自由講場

跳至

首頁

尾頁

琥珀宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子探索遊 畀面勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

引用:Quote:maymay220hk+發表於+16-7-15+21:54+

原帖由 sanjoe 於 16-07-15 發表
比著係我
都報仇
佢細佬當時甘細又點會明
細佬同老婆都不會明白,當年要爸爸為左佢間接死左、分開兩兄弟、做地盤感受!真係對柏言好大屈辱

珍珠宮

stagea 發表於 16-7-16 08:15
細佬同老婆都不會明白,當年要爸爸為左佢間接死左、分開兩兄弟、做地盤感受!真係對柏言好大屈辱

...

法律系畢業生要做地盤
仲要糧期吾準
佢捱得好辛苦

珍珠宮

bblw 發表於 16-7-16 00:43
雖然我都係間中睇....因為都覺得好沉重....但今集講佢用咁既方法對姑丈...我覺得ok呀便宜左佢啦...如果當日 ...

係呀
借小小錢比佢都好喇

琥珀宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子探索遊 畀面勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

引用:Quote:stagea+發表於+16-7-16+08:15+細佬同

原帖由 sanjoe 於 16-07-16 發表
法律系畢業生要做地盤
仲要糧期吾準
佢捱得好辛苦
好可憐!相信世界有咁既人

大宅

回覆:完美叛侶

我覺得佢巳善待姑丈了。姑丈叫鷄係事實,無屈佢,也幫佢打贏了官司。
只是對姑姐有些殘忍。

陳豪好戲

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

回覆:blueballpen 的帖子

陳生今次真係做得好好。好多場戲都好深印象,特別係有場戲,邵美琪短訊佢提議離婚,佢雖然諗都唔諗就覆咗OK二字,但feel到佢個心好痛!

複式洋房

其實我覺得呢套叫做似返套戲. 一屋係好睇,但個人更喜歡完美,因為完美係無粉飾殘酷現實. 呢套無話要就邊類師奶大團圓口味.

子爵府

有時睇到個心好痛,明明相愛過,曾經共患難。陳豪真係做得好好

珍珠宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

引用:Quote:原帖由 sanjoe 於 16-07-15 發表比著

原帖由 stagea 於 16-07-16 發表

...
只有當事先至最明白,旁人又點會完全明白

侯爵府

今晚睇到貴叔鬧hugo果part一針見血,hugo一直好努力想畀最好嘅屋企人,但就等如迫非洲人著皮草。
其實見到hugo見老婆肯留底煮麵,叫佢開午餐肉,佢一路開一路偷笑。果part我好感動。一對夫妻,深愛過,如果hugo改到,可以再一齊就好啦。

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

smiletigger 發表於 16-7-20 23:21
今晚睇到貴叔鬧hugo果part一針見血,hugo一直好努力想畀最好嘅屋企人,但就等如迫非洲人著皮草。
其實見到h ...

煮麵和食麵嗰幕好感動和温馨, 原來做人簡簡單單, 就開心!
陳豪啲造型好型, 演技返晒嚟

男爵府

BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

我又咁諗, 如果男既吓吓都唔開口佢個心既想法, 做佢既伴侶真系好辛苦
日日心情都唔同

子爵府

我覺得呢套好睇,好多對白都好寫實!

珍珠宮

回覆樓主:

好好睇 陳豪今次做得好好

侯爵府

我覺得D對白寫得好好,
反映到現實又給大家帶來反思,
再加上各演員做得好,
反而好有戲味.

珍珠宮

好睇. 尤其結咗婚耐嘅夫妻都應該有點共鳴.
最近同C6發生咗小問題, 在改善中.
我成日都用手機影低電視機D畫面, 因為入面D對白我好想俾C6睇下. 大家互勉.
HOPE EVERYDAY IS A GOOD DAY

公爵府

worthy 發表於 16-7-21 12:08
好睇. 尤其結咗婚耐嘅夫妻都應該有點共鳴.
最近同C6發生咗小問題, 在改善中.
我成日都用手機影低電視機D畫 ...

我覺得男人唔會同女人一樣咁肯用腦思考,你叫佢地個腦用喺事業上,應付幾惡劣情況都得,就係唔會思考家庭、夫婦關係方面。

首頁

尾頁

跳至