爸爸專區

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

2018復活節勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

請問各位爸爸,如果08年出廠日本車,行左19萬咪,買唔買得過?謝謝!

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

珍珠宮

小黑咪 發表於 16-7-10 23:10

謝謝,其實都係朋友用嚟操車用,但真係好難找到啱色同價錢合心水,但見同款但年份再舊D,但咪數小好多,會唔會騙人?其實8年車大約行幾多咪先合理?謝謝

大宅

回覆樓主:

我覺得里數高咗D, 應該1年1萬里算正常卦。

大宅

8年車,19萬,即是每星期行500KM,每日行70KM,架車...都真係好敬業

男爵府

至少...佢係真實里數

大宅

家庭車, 一般尼講, 一年 8000 ~ 10000km...

08 年車19萬km

應該係搵食車...

係咩車尼?

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

skylet 發表於 16-7-11 10:14
8年車,19萬,即是每星期行500KM,每日行70KM,架車...都真係好敬業
我的車都係甘上下,之不過落地3年多,車左9萬幾.

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

cherrie_q 發表於 16-7-10 22:51
請問各位爸爸,如果08年出廠日本車,行左19萬咪,買唔買得過?謝謝!
好睇架車而家情況,同幾多手.

珍珠宮

Mcmanaman 發表於 16-7-11 11:52
家庭車, 一般尼講, 一年 8000 ~ 10000km...

08 年車19萬km

1首車,Jazz

珍珠宮

20150618bb 發表於 16-7-11 17:47
好睇架車而家情況,同幾多手.

1首車,Jazz,返工車,賣家而家仲揸緊

珍珠宮

回覆:買車咪數問題

几錢先?

近來瘋狂用衣車 梳化套 咕臣 床單 枕袋 被袋 背包都做過   

大宅

幾錢先?

平平地諗得過.

男爵府

cherrie_q 發表於 16-7-11 22:20
咁梗係唔買啦, jazz 大把盤你簡除非好平好平好平好平,平到1個點係預渣到湯。

大宅

咁你講下在大量JAZZ放售下,什麼原因你要選一架粗咪的車?留意番,任何機器使用得越多,損耗率就越高,汽車亦不例外。

複式洋房

睇價錢 & 睇保養 (質數), 高咪數但保養得好的話未嘗不可 .... 反正外邊高咪的車比車房搞兩搞又可變低咪數的車. 唔識車的最好揾間靠得住的車房睇車 ...

珊瑚宮

duckduckbe 發表於 16-7-12 11:13
睇價錢 & 睇保養 (質數), 高咪數但保養得好的話未嘗不可 .... 反正外邊高咪的車比車房搞兩搞又可變低咪數 ...
同意...............

珊瑚宮

香港地方細,08年行20萬公里已經覺得好多,但有的水貨車輛2年車其實在日本已經行左10萬,非常之平常.

大宅

20150618bb 發表於 16-7-12 13:07
香港地方細,08年行20萬公里已經覺得好多,但有的水貨車輛2年車其實在日本已經行左10萬,非常之平常.
...

係架,行左咁多有暗病車主都未必會理,你試車亦未必試到,所以有得揀,盡量揀行貨車,非粗咪車。

複式洋房

回覆樓主:

睇嚟似堅咪,啱價的話我覺得冇問題,好過信車行果d,我賣過一架,行左十幾萬,結果1個月後28見返佢行少左十萬

首頁

尾頁

跳至