論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

如題.

珍珠宮

畀面勳章

我係其中之一, 已經收reminder, 我仲未交!

禁止訪問

禁止訪問

禁止訪問

男爵府

原文章由 貓姐 於 08-10-27 11:52 發表
我係, 我9月中到左期, 10月中收到第一封信, 我冇理佢, 諗住遲d先交

哈哈...我同你一樣,上星期收到信唔理佢..等佢再追先.

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

各位樓主
哈哈....我都係9月中到期,10月中收reminder,.到現在都未交.

別墅

下月中就知道會唔會取消Levy, 等埋好啲喎!

洋房

chihimmon,

Really? Does it mean that the old contract will have a chance to waive also?

禁止訪問

大宅

醒目開學勳章

我都係八月頭到期, 依家收到兩封信啦, 不過都係未交, 唔知再唔交既話, 會唔會有第三、四封信呢???

水晶宮

醒目開學勳章 BK Milk勳章

我11月到期, 我唔理, 等佢再追先!

子爵府

畀面勳章

同你一樣情形! 我又想請教各位媽咪, 如果工人出年9月約滿, 而加同佢提早續約, 咁計落條數(顧傭費, 續約費, 新人工費等等...) 又有冇著數呢?

原文章由 winglongyan 於 08-10-27 13:22 發表
各位樓主
哈哈....我都係9月中到期,10月中收reminder,.到現在都未交.

大宅

回覆 #8 chihinmom 的文章

Hi Chihinmom,

Please advised levy 的中文解釋是什麼理 ar..tks a lot.

下月中就知道會唔會取消Levy, 等埋好啲喎!

大宅

我已收左兩封信, 因個工人炒左, 家陣追第二期, 之前比$400條氣都順d, 因為個工人仲響我屋企做野, 之後個$2000明益政府, 所以我諗住儲夠半年2400先交囉...

別墅

好勁呀, 真係唔係好想交....政府乜都無能

打針又係要等下第三季先有得免, 重要係果段時間出世..受惠市民咪又係得個講事, 粒粒糖派出來都有條件, 不如唔好派la....

我都拖得就拖....有本事咪拉我law!!!!

講真..請工人, 半個心都預咗工人有一日玩野, 要等拉!!! 唔爭在la!!! haha!!!!

禁止訪問

別墅

haha...做得好!!!!

原文章由 babesiu 於 08-10-28 11:04 發表
我星期日至上過深圳.出入境都無問題喎

男爵府

原來咁多人未交架!
好彩我都無蝕低, 唔交住, 睇定d先

男爵府

我9月尾到期, 10月中左右收到reminder. 諗住10月尾交, 而家再等下先........

首頁

尾頁

跳至