影視娛樂

跳至

首頁

尾頁

男爵府

看新聞警方話已証有天無罪,佢真係好惨!今次傳媒對佢好大傷害

男爵府

清者自清, 上天會惓顧有天的
傷害過佢既人也應該得到懲罰

男爵府

【160707《朴有天》無嫌疑】

#朴有天我們來守護 終於撥雲見日

@韓國me2day
【SBS新聞】[警方確認朴有天無嫌疑,並將對部分起訴人以恐嚇,勒索嫌疑申請逮捕拘留] 關於朴有天被4次起訴事件,警方經過調查,確認朴有天均無嫌疑.此外,警方將對起訴朴有天的第一位、第二位起訴人提出誣告嫌疑.尤其,第一位起訴朴有天的女性夥同其男友、堂兄進行了恐嚇,勒索,警方將以恐嚇,勒索嫌疑申請對三人的逮捕拘留.

侯爵府

我一直都相信有天係無罪嘅!

水晶宮

水晶宮

熱血勳章 畀面勳章 大廚勳章

回覆樓主:

絕對相信有天。wuli小天天今次真係受了煎熬 支持有天
加油啊

水晶宮

熱血勳章 畀面勳章 大廚勳章

janjan28 發表於 16-7-8 08:10

開心到要咀你一啖

水晶宮

ctyying 發表於 16-7-8 08:15
開心到要咀你一啖

真係好開心

伯爵府

好媽媽勳章

其實話朴有天無罪, 表示無"強姦" 定係直情 "無和對方發生關係"?? 如果係無強姦但其實只係雙方自願發生關係, 對朴有天仍然係有好大影響的, 特別係入伍其間放假發生, 這樣和他鏡前的形象有好大出入。

珍珠宮

回覆樓主:

雖然都希望唔係,但形象已大插水,一樣冇翻身之日。

男爵府

iwff 發表於 16-7-8 08:59
其實話朴有天無罪, 表示無"強姦" 定係直情 "無和對方發生關係"?? 如果係無強姦但其實只係雙方自願發生關係, ...

從文字上理解系無強迫性,但至於其他問題就無交代。咁成年人做呢d野,你情我願真是無乜大問題。(入伍期間有任何差池的確系蝕底d)

我鄧有天吾抵,成件事擺明比人搞,有心搞到佢形象插水。

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 開心吸收勳章

只係話對A強迫性行為證據不足,但DNA一致,即係有發生關係,其他女子仍在調查當中,並不是全部無罪。講到底佢都係在兵役期間有嫖

伯爵府

wyl 發表於 16-7-8 10:55
只係話對A強迫性行為證據不足,但DNA一致,即係有發生關係,其他女子仍在調查當中,並不是全部無罪。講到 ...
係呀, 冇強迫即係雙方自願 = 嫖, 用$買性交易, 唔好講服唔服兵役, 就算退役被人捉到都有影响啦, 總結係, 佢都係咸濕佬一名

btw, 我又諗起著褲城被人'裝'

子爵府

只係話對A強迫性行為證據不足,但DNA一致,即係有發生關係,其他女子仍在調查當中,並不是全部無罪。講到 ...

怎講都是隨便跟人發生關係啦!形象一去不返!還怎做純情小生呀!或者改形象索性玩放浪不羈吧!

伯爵府

familyking 發表於 16-7-8 11:56
怎講都是隨便跟人發生關係啦!形象一去不返!還怎做純情小生呀!或者改形象索性玩放浪不羈吧!
...
韓國男團JYJ成員朴有天上月先後捲入四宗性侵案,噚日事件峰迴路轉,根據SBS電視台報道警方調查後確定捲入性侵案嘅朴有天冇嫌疑,不過之後又有韓媒爆料話警方冇仲調查緊。

而到今日上午首爾江南警署相關工作人士就向傳媒透露,佢話警方0依家係正在討論以冇犯罪嫌疑處理首名報案人針對朴有天嘅性侵指控。

同時亦都表示經過對朴有天與報案人嘅多次調查,警方基本確定朴有天同首名原告發生關係時並不存在強制、暴力、脅迫等情況,但查出雙方有巨額金錢來往,並會繼續就此調查。警方透露喺原告提供嘅內褲上發現有朴有天嘅精液,但經調查後就並不存在強迫,但因為調查原告及其他兩名涉案者時發現佢哋多次喺短訊內提及1億韓圜(約67萬港元),故此推斷佢哋同朴有天之間有金錢來往。
對於其他三名原告嘅案件,警方就話仍需進行更多嘅調查。

伯爵府

soscho 發表於 16-7-8 12:02
韓國男團JYJ成員朴有天上月先後捲入四宗性侵案,噚日事件峰迴路轉,根據SBS電視台報道警方調查後確定捲入性 ...
人地留埋你D精液喇, 仲有咩好講, 係, 唔係逼, 係自願嘛, 還涉及金錢tim.

大宅

回覆樓主:

其實由始至終都係朴去叫鷄比人勒索,仲要兵役期間發生,睇黎佢係韓國想洗底都好難,咁去大陸發展啦反正果度啲人撐佢,邊個撈唔掂既返大陸走一轉都可以翻身,佢地容忍度好高架.

水晶宮

hashtag影視迷勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

olkan 發表於 16-7-8 09:19
雖然都希望唔係,但形象已大插水,一樣冇翻身之日。

係,嚴重影響形象啦…

男爵府

DNA 一致並唔係警方講的,請不好以媒體新聞做證明

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 開心吸收勳章

lokling75 發表於 16-7-8 15:41
DNA 一致並唔係警方講的,請不好以媒體新聞做證明

"警方透露喺原告提供嘅內褲上發現有朴有天嘅精液" 咪即係已驗出精液嘅DNA同朴有天一致囉

http://www.dispatch.co.kr/546942

如果媒體新聞都不能做證明,即係叫人唔好睇報紙?

首頁

尾頁

跳至