論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

子爵府

lily-of-valley 發表於 16-7-21 20:13
你有排煩. "I don't think Sir need this" then what do you think Sir need? need you? 當係老 ...

已經開始嚟料啦!今日仲整爛把風扇⋯好彩把風扇新買可以換⋯佢根本無通知我,係我C6回來發現佢開冷氣,佢先講⋯

子爵府

歌莉泡泡 發表於 16-7-21 16:59
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=18211973&page=1#pid274559580

#10 我的回覆

我想問呢個邊度可以買?

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章

nanananana 發表於 16-7-21 21:38
已經開始嚟料啦!今日仲整爛把風扇⋯好彩把風扇新買可以換⋯佢根本無通知我,係我C6回來發現佢開冷氣,佢 ...

呢檀野, 你預備定掃把啦, 大模屍樣任用野整爛野, 想坐你位, I don't think Sir need this. 呢句野你無資格講. Sir need what, 係老婆專利

大宅

nanananana 發表於 16-7-21 19:20
佢唔係唔識抽,佢係懶!!我睇翻playback,佢只是隨便將所有衫都塞入去!佢根本不是放入去
至於冷氣果個, ...

正常level啦,所以我現在裝修時第一件事係cut工人房個冷氣

子爵府

lily-of-valley 發表於 16-7-21 23:06
呢檀野, 你預備定掃把啦, 大模屍樣任用野整爛野, 想坐你位, I don't think Sir need this. 呢句野你無資 ...

頭先平心靜氣同佢講,佢係度不停哭!哎⋯見到就煩!我都唔知佢哭乜!搞到我C6叫我同人傾五好惡佢,但我真的無鬧佢,好心平氣和咁chock佢,佢自己都認佐係客廳開住冷氣做完家務之後入房繼續開

水晶宮

nanananana 發表於 16-7-21 23:37
頭先平心靜氣同佢講,佢係度不停哭!哎⋯見到就煩!我都唔知佢哭乜!搞到我C6叫我同人傾五好惡佢,但我真 ...

有你老公在場,詐死?
呢個工人都幾麻煩,但還有大把日子要過,而且又有2歲人質在手,講好規矩後,希望之後可以磨合到啦。
講真,家傭十個有十個都未必合心水,炒呢個又煩、又要蝕錢;請第二個無咗呢啲問題,又有其他問題。
我嘅底線佢對個小朋友好、唔偷嘢、話佢要聽,雖然都唔會滿意,但我都會忍到。

別墅

nanananana 發表於 16-7-21 12:39
我今晚想同佢傾,但唔知應該點傾....老實講,我未試過傾這種問題,唔知點開口
...

你對工人其實好好,我裝修時已經只裝風扇的,從無諗過有冷氣用,但我姐姐識做D,我每次出街前必關冷氣,便開定風扇给他,他不敢自己開冷氣

子爵府

Cheddar85ang 發表於 16-7-21 23:47
有你老公在場,詐死?
呢個工人都幾麻煩,但還有大把日子要過,而且又有2歲人質在手,講好規矩後,希望之 ...

我c6去沖涼的時候講,C6出來見到佢眼紅紅咪話我幾句,我開始覺得佢都會是個公主

子爵府

sukimilkmilk 發表於 16-7-21 23:57
你對工人其實好好,我裝修時已經只裝風扇的,從無諗過有冷氣用,但我姐姐識做D,我每次出街前必關冷氣,便 ...

可惜佢唔珍惜!我頭先問佢平時有無開佢都話無開!

水晶宮

nanananana 發表於 16-7-22 00:02
可惜佢唔珍惜!我頭先問佢平時有無開佢都話無開!

唔需要執著要佢認,因為之後佢做錯乜都唔會認。只要講先生太太唔准佢做、唔可以做就算,如果佢唔鍾意,就建議佢去搵過份工。

子爵府

Cheddar85ang 發表於 16-7-22 00:08
唔需要執著要佢認,因為之後佢做錯乜都唔會認。只要講先生太太唔准佢做、唔可以做就算,如果佢唔鍾意,就 ...

哎,請工人真的好頭痕!希望佢以後會好小小,雖然我覺得都唔會

別墅

nanananana 發表於 16-7-21 11:50
我個姐姐嚟佐2個星期多些,但我覺得開始有些問題,我想請jm幫我分析下,是我要求高還是其實姐姐可以改善下. ...

其實剛開始不要對他太好,送太多衫他,基本就夠(對他太好收唔返),間唔中好表現,便送给他,他會更努力,要對他歡容有禮,但要保持距離,要少少威嚴,所以我姐姐每日都自動波,如果已重複多,他不改,是留不得

子爵府

sukimilkmilk 發表於 16-7-22 00:17
其實剛開始不要對他太好,送太多衫他,基本就夠(對他太好收唔返),間唔中好表現,便送给他,他會更努力, ...

今次我當第一次!希望佢可以改⋯

子爵府

頭先平心靜氣同佢講,佢係度不停哭!哎⋯見到就煩!我都唔知佢哭乜!搞到我C6叫我同人傾五好惡佢,但我真 ...
叫你C6 唔好理工人D嘢,唔好俾工人知有两個人話事,之後工人會揾亞sir 著數,當你冇到

男爵府

唔好。不過抽真空佢未必識,我個工人大熱天時成日比件羊毛底衫我個女,佢地根本無腦唔識分乜野是冬天衫,所以呢D咁「難」的工作要自己mon住佢做。
偷開冷氣仲突登整爛風扇咁先有藉口開冷氣,好差。

男爵府

至於食物,佢食剩1隻咪叫佢明天食囉。唔食青瓜都無問題吖。你唔喜歡佢夾得多餸,咪由你地夾比佢囉。

珍珠宮

nanananana 發表於 16-7-21 21:37
你講的好啱!今晚又有新野⋯⋯之前我媽媽煮雞翅,我夾了4隻俾佢,佢吃佐3隻,我叫佢吃埋第四隻雞翅,佢話 ...

同我個賊傭—模—樣,自己鍾意點就點!—話就扮喊!黑人憎到爆

子爵府

janicetsang 發表於 16-7-22 00:33
唔好。不過抽真空佢未必識,我個工人大熱天時成日比件羊毛底衫我個女,佢地根本無腦唔識分乜野是冬天衫,所 ...

我同佢傾完之後我發現好多問題⋯哎,睇嚟天下烏鴉一樣黑

子爵府

melonfans 發表於 16-7-22 01:38
同我個賊傭—模—樣,自己鍾意點就點!—話就扮喊!黑人憎到爆

請姐姐真的是自求多福!

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章

背住你對你老公喊, 死罪, 呢D係老婆的專利. 無第二個女人可在自己老公面前喊. 而且係告係狀. 想偷你老公. 小心, 早炒早著.

首頁

尾頁

跳至