自由講場

跳至

首頁

尾頁

公爵府

呢幾日睇咗好多po, 內容都係圍繞女人要識扮靚、要有自己經濟能力,要點、要點。我同意做人要keep住up to date, 要不斷增值,衣著整齊等。但呢幾日睇完d po俾我既感覺就係做呢d野既目的就係點樣去留住個男人,令佢滿意。覺得男女真係好唔平等。

老公偷食係佢衰,點解到頭來好似係老婆無keep好,所以搞到老公去偷食,個罪名去咗老婆度。結咗婚老婆用晒全副心機去打理頭家,但老公會唔滿意點解老婆唔去打扮,買幾件Tshirt又話老婆成個C9。
調轉男人就可以每日坐喺度打機,食零食,養肥腩,但就要求老婆要keep fit 扮靚,要出得廳堂上得床,最慘就係好多女人覺得咁樣係應份。 (只係有感而發,不喜可以隨便插)

禁止訪問

伯爵府

問心,其實keep 好d,有經濟能力,唔係自身先至最大得益咩?
Praise the Lord!  

珍珠宮

引用:問心,其實keep+好d,有經濟能力,唔係自身

原帖由 mydearson 於 16-07-22 發表
問心,其實keep 好d,有經濟能力,唔係自身先至最大得益咩?
係!但D人好似講到為男人

伯爵府

牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

女人向來唔易做

大宅

laiyuen 發表於 16-7-22 18:30
呢幾日睇咗好多po, 內容都係圍繞女人要識扮靚、要有自己經濟能力,要點、要點。我同意做人要keep住up to da ...

我都係咁話,有時做好本份都未必得到應有回報,仲要有好多野控制唔到

公爵府

mydearson 發表於 16-7-22 18:36

但出發點唔係,即係有人會因為老公鍾意女人著背心,咁個女人就去著背心,但著背心到底係咪適合自己,又或係咪自己真心鍾意咁做?呢個就係個分別。

大宅

laiyuen 發表於 16-7-22 18:47
但出發點唔係,即係有人會因為老公鍾意女人著背心,咁個女人就去著背心,但著背心到底係咪適合自己,又或 ...
所以做女人就係好難

珊瑚宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

男人要偷食....女人KEEP唔KEEP都會偷食架啦...

我自己做女人...KEEP FIT要靚...唔係為老公..
係為自己開心...

行出街...比人讚後生...讚靚....比人叫姐姐...而唔係姨姨嬸嬸...唔好咩?

facialchung    發表於 16-7-22 23:29
fatpanda    發表於 16-7-22 23:14
good_pig    發表於 16-7-22 23:06

大宅

laiyuen 發表於 16-7-22 18:30
呢幾日睇咗好多po, 內容都係圍繞女人要識扮靚、要有自己經濟能力,要點、要點。我同意做人要keep住up to da ...

我會諗女人咁做係為自己,唔係為人地。
正如同時都會要求自己男人搵到錢,keep到靚樣,打扮有品味,調教到佢識得溫柔體貼對自己一樣。
唔係卑躬屈膝地做哩啲野

伯爵府

畀面勳章

回覆樓主:

我 keep fit 扮靚上班是為自己的

珍珠宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

引用:Quote:原帖由 mydearson 於 16-07-22 發表

原帖由 luckyQ 於 16-07-22 發表
係!但D人好似講到為男人
心態錯左

珍珠宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

引用:Quote:mydearson 發表於 16-7-22 18:36 問

原帖由 laiyuen 於 16-07-22 發表
但出發點唔係,即係有人會因為老公鍾意女人著背心,咁個女人就去著背心,但著背心到底係咪適合自己,又或 ...
做返自己最自在

子爵府

就算被人非禮都會有人覺得係個女仔着得太性感、惹人犯罪

公爵府

月希 發表於 16-7-22 19:10
男人要偷食....女人KEEP唔KEEP都會偷食架啦...

我自己做女人...KEEP FIT要靚...唔係為老公..

如果係自己想咁做當然無問題啦,我係指為男人而咁做

水晶宮

畀面勳章

I dress for myself

珊瑚宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

laiyuen 發表於 16-7-22 19:28
如果係自己想咁做當然無問題啦,我係指為男人而咁做
咁但係女人KEEP FIT,扮靚....我覺得係為自己架咋喎...
男人鍾意係BONUS...

好似我叫仔仔努力溫習...係為佢自己架咋喎....
有大人獎賞,討到人歡心...依D係BONUS...

而唔係主要目的...
主要目的..幾時都係自己行先

公爵府

回覆:做女人難

一向都唔係公平
生出黎就已經唔公平 身體構造已經係
生仔雖然話就話無個粒精子都係唔得
但大肚辛苦入產房生後全部都係女人
男人呢?完全無變過。。
所以我生都唔想生女仔 唔係重男輕女
而係女人天生俾男人辛苦 我唔想佢辛苦

伯爵府

回覆:做女人難

打扮係好需要時間同金錢去配合,20幾歲仲可以小背心熱褲平平地買嚟著,勝在青春卜卜脆。 但人大咗要打扮真係唔能夠買得太平,氣質並唔一樣,加上有啲女士已經有小朋友要照顧又要返工,可能有時間都想休息,純粹個人意見

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至