自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

搭巴士,聽住歌,希望可以休息一陣。但有個太太傾電話實在太大聲,唯有將聽歌教大聲,距越講越大聲,太太坐樓上的車頭,我相信坐車尾都可以聽到距講既野。

wcpcelia    發表於 16-6-30 14:17
funfun759    發表於 16-6-29 16:17

公爵府

好媽媽勳章

tiffanycheung82 發表於 16-6-29 14:25
搭巴士,聽住歌,希望可以休息一陣。但有個太太傾電話實在太大聲,唯有將聽歌教大聲,距越講越大聲,太太坐 ...

可能擋聾,難control聲線

男爵府

回覆:jannlly 的帖子

我都是甘諗

複式洋房

回覆:搭巴士傾電話請細聲 d

我好同意!放咗工已經好攰,有時一上車遇到呢d人真係好炆

禁止訪問

珍珠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 2018父親節勳章 親子王國15週年勳章 開心吸收勳章 食得好勳章

你行埋去同佢講細聲d 仲好啦

大宅

同意, 仲有D人打機的聲音

伯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

有次有個呀叔,講電話。
吓吓x媽媽。pk。。乜乜乜
成車人得佢講。。其他人都安靜。。。我對仔女坐正佢後面。。。勁難熬。。。。

伯爵府

無錯,永遠坐長途車,一定有人大大聲講足全程,

大宅

大把依D人

用戶要求終止服務

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

引用:搭巴士,聽住歌,希望可以休息一陣。但有個

原帖由 tiffanycheung82 於 16-06-29 發表
搭巴士,聽住歌,希望可以休息一陣。但有個太太傾電話實在太大聲,唯有將聽歌教大聲,距越講越大聲,太太坐 ...
我都有呢個經驗,試過有禮貌地請佢將音量收細,結果仲俾佢鬧我:怕嘈咪唔好搭巴士囉

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

象牙宮

hashtag影視迷勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

經常坐巴士, 同一個女人, 後我1個站上車

次次都不停講同事壞話

男爵府

太太講左個電話,收左線,成車靜曬。果左一陣,來傾第二個電話。

男爵府

回覆:bylobb 的帖子

距講人地壞話我唔理距,只是希望請將音量講細,比人休息下

男爵府

回覆:bylobb 的帖子

距講人地壞話我唔理距,只是希望請將音量講細,比人休息下

珊瑚宮

畀面勳章

jannlly 發表於 16-6-29 14:26
可能擋聾,難control聲線

我老公又係咁,成日講野好大聲,睇電視開到二十幾度,我叫佢去驗聽覺又唔去。

搞到我成日提佢細聲啲,又要將個音量 tune down 返去十二三度。

寶石宮

2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

公眾地方,公共場所,公共交通工具

珍珠宮

早兩個星期,我同c6搭長途巴士,有一家四口成年人坐我地後面,老嗰兩個不停向前大聲講,等後面兩個後生聽到,四個講足全程,我c6擰後望咗幾次,佢地見到架,但照講,咁大個人比人出聲話就核突啦,咁厚面皮都有,自私到極!當自己係茶樓咩,我肯定成個上層都聽到佢地講乜,因為我地各自聽歌開到最大聲,都聽到佢地講野。

子爵府

回覆樓主:

剛剛在JR又係有一班香港人,應該是2-3個家庭10人左右,一上車就嘈到不得了,“你坐呢到,同xx坐”,“我同xx坐啦”…………,
其實已經是指定席,坐落再調,搞到塞住條路。
開車後,“xx,要茶嗎?”“食包先啦,我倒俾你“”媽,要熱架,熱水係xx嗰背囊到”“………又嘈左半個鐘。
自由席無位,否則我走去自由席坐。

首頁

尾頁

跳至