自由講場

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

回覆 月希 的帖子

其實唔被化粧品污染~不無須為人目光去做人先至係得到自我~我以前唔明~但我現在真係做回自我!好似無拘無束!

珊瑚宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

幸福花 發表於 16-7-22 22:03
回覆 月希 的帖子

其實唔被化粧品污染~不無須為人目光去做人先至係得到自我~我以前唔明~但我現在真係做回 ...
我唔明....靚唔係一定要化行妝架...
點被化妝品污染?

水晶宮

回覆 月希 的帖子

或者咁講~無須為人目光而活~人地話你咩你都唔再在乎~其實真係做番自己!

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 趣教勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

我唔會平時日日行妝著得好靚,我有朋友係咁,有兩仔女都日日戴大眼仔化行妝,咁呢d個人喜好啦,但我覺得只要老公有重要場合我執四正就得

好多野擔心唔來,娛樂圈大把女藝人keep 得好,老公一樣搵女人,好多野防不勝防,做老婆既盡心盡力,問心無愧就好

公爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

幸福花 發表於 16-7-22 21:51
回覆 Gmama 的帖子

始終女人稍為年紀大就連望都未必有人望~就算幾有才華~但男人貌醜只要有才華就有女人真 ...
因為女人真係蠢過男人。
只要有人要,對方條件幾差都照擸。

幸福花    發表於 16-7-22 23:07

寶石宮

開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

laiyuen 發表於 16-7-22 18:30
呢幾日睇咗好多po, 內容都係圍繞女人要識扮靚、要有自己經濟能力,要點、要點。我同意做人要keep住up to da ...

呢度女人多, 梗係講呢D

男人就會有問題, 多數唔會講O者...

一家幾口...靠佢搵錢果D, 壓力都大架

寶石宮

開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

laiyuen 發表於 16-7-22 18:47
但出發點唔係,即係有人會因為老公鍾意女人著背心,咁個女人就去著背心,但著背心到底係咪適合自己,又或 ...

我唔會...

佢識果時O既我...同而家O既我都係一樣

雖然發福了...

寶石宮

鳥嘴123 發表於 16-7-22 19:28
就算被人非禮都會有人覺得係個女仔着得太性感、惹人犯罪

有時太OVER, 就好似放疊一千蚊紙四處放咁....

偷野係唔岩, 但有時要保護自己囉

寶石宮

skyfree333 發表於 16-7-22 19:35
一向都唔係公平
生出黎就已經唔公平 身體構造已經係
生仔雖然話就話無個粒精子都係唔得

我識有女人好ENJOY大肚...
佢話女人先有資格享受呢個過程.....

寶石宮

guardianangel 發表於 16-7-22 20:18
因為先天已經設定左女人係處於食物鏈下層,先天已經不公平。

係女人自己放自己響呢個位置O者

寶石宮

幸福花 發表於 16-7-22 21:24
回覆 月希 的帖子

問心、女人扮靚咪又係為咗俾人睇俾人讚 花咁多工夫金錢你估好過引 ...

自我感覺良好..都好緊要丫...

寶石宮

Dragonmama2012 發表於 16-7-22 21:36
做女人真辛苦!又要生仔,又唔准肥,又唔可以殘,仲要m痛

下世都係做男人

男人都有.....不舉, 光頭, 大肚腩

水晶宮

回覆 good_pig 的帖子

但現代男人好多已經無须一力養全家架啦~好多都你公一份婆一份~衣家女人吾做會被人話懒……

寶石宮

幸福花 發表於 16-7-22 23:12

但現代男人好多已經無须一力養全家架啦~好多都你公一份婆一份~衣家女人吾做會被人話 ...

如果有細路....好多都冇返工啦...
三姑六婆乜野都有得話架啦.....咁在意人地眼光梗係辛苦啦...
唔關男人定女人事

如果係男人, 一樣覺得老婆冇得做少奶奶..而家係冇用男啦

翡翠宮

回覆樓主:

我認為首先做女人嘅唔好將重點放晒落個男人度,特別係在職嘅女人,點都要為自己同仔女諗左先!唔係話唔關心老公,但係先後有序
仲有,點keep點打扮從來唔應該係為老公!出發點已經錯

水晶宮

你講起自我感覺良好~以前公司個老闆娘扮到好似小甜甜佢真係好有自信心!但下面班死仔都叫作馬騮忽忽~

寶石宮

幸福花 發表於 16-7-22 23:24

你講起自我感覺良好~以前公司個老闆娘扮到好似小甜甜佢真係好有自信心!但下面班死 ...

其實做乜野都有人唔滿意架啦, 唔係太過份..我覺得OK O既

幸福花    發表於 16-7-22 23:53

翡翠宮

回覆樓主:

我做女人做得好自在,快樂
亦吾覺得有乜野吾公平
男人有既,我無
我有既,男人無
完全係 apple & orange

good_pig    發表於 16-7-23 00:26

珍珠宮

所以我不想追個囡囡,因我真的覺得在香港做女人也辛苦!

侯爵府

laiyuen 發表於 16-7-22 18:30
呢幾日睇咗好多po, 內容都係圍繞女人要識扮靚、要有自己經濟能力,要點、要點。我同意做人要keep住up to da ...

心聲!

首頁

尾頁

跳至