親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

想問下梅田站係咪即係大阪站?同埋東梅田,西梅田同埋板急梅田係唔係地下互通架?即係好似香港站同中環站咁。請指教萬分感激

大宅

引用:想問下梅田站係咪即係大阪站?同埋東梅田,

原帖由 pancake1021 於 16-07-19 發表
想問下梅田站係咪即係大阪站?同埋東梅田,西梅田同埋板急梅田係唔係地下互通架?即係好似香港站同中環站咁 ...
有無人可以幫忙解答

男爵府

回覆:pancake1021 的帖子

你可以話係同一個站(東西梅田係地鐵,大板係jr),全部係一堆,地下街連接,勁易迷路,哈哈。板急梅田無印象。你去search 少氣小年 梅田 有一篇詳細講梅田地區的。

大宅

pancake1021 發表於 16-7-19 18:45
想問下梅田站係咪即係大阪站?同埋東梅田,西梅田同埋板急梅田係唔係地下互通架?即係好似香港站同中環站咁 ...

係全部地下互通,仲有商店街,但好大好似迷宮

侯爵府

好媽媽勳章

回覆:梅田站

大阪站梅田站要出閘再買票入閘,不同鉄路但在同一區轉乘
我今日才乘完,都得小遠

[img align=right][/img]

複式洋房

pancake1021 發表於 16-7-19 18:45

兩個站行路可以行到, 但其實係唔同的鐵路經營, 最緊要睇清楚係乜嘢鐵路公司的路線

伯爵府

JR大阪=地鐵梅田=阪急梅田=阪神梅田,阪急梅田就近新阪急酒店,要上電梯,阪神梅田就係地底,近阪神百貨

大宅

引用:你可以話係同一個站(東西梅田係地鐵,大板

原帖由 missvivi 於 16-07-19 發表
你可以話係同一個站(東西梅田係地鐵,大板係jr),全部係一堆,地下街連接,勁易迷路,哈哈。板急梅田無印象 ...
Thanks!!!

首頁

尾頁

跳至