親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

如果係就費事喺關西機場買,應該大排長龍。請指教

禁止訪問

大宅

何謂大站?南海難波總站算嗎?

禁止訪問

大宅

Icoca 呢 d IC 咭,係車站 d 自助售票機已經可以買到

伯爵府

引用:如果係就費事喺關西機場買,應該大排長龍。

原帖由 pancake1021 於 16-07-23 發表
如果係就費事喺關西機場買,應該大排長龍。請指教
我係機場排左20分鐘左右,

大宅

機場排左20分鐘

太誇張了吧......

大宅

售票機無小朋友Icoca 卡賣,要帶證件去服務台搞,張小朋友卡會刻明姓名和姓別的

子爵府

大廚勳章

引用:Quote:原帖由 pancake1021 於 16-07-23 發

原帖由 pat614 於 16-07-24 發表
我係機場排左20分鐘左右,
我昨日早上到機場, 係售票機買唔駛排隊!

子爵府

大人版係買票機可以買...小童要帶PASSPORT去JR COUNTER買....果次我排左好耐....差唔多半個鐘....
題外話....而家有一款係阿童木圖案..3000YEN一張...可用2500YEN...比普通版多1000YEN...但憑卡有其他優惠...呢張卡唔多地方可買...可上網搵KANSAI ONE PASS睇下

複式洋房

回覆樓主:

関西機場有 hellokitty ic 咭,得機場 counter買到

伯爵府

BABYPURPLE 發表於 16-7-25 13:24
大人版係買票機可以買...小童要帶PASSPORT去JR COUNTER買....果次我排左好耐....差唔多半個鐘....
題外話.. ...
我已經有兩張HELLO KITTY和兩張雷神,但都想買多張阿童木,不過未曾仔細研究這卡的新優惠.

子爵府

回覆 tarorong 的帖子

但HELLO KITTY 唔可以單獨買....要連[size=14.6667px]Haruka車票一齊...但我唔駛搭HARUKA..

子爵府

la5711 發表於 16-7-24 17:37
售票機無小朋友Icoca 卡賣,要帶證件去服務台搞,張小朋友卡會刻明姓名和姓別的 ...

我上次在難波counter 指住張兒童icoca卡話要買,個大叔職員係咁打手勢話冇,一個簡單英文都講唔到,最後都係買唔到 就黎又去,今次諗要去邊到買小童卡會順利d

大宅

請問普通卡幾錢一張? 可用金額是多少? 退回是要扣手續費?

是不是好似八達通咁,每程車費會平dd?可以用來買野?

因為計劃可能只有四程車程,需要用上Icoca 卡,所以心大心細,唔知買唔買好?

大宅

本來我都不想在機場排隊買小童icoca卡,但對住部售票機,睇左好耐都唔肯定奌買。用英文字幕呢,睇得明啲指示,但睇唔明英文拼音地名。結果都是排隊買卡,方便晒!

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

回覆:Icoca 咭係咪所有JR站都買到?

我早機到關西機場,去左JR COUNTER唔駛排隊,買小童Icoca卡,要比護照買,卡上會印上小童名,另外大人本身有西瓜卡,但見小飛俠卡好靚,所以又買多張,佢會比本野你睇有咩優惠

BK の 會員
Merry X'mas!!!

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

有條link可以睇下:
http://kansaionepass.com/tw/about.html
BK の 會員
Merry X'mas!!!

男爵府

塵大聞 發表於 16-7-27 11:32
我早機到關西機場,去左JR COUNTER唔駛排隊,買小童Icoca卡,要比護照買,卡上會印上小童名,另外大人本身 ...
請問小飛俠果張是否去JR Counter買?多唔多人排隊?

男爵府

上年去大阪機場買小朋友icoca排了15分鐘,要比passport,小朋友名亦會印卡上

首頁

尾頁

跳至