懷孕前後

跳至

首頁
34567...17

尾頁

民房

東區走佬袋

日常用品:
洗漱用品
暖水壺/水杯
胸圉2個(以備後用)拖鞋
網庫
產婦專用衛生巾3包(請勿用黏貼型)
藍紙20張(2包)
大毛巾(沐浴用)

bb用品:
x生bb紙尿片 30片
包bb之毛巾2條
紙面巾2盒
棉花1包(抹臀用)
請帶bb對胸羊毛內衣2件
出院時應帶備bb衣服,包x

禁止訪問

複式洋房

我都想要養和既走佬袋及checklist (natural), please PM me

民房

請問有沒有QE走佬袋清單, 謝謝!!

大宅

請問有沒有威爾斯走佬袋list ?

thanks ~~~

男爵府

請問有沒有養和走佬袋list ?

複式洋房

我都想要QE 呀^^ THX!!!

大宅

請問有冇荃灣港安走佬袋?thx

複式洋房

陪月勳章

many thanks for sharing

大宅

d資料好有用,thx!!!

複式洋房

想問有無QE走佬袋,會唔會同其他政府醫院一樣???

男爵府

畀面勳章

原帖由 sandy_ng 於 10-12-29 23:19 發表
想問有無QE走佬袋,會唔會同其他政府醫院一樣???

我都想知 QE 走佬袋啊....

複式洋房

我都想要QE走佬袋list呢, 十萬個ths!

大宅

畀面勳章

浸會醫院Jan2011 走佬袋-non package

浸會醫院 ﹣ Jan2008 (updated by BBYSH in Jan2011, 生第二個)

2008 - 開刀後住咗28小時; 2011 - 開刀後住咗24小時

1/ M巾: 1包 Kotex...我買嗰隻"佩詩"薄得滯...响浸会買就$20包, 你可自己買定去 (浸會提供2包, 足夠了!)

2/ 收腰帶: 浸会買就$200 (浸會提供, 不用帶)

3/ 牙刷/牙膏/梳/面巾2條 (1條一定要長期條持乾爽, 因為会流好多汗, 用濕毛巾又怕冷親/拖鞋) (same)

4/ 盒裝紙巾 (same)

5/ 床墊, 浸會 provide 2 塊, 我住3日, 用咗3塊, 因我自己有帶 (浸會提供, 不用帶)

6/ 清洗器浸会provide, 唔洗買 (浸會提供, 不用帶)

7/ 網褲, 浸会provide 2條, 我用咗3條, 因我自己有帶
(浸會提供, 不用帶)

8/ 襪, 浸会provide 1對 (same)

9/BB出院衫, 不用帶襪仔同手套, 浸会provide 手套 & 不会幫你着襪仔 (浸會提供全身, 無手套, 無襪仔, 無抱被)

10/ 入院紙 / 身份証 / 訂金單 (same)

11/ 不用帶杯 (same)

12/ 电話义電器 (same)

13/ 奶泵, 夜晚个个谷奶都好辛苦 (same)

14/ Cream...塊面好乾 (same)

15/ 不用帶睡衣 (same)

16/ 帶部收音机仔, 晚上我瞓唔着, 因我好鬼 怕住医院
(有電視, 有收音机, 不過時間限制; 我帶左notebook 上網--浸会不提供wifi)

17/ 你打算沖 凉就要帶埋沖諒D嘢, 我就返家至沖涼洗頭(same)

18/ 有鎖

係咁多喇!

PS. 所有姑娘, 亞姐, 手術室內的工作人員, 全部都超好, 超體貼, 比3年前進步很多!!!

複式洋房

講翻我的入院準備先 (qm瑪麗) :

產前紀錄咭
hkid
c6 hkid copy
生理沖洗樽
m巾2包
網褲6條
厚床墊1包 (10張)
bra + 即棄奶墊
廁紙
拖鞋
sock
水杯 (醫院話要自備)
毛巾 + 梳 + 牙膏牙刷
消毒紙巾 (因為唔可以用生水洗手)
coins (打電話用) + iphone (無電要比$$去7-11 charge) + 少量$$

bb尿片一包
bb濕紙巾一包
綿花球一包
紙杯幾個(醫院話要自備)
紗巾4條(醫院話要自備)
bb綿花塊 10x10cm (40-60片) (醫院話要自備綿花一卷 不過我唔想waste time 剪 i m lazy)

另外出院叫c6帶:

我的出院衫一套
bb出院: 長和尚po一件 包被

aaamandadada  Thx for sharing   發表於 14-1-21 18:28

禁止訪問

畀面勳章

大宅

點解唔同醫院要唔用走佬袋list既?

大宅

威記走佬袋急.......

本人快生了可否給我提供下謝謝

複式洋房

回覆 95# siu-mi 的文章

想問吓 lee 個醫院包嘅 「走佬袋」係唔係要 join package 先有呀?

複式洋房

想問吓 lee 個醫院包嘅 「走佬袋」係唔係要 join package 先有呀?順產都一樣嗎?

原帖由 siu-mi 於 09-2-20 22:03 發表
法國走佬袋 (開刀)

醫院送:牙膏牙刷, 梳, 面巾, 水杯仔, 沐浴露,筷子, 匙, 沖洗瓶, 網褲, 床墊, m巾 (網褲, 床墊, m巾全部夠用, 不用自已再帶)

醫院有: 熱水壺, 冷水壺

自已帶:
Booking letter (醫生入院信, 驗血報 ...

首頁
34567...17

尾頁

跳至