嬰兒醫護

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

七個月快8個月既bb

七個月快8個月既bb
佢地應該識坐未呀

我個bb 都仲未識轉身180度呀
點算

大宅

Re: 七個月快8個月既bb

我個bb現在識坐,但不是坐得好穩

別墅

你唔好擔心啦, 個個bb既發展都唔同, 我個女03年12月31日出世, 佢都係十日八日前先識反轉再反轉, 坐就成'中'前, 我都想佢快d識坐, 咁樣帶佢出街會方便d, 不過我知呢d野急唔黎, 所以大家唯有等low

侯爵府

我阿b如果有野比佢玩, 佢都吾記得自己坐左係度, 所以佢會坐耐d, 但冇野比佢玩, 佢就好快跌低!
至於轉身佢都係一般4個半月倒識轉, 我有同佢做練習呀, 幫下佢轉, 我諗有幫助, 依傢轉到妳想佢吾轉都難, 有時食完奶又轉, 吾比佢轉又發脾氣, 激死!
妳吾好擔心啦! 我聽有d bk媽咪講9-10個月先識轉都有呀, 有人遲有人早, 吾洗煩的!

子爵府

我囡囡又係12月31日出世喎, 佢依家坐得好穩, 亦都識轉身(反轉再返轉), 但係未識爬。
哩d唔使太擔心架, 佢自自然然會識, 除非過左一定時候都未識(健康院有小冊子, 入面有講。)
您好!由於親子王國及教育王國已禁止用戶於簽名檔內張貼來自其他網站之網誌、facebook群組或相簿等之連結,因此閣下簽名檔內容已被刪除。

民房

我 bb 係 12 月 15 日出世, 就快 8 個月大。 佢 4 個幾月就識轉身, 而家識得扶住床邊起身企, 都企得幾耐下, 有時佢都會扶住行幾步, 如果有目標向佢前面, 佢會爬得很快。 佢都坐得幾穩, 但如果有其他野吸引佢時, 佢就會向前爬, 然後去拎果樣野 。 其實每個 bb 發展都不一, 所以都唔使咁擔心。

伯爵府

醒目開學勳章 BK Milk勳章

http://www.mama123.com/b/bb/bbe/bbe_03052005/lower.php3
http://www.babyno1.com/
我女2001年1月8日QE出世  

民房

我個bb都係七個幾月,bb四個幾月識轉身,六個幾月識坐,宜家有意識想爬,我唸你唔擔心,做綜合評估時可問下姑娘,個個bb都唔同

複式洋房

半年大個陣...bb唔係好識坐...佢話七個月仲唔識坐要見醫生
想問bb 坐係佢自己坐or 你扶佢起身坐架

子爵府

貓狗褓姆

我BB9個月先識坐同番身,但10個月時己經扶住嘢行同無時停,你BB咁細由佢順其自然啦.

洋房

我個bb都係七個幾月,佢三個幾月識轉身,五個幾月識坐 and 識爬, 我天天有同佢做練習呀.
我唸你唔使擔心,嘗試抽多d時間陪bb玩 and 訓練佢就得.

首頁

尾頁

跳至