時就知道邊個係傻仔啦

講得好

大宅

原文章由 彤b^^ 於 08-10-25 12:56 發表
年少時一定有無知既時間,細個個陣,我都試過覺得坐一個站比錢好浪費,當然啦,亦試過因為咁比人捉,到後來知媽咪會傷心(要佢來去比錢),之後就冇再咁做lu,
只希望佢地可以快d識諗...... ...

http://www.baby-kingdom.com/index.php?uid-144212-action-spacelist-type-blog

為健康請不要再吃大量農藥的大陸菜

王國長老

好媽媽勳章 王國長老

我都唔明有d 香港人質素真係好鬼低既,
一丁點自律同埋公民意識都無,
無人捉無人監管就亂黎?!
外國有d 超市係self service 既,
即是自己過bar code 自己付款,
比著係香港?d 人實拍少幾件貨。

水晶宮

原文章由 manicheung 於 08-10-25 12:57 發表
d 仔係咁 ga la

有好多成年人都係咁,唔係剩係o靚仔架

水晶宮

至尊種植勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 爸B勳章

我同金兔只係撘一次

就查票...

結果...

一定無事啦

我哋買生肖紀念票啦 (今年年初一)
不要問國家能為你們做些甚麼,要問你們能為國家做些甚麼。Ask not what your country can do for you, ask what you can do for your country.

大宅

呢d咪叫損友囉.

大宅

醒目開學勳章

好邪!!! 我擒日出完呢個post, 擒晚就見到有人"斷正"

話說擒晚我同c6去完街搭輕鐵返屋企, 果陣已經係11.45pm左右 (老實講, 我搭咁多年輕鐵都甚少遇到咁夜仲有人查飛)

當時車上有7,8個十幾歲男女, 架車去到某個站,已經見到成班查票員 係月台度準備查飛. 當時我聽到其中一個女仔講左句 "唉!死啦", 我同c6知佢肯定無買飛

查票員上車, 叫個女仔出示車票, 佢拎張8達通出黎

查票員 : 小姐, 你張8達通無入閘紀錄wor
女仔 (死撐) :下,我有'do" ga wor
查票員 : 小姐, 你張card已經無咁$, 就算"do"左都無用, 咁你有無買單程票?......... 唔該下一個站落一落車

雖然最後我無親眼見佢地出告票, 不過我肯定佢呢次走唔甩lor
為左save幾蚊, 要比貴成10倍車費, 博!! 你估次次都係你贏咩:;pppp:

侯爵府

哈哈~~~佢正傻仔~
我個ex就試過坐輕鐵,當時佢話幾夜下,咁心諗d職員唔會咁勤力,唔買飛,
點知就咁斷正!
好似罰左500,
佢仲懶不憤咁鬧d職員,
係佢自己唔岩先,仲聲大夾惡,罰你500咪少囉~

子爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

唉...公民意識係咪好缺乏呢? 現今社會守秩序守紀律既人係咪唔岩? 我都成日俾人歧視...我到咁大個, 過紅綠燈一定會綠燈先過, 有時紅燈冇車我都會企係度, 咁有好多人行過都會照過....但個頭一定回望住我囉!!怪獸咩!! 有乜好出奇喎....我都唔係趕住去投胎, 你咁急咪去先囉.....等到轉燈先過都有問題架咩....唉...........有時係d十字路口等過馬路....連停係度d車都會望住我.........

當然..守秩序係我一個人時才出現....同我d 朋友一齊, 我d朋友唔等得會捉住我過....試過返工條路冇車但我都等轉燈, 俾後面d OL話"冇車都唔行, 係度阻住人地返工...."....我心諗"頂你呀...怕遲到咪早d出門口囉..鬼唔望有便裝捉你呀!".....

[ 本文章最後由 herbalcandy 於 08-10-26 12:48 編輯 ]

侯爵府

有d人好賤架, 搭輕鐵唔買飛不單止, 遇到查飛就跑, 如捉到仲打人添, 呢d新聞都買唔少喇.

子爵府

我第一次坐時do錯左出閘機,後來落車又跟人do先知衰左,好彩咋

輕鐵我坐得少,地鐵逃票我就真係見得多

男爵府

香港就係有好多人咁唔自律,所以唔可以好似外國d入油站咁自助入油,無入油員幫,車主入完油拿張單入去比$,人地咪可以平返d人工費囉!!!

男爵府

醒目開學勳章

拿!!~ 真正既傻仔出場喇!! 仲要係死死地氣認傻仔添!!

原文章由 jacklynwong 於 08-10-26 11:39 發表
好邪!!! 我擒日出完呢個post, 擒晚就見到有人"斷正"

話說擒晚我同c6去完街搭輕鐵返屋企, 果陣已經係11.45pm左右 (老實講, 我搭咁多年輕鐵都甚少遇到咁夜仲有人查飛)

當時車上有7,8個十幾歲男女, 架車去到某個站, ...

伯爵府

好媽媽勳章

原文章由 AA媽媽 於 08-10-27 01:05 發表
拿!!~ 真正既傻仔出場喇!! 仲要係死死地氣認傻仔添!!

抵死

民房

Rubbish!

首頁

尾頁

跳至