論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

樓主,我都登你慘,不過依家雨過天青啦!
小朋友無咩大損傷,都算執番身彩囉!
呢個post,唔好比佢沉,久唔久up下,等多d人留意到,斷個痴線婆既米路,等佢返鄉下先!

大宅

原文章由 wan-wan-ma 於 08-10-28 21:58 發表
此工人既陰毒又有精神病,最慘佢個樣呃到人!

佢走左我試過半夜電話響兩次,臨天光六點幾又一次都係fax。平日零零散散都有唔同時間收到fax聲電話。住左十幾年都無咁,佢一走左就有依種怪事,你地話佢報服心幾重!

佢走左,我對住 ...

我9號抄bunbun , 10號 早上6點 都係fax, 17號2點30分都係, 就係她走后發生從沒試過, 最慘bunbun 仍在hk, 我都怕, 我bb 晚晚sleep 不好, becasue 她"空" 我bb,

民房

唉!.....樓主都算當黑......呢啲咪精神病....囉!!

我個妹都係做得好差.....但看完你的文章.....我真係暈暈地..........祝你盡快走過黑暗的盡頭...就是光明的來臨了......

男爵府

原文章由 車厘b 於 08-12-18 16:21 發表
不如將呢段經歷send俾香港正苦/蘋果日報啦!
最好整大件事, 引起社會各界關注, 等嗰個眼盲心盲既香港正苦無面見人.

我真係越睇越同情你 , 遇到個咁既工人. 比著係我, 我就會fire咗佢, 請個鐘點好過. ...

agree ... the coverage here is too small.

Assuming there are 200,000+ overseas maids in Hong Kong, each serves a 4 people family. Oversea maids problem technically is affecting 800,000 to 1 million hong kong people.

別墅

原文章由 naviegirl 於 08-12-18 19:04 發表

agree ... the coverage here is too small.

Assuming there are 200,000+ overseas maids in Hong Kong, each serves a 4 people family. Oversea maids problem technically is affecting 800,000 to 1 mil ...

我係另一層一百萬人的故事!另類弱勢社群!
記者未必信!除非有請過工人先會有體會!
等同高官無請過外傭,一樣唔知民間疾苦!

別墅

原文章由 ONTAT 於 08-12-18 18:36 發表
唉!.....樓主都算當黑......呢啲咪精神病....囉!!

我個妹都係做得好差.....但看完你的文章.....我真係暈暈地..........祝你盡快走過黑暗的盡頭...就是光明的來臨了...... ...

做得差,可以教!
心地唔好,唔駛精神病都可以漂壞衫,刮花煲!

得我一個人睇大又睇細,無餘力留意個工人,亦勢估唔到個痴線睇準我一個女人仔,蝦得我咁盡先至咁大煲!

你俾小小時間留意下個工人就知有無得教!

大宅

原文章由 wan-wan-ma 於 08-12-19 16:01 發表

我係另一層一百萬人的故事!另類弱勢社群!
記者未必信!除非有請過工人先會有體會!
等同高官無請過外傭,一樣唔知民間疾苦!

蘋果報係against government架嘛! 你個case又唔係假, 唔信最少都知道呢件事, 會當笑話咁同家人朋友講吖! d人唔多唔少都會小心d, 總會有人受惠

一於唱到嗰個正苦冇面見人, 集體辭職!!!!!!!!!
全新hp officejet printer~只售$1250 有意者請pm我!

別墅

原文章由 kellyli38 於 08-12-18 17:41 發表

我9號抄bunbun , 10號 早上6點 都係fax, 17號2點30分都係, 就係她走后發生從沒試過, 最慘bunbun 仍在hk, 我都怕, 我bb 晚晚sleep 不好, becasue 她"空" 我bb,

我寫個顛婆所有惡行出黎,都係想其他僱主有個參考!

菲律賓個國家衰,但賓妹團結!
香港經濟比較好,但僱主就忙,一味俾錢了事,
攪到工人咁惡,最終又係香港人自己受害!

大宅

原文章由 wan-wan-ma 於 08-12-23 03:20 發表

我寫個顛婆所有惡行出黎,都係想其他僱主有個參考!

菲律賓個國家衰,但賓妹團結!
香港經濟比較好,但僱主就忙,一味俾錢了事,
攪到工人咁惡,最終又係香港人自己受害! ...

首頁

尾頁

跳至