親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

嚟緊11月尾,我地一家3口,同埋公公婆婆唸住去澳門玩兩日呀,唸住請兩老食餐葡國菜,大家有咩平靚正好介紹呀??另外住又唔知去邊間好,頭都疼呀,有冇人有d推介呀??thx!!

男爵府

坐的士去士多紐拜斯大馬路"退休公職人員協會"尼間啲葡國菜好正宗價錢都吾太貴,好多本地人都中意幫襯
但附近就吾係旅遊區,走完飯附近係冇咩地方行

民房

其實好多揀... 排名不分先後... 數唔晒咁多...
1) 法蘭度 -- 環境好o的... 不過係路環.... 一間正宗o的既葡國菜... 外地人去多...
2) 嘆番杯 -- 茶餐feel ... 係荷蘭園禮記雪糕隔離... 本地人比較鍾意去... 因為平得o黎好食... 坐就唔係坐得咁唔係咁ok .... 不過老闆係澳門既葡國人... 自己煮返... 一定要預先訂位同order 菜餚...
3) 內港 -- 價錢一般... 河邊新街近媽閣果頭...
4) 南灣網球會 -- 晚餐七點開始... 要訂坐... 交通唔方便... 一定要call 的士去...價錢一般...
5) 南灣咖哩屋... 本人favor... 秋天坐餐廳出面望觀光塔... 三, 五知己加支紅酒食下野, 人生一大享受... 價錢一般

仲有氹仔官也街都有間唔太出名又好食既... 唔記得叫乜名...
有興趣知pm 話我知... 幫你行過去問下電話...

[ 本文章最後由 winnie.wong 於 08-10-31 16:42 編輯 ]

男爵府

原文章由 winnie.wong 於 08-10-31 16:35 發表
其實好多揀... 排名不分先後... 數唔晒咁多...
1) 法蘭度 -- 環境好o的... 不過係路環.... 一間正宗o的既葡國菜... 外地人去多...
2) 嘆番杯 -- 茶餐feel ... 係荷蘭園禮記雪糕隔離... 本地人比較鍾意去... 因為平 ...

氹仔官也街"山度士"..係吾係

洋房

住方面, 可考慮氹仔格蘭酒店, 有家庭房, 又近官也街, 價錢亦不太貴。 此酒店我未住過, 不過我有上網睇過, 我或者會在聖誕期間同c6帶兩個小朋友去澳門玩兩日。

[quote]原文章由 samchi媽 於 08-10-31 17:51 發表

男爵府

原文章由 wongnysw 於 08-10-31 21:27 發表
住方面, 可考慮氹仔格蘭酒店, 有家庭房, 又近官也街, 價錢亦不太貴。 此酒店我未住過, 不過我有上網睇過, 我或者會在聖誕期間同c6帶兩個小朋友去澳門玩兩日。

[quote]原文章由 samchi媽 於 08-10-31 17:51 發表 h ...

如果你想去氹仔官也街附近食吓行吓..咁格蘭酒店就好方便....

民房

官也街果間係"亞馬交"... 官也街既橫行入面... 條行仔叫何連旺街... 不過一定一定要訂位... 唔訂等三個鐘都無得食... 鬼叫佢係氹仔o黎講價錢合理又好食咩....

山度士唔係咁好食o架咋... 我老細有次仲比佢地一張單"錄"左兩次... 好彩上網一check 到即刻打去銀行 cut 佢咋... 之後唔敢去喇...

原文章由 samchi媽 於 08-10-31 17:51 發表

氹仔官也街"山度士"..係吾係

民房

samchi 媽,

"退休公職人員協會" 係幾ok o架... 但係唔識去既... location都幾"了冷" 囉...

大宅

回覆 #6 samchi媽 的文章

D房ok嗎??我見packing都幾平喎,都係9百蚊多d!!

複式洋房

氹仔....一係格蘭...一係君怡....2間我都住過...好一般...不過格蘭會好小小....君怡d房就好鬼陰暗恐怖...我住過一次都驚左。
正...我勁鍾意去黑沙環既法蘭度食野.....最衰係人多要等好耐....

原文章由 JMFAMILY 於 08-11-3 23:04 發表
D房ok嗎??我見packing都幾平喎,都係9百蚊多d!!

民房

如果住氹仔除左格蘭酒店... 都可以考慮下駿景酒店... 朋友去過話好過君怡呢...

大宅

格蘭酒店同駿景酒店我都有興趣,兩間都唔太貴,仲有呀我想問lee兩間酒店近唔近威尼斯人嫁??

複式洋房

原文章由 JMFAMILY 於 08-11-7 01:03 發表
格蘭酒店同駿景酒店我都有興趣,兩間都唔太貴,仲有呀我想問lee兩間酒店近唔近威尼斯人嫁??

唔近,要搭的士.

男爵府

請問有冇"亞馬交"的電話呀? Thanks.

原文章由 winnie.wong 於 08-11-1 14:45 發表
官也街果間係"亞馬交"... 官也街既橫行入面... 條行仔叫何連旺街... 不過一定一定要訂位... 唔訂等三個鐘都無得食... 鬼叫佢係氹仔o黎講價錢合理又好食咩....

山度士唔係咁好食o架咋... 我老細有次仲比佢地一張單" ...

首頁

尾頁

跳至