親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

引用:其實宜家去古宇利島係咪冇海膽飯食啦?

原帖由 SCA 於 16-07-10 發表
其實宜家去古宇利島係咪冇海膽飯食啦?
無呀

放下自在

大宅

琉球之牛間店很細,以4人枱為主,唔訂位可以等好耐。

男爵府

沙田爸爸 發表於 16-7-12 01:38
今晚訓啦!過兩日答你
沙田爸爸,幾個問題:

1)Day 2 古宇利島有沒有午餐地方可以提議?

2)Day 3 應該唔會去沙灘或浮潛,父母不喜歡。呢個 trip 係為佢地所以只會安排啱佢地的活動。如果這樣,只去真田岬行吓值得嗎?午餐沖繩之牛在那裡?可以book 位嗎?

3)首里城可能在 Day 3 下午或 Day 4 上午去。通堂拉麵可以在 Day 4 去嗎?當日主要是在那霸市內。

4) 現正考慮美國村的 Hilton Chatan Resort 或 the Beach Tower。3 人房。Hilton每間房大約貴HK$1000一晚。兩間酒店都包早餐。我住兩晚。你認為如何呢?值得嗎?

今次只去五天。應該唔夠時間玩。下次自己和老公去再去埋其他啱自己的地方。

謝謝

大宅

jjmame 發表於 16-7-19 08:17
沙田爸爸,幾個問題:

我覺得The beach tower 麻麻。

大宅

ada_fung 發表於 16-7-9 21:03
回覆 jjmame 的帖子

12月去食左呢幾間,幾間都多人去食,唔好太夜去:

焼肉きんぐ
呢間我encore再encore,好抵食。冇記錯最貴好似3980。
我食中價2980果個。因為貴果個係多幾塊靚扒,我食完呢扒都食唔落其他喇

大宅

CYNL 發表於 16-7-19 08:56
我覺得The beach tower 麻麻。

住過beach tower。睇吓幾錢啦,我一間房兩大一小暑期尾住,千鬆啲,包早,有動物睇,包尿片奶粉,有免費温泉,直接去沙灘,cp 價高。
只係外觀舊少少

大宅

寯寯媽 發表於 16-7-19 09:08
住過beach tower。睇吓幾錢啦,我一間房兩大一小暑期尾住,千鬆啲,包早,有動物睇,包尿片奶粉,有免費温 ...

我間房二千,可能女女3歲冇奶粉尿片。

個泳池先無奈,好似唔俾著鞋入?但係個地吉死人,不過我唔肯定係唔係唔俾。

珍珠宮

育兒性格勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

jjmame 發表於 16-7-19 08:17
沙田爸爸,幾個問題:

Beach Tower 內裡好舊
不如住佢附近既 VESSEL , 新好多 , 價錢有時仲平佢DD

大宅

wing514 發表於 16-7-19 09:58
Beach Tower 內裡好舊
不如住佢附近既 VESSEL , 新好多 , 價錢有時仲平佢DD
...

老公話去左井字型公屋?定坐監咁既。

岩望到vessel好似起緊野,唔知起多棟定裝修緊。

男爵府

回覆 wing514 的帖子

Vessel Hotel 冇泳池。因為有時唔想去沙灘游水。真係難取捨。

男爵府

CYNL 發表於 16-7-19 10:19
老公話去左井字型公屋?定坐監咁既。

岩望到vessel好似起緊野,唔知起多棟定裝修 ...
井字型公屋?定坐監咁既 - Do you mean Beach Tower or Vessel?

男爵府

其實我三間都訂。宜家諗緊揀邊間。Hillton 最貴 Vessel 同 Beach Tower 差不多。vessel 冇泳池, Beach Tower 有但你們feedback 話舊和麻麻。vessel 又有野起緊。煩惱中

大宅

jjmame 發表於 16-7-19 10:20
井字型公屋?定坐監咁既 - Do you mean Beach Tower or Vessel?

Beach tower

大宅

jjmame 發表於 16-7-19 10:29
其實我三間都訂。宜家諗緊揀邊間。Hillton 最貴 Vessel 同 Beach Tower 差不多。vessel 冇泳池, Beach To ...

Beach tower 個泳池其實都係要離開酒店。去另一度。大約100米內。
Beach tower住客包入場,但好似唔係住客俾錢都入得。

價錢唔係問題,應該hilton又新又有泳池。
如果想玩水會唔會考慮恩納果邊?不過就冇咩野shopping。

男爵府

回覆 CYNL 的帖子

我住過恩纳。就是因為太靜所以今次同爸媽去唔住嗰邊。其實都不會成日玩水。只是有泳池就可以有時間就游吓水咁啫。

大宅

jjmame 發表於 16-7-19 11:20
回覆 CYNL 的帖子

我住過恩纳。就是因為太靜所以今次同爸媽去唔住嗰邊。其實都不會成日玩水。只是有泳池就 ...

我反而嫌美國村同國際通太嘈

大宅

jjmame 發表於 16-7-19 11:20
回覆 CYNL 的帖子

我住過恩纳。就是因為太靜所以今次同爸媽去唔住嗰邊。其實都不會成日玩水。只是有泳池就 ...

http://okinawatravelinfo.com/zh-hant/beauty/chula-u/

呢個就係beach tower包埋泳池入場卷。
就咁睇應該唔係住客俾錢都入得。

男爵府

回覆 CYNL 的帖子

Terme VILLA ChuLa-u = The Beach Tower Hotel?

禁止訪問

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至