跳至

首頁

尾頁

大宅

繼續................................ 唔該大家!!!!!

金記~(南灣CTM入面巷仔)~咖哩蟹
營業時間???

福龍葡國餐廳~(福隆新街40) 厚切芝士包 28323867 (還有沒有其他正野食呢?? 營業時間???)

船屋(葡國西餐廳) 一定要訂位!!! 28313193/28313195(河邊新街289AA地下 12:30-15:00 18:3023:00 TUE休息) ~羊扒+沙律+薯條/海鮮湯/船屋花甲/欖油香蒜炒蜆/咖哩雞+/八爪魚燴飯/免費提供麵飽-外脆內軟/沒開水提供!!
安記-(有無詳細地址呢?) 豬扒包
趙德記(清平直街)~牛腩雞翼九菜, 在那裡及營業時間???

禮記(荷蘭苑)~可否提供營業時間呢?
紅荳雪條及自掣香芋雪羔
九如坊木康布甸~在那裡及營業時間??? 還有沒有其他正野食呢??

瑪嘉烈葡撻~(南灣一線牽後面) 在那裡及營業時間??? 還有沒有其他正野食呢??
安德魯葡撻~(路環市區) 在那裡及營業時間??? 還有沒有其他正野食呢??
以上兩間邊間好D?

偉記生果撈(澳督府側或白馬巷國華內) 在那裡及營業時間???
禮記生果撈(賣草地)
在那裡及營業時間???
以上兩間邊間好D?

祐記龍鬚糖(新橋區高士德大馬路, 即匯豐銀行對面) 營業時間???

亞伯桑寄生旦茶(澳門新橋區三盞燈,光復街和墨山巷交界, 旦茶晚上11:00
用整雞旦仔的用具做香蕉糕~(下環街,街市直落其中一檔街邊檔, 得一檔咋)
另一檔係
南灣金滿堂餅店對面,街邊檔車仔
營業時間???

大宅

男爵府

你可以click入lee個網睇下間食肆的資料
包括電話,地址,營業時間,有D仲有食評
http://www.foodidea.net/

男爵府

營業時間???咖喱蟹好多地方都好食架,木偶都好食架!

福龍葡國餐廳~(福隆新街40) 厚切芝士包 28323867 (還有沒有其他正野食呢?? 營業時間???)

船屋(葡國西餐廳) 一定要訂位!!! 28313193/28313195(河邊新街289AA地下 12:30-15:00 18:3023:00 TUE休息) ~羊扒+沙律+薯條/海鮮湯/船屋花甲/欖油香蒜炒蜆/咖哩雞+/八爪魚燴飯/免費提供麵飽-外脆內軟/沒開水提供!!好多香港人去本地人就少d
安記-(有無詳細地址呢?) 豬扒包有好多間分店佢個d係炸既豬排來既

禮記(荷蘭苑)~可否提供營業時間呢?通常會係下午開無定時請唔到人
紅荳雪條及自掣香芋雪羔
九如坊木康布甸~在那裡及營業時間??? 還有沒有其他正野食呢??好貴!食葡國野啦.........

瑪嘉烈葡撻~(南灣一線牽後面) 在那裡及營業時間??? 還有沒有其他正野食呢??
安德魯葡撻~(路環市區) 在那裡及營業時間??? 還有沒有其他正野食呢??
以上兩間邊間好D? 呢兩間以前係同一個老細既後來離左婚分開左,去瑪嘉烈方便d,唔駛專門去路環

偉記生果撈(澳督府側或白馬巷國華內) 在那裡及營業時間???下午至晚上
禮記生果撈(賣草地)呢間好似無左咁啦唔知有冇睇錯呢???
在那裡及營業時間???
以上兩間邊間好D?

祐記龍鬚糖(新橋區高士德大馬路, 即匯豐銀行對面) 營業時間???佢係一檔車仔檔來架!由於近住街市所以街市開佢就開街市關佢就關。

亞伯桑寄生旦茶(澳門新橋區三盞燈,光復街和墨山巷交界, 旦茶晚上11:00有排等架..............
用整雞旦仔的用具做香蕉糕~(下環街,街市直落其中一檔街邊檔, 得一檔咋)
另一檔係
營業時間???呢間唔係太好食,我食過鏡湖馬路泉記咋喳整既夾餅,佢用炭爐來整仲加入成隻蛋好鬆化is very good! yummy!但係要成晚上9點之後先至開我等唔到佢咁夜啦好耐無食.........好懷念流口水.......

[ 本文章最後由 macaogirl 於 08-10-31 13:52 編輯 ]

大宅

原文章由 macaogirl 於 08-10-31 17:18 發表
營業時間???咖喱蟹好多地方都好食架,木偶都好食架!

福龍葡國餐廳~(福隆新街40號) 厚切芝士包 28323867 (還有沒有其他正野食呢?? 營業時間???)

船屋(葡國西餐廳) 一定要訂位!!! 283131 ...

唔該晒!!!!!!!!!!!!!!

大宅

原文章由 wskay 於 08-10-31 16:13 發表
你可以click入lee個網睇下間食肆的資料
包括電話,地址,營業時間,有D仲有食評
http://www.foodidea.net/

大宅

營業時間???咖喱蟹好多地方都好食架,木偶都好食架!真係有好多間都好食架喎

船屋(葡國西餐廳) 一定要訂位!!! 28313193/28313195(河邊新街289AA地下 12:30-15:00 18:3023:00 TUE休息) ~羊扒+沙律+薯條/海鮮湯/船屋花甲/欖油香蒜炒蜆/咖哩雞+/八爪魚燴飯/免費提供麵飽-外脆內軟/沒開水提供!!好多香港人去本地人就少d Yes Yes, 本地好少人去
安記-(有無詳細地址呢?) 豬扒包有好多間分店佢個d係炸既豬排來既

禮記(荷蘭苑)~可否提供營業時間呢?通常會係下午開無定時請唔到人
紅荳雪條及自掣香芋雪羔
九如坊木康布甸~在那裡及營業時間??? 還有沒有其他正野食呢??好貴!食葡國野啦.........

以上兩間邊間好D? 呢兩間以前係同一個老細既後來離左婚分開左,去瑪嘉烈方便d,唔駛專門去路環

偉記生果撈(澳督府側或白馬巷國華內) 在那裡及營業時間???下午至晚上 好食咩? 好多時用好多菠蘿做底
禮記生果撈(賣草地)呢間好似無左咁啦唔知有冇睇錯呢??? 已經無左啦
在那裡及營業時間???
以上兩間邊間好D?

祐記龍鬚糖(新橋區高士德大馬路, 即匯豐銀行對面) 營業時間???佢係一檔車仔檔來架!由於近住街市所以街市開佢就開街市關佢就關。佢唔係成日開檔架

亞伯桑寄生旦茶(澳門新橋區三盞燈,光復街和墨山巷交界, 旦茶晚上11:00有排等架.............. 勸你唔好等
另一檔係
營業時間???呢間唔係太好食,我食過鏡湖馬路泉記咋喳整既夾餅,佢用炭爐來整仲加入成隻蛋好鬆化is very good! yummy!但係要成晚上9點之後先至開我等唔到佢咁夜啦好耐無食.........好懷念流口水....... 咋喳泉佢依家夜晚都唔賣夾餅啦

男爵府

原文章由 小瑩子 於 08-11-3 11:09 發表
營業時間???咖喱蟹好多地方都好食架,木偶都好食架!真係有好多間都好食架喎

福龍葡國餐廳~(福隆新街40號) 厚切芝士包 28323867 (還有沒有其他正野食呢?? 營業時間???)

船屋(葡國西餐 ...

........唔賣啦..........可惜!我估係賣夾餅o個個人有野做所以佢唔做囉~以前經濟唔好就借咋喳泉個位來賣下夾餅咁啦!不過真係好正佢一塊夾餅落成隻蛋架!唔似其他人成桶粉落幾隻蛋咁cheap!所以俾出面賣個d好食好多!

大宅

原文章由 macaogirl 於 08-11-4 12:55 發表

........唔賣啦..........可惜!我估係賣夾餅o個個人有野做所以佢唔做囉~以前經濟唔好就借咋喳泉個位來賣下夾餅咁啦!不過真係好正佢一塊夾餅落成隻蛋架!唔似其他人成桶粉落幾隻蛋咁cheap!所以俾出面賣個d好食好多! ...

以前小學門口個夾餅都好好味架...不過佢都無做成廿年lu...好懷念...

男爵府

原文章由 小瑩子 於 08-11-6 10:59 發表

以前小學門口個夾餅都好好味架...不過佢都無做成廿年lu...好懷念...

我無食過添........因為我小學個陣無零用錢,老媽子又唔買俾我食

大宅

原文章由 macaogirl 於 08-11-6 13:54 發表

我無食過添........因為我小學個陣無零用錢,老媽子又唔買俾我食

哈哈...我個時係亞媽唔煮早餐, 要買黎做早餐咋... 有蛋嘅係貴d架... 不過真係好味好多...

首頁

尾頁

跳至