自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

畀面勳章

如果我入到去廁格冇位又冇其他人等,我諗住去洗下手,洗手中有人入黎,咁我都唔算黎先??我入去先都算打尖?咩道理呢?

侯爵府

2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 2018復活節勳章 笑得好勳章 美好大世界2017勳章 畀面勳章 叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 陪月勳章 爸B勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 育兒性格勳章

irene_mcmug 發表於 16-7-24 19:08
佢都早過你入黎啦,只不過洗手先,我覺得唔算打尖喎

我都同意,佢入第一冇人排隊嘅,之後樓主再入,佢洗完手再排隊,冇問題啊

禁止訪問

大宅

回覆:gracehuikl 的帖子

我覺得唔算打尖, 咁佢入來嗰陣見無人先冇企喺正確位置排隊姐。

王國長老

好媽媽勳章 王國長老

回覆:咁樣算唔算打尖?...

如果佢比樓主早入廁所,我又唔覺佢打尖,因為當時無人,都未有隊,咁佢企入d、邊洗手邊等,有廁格空佢入都合理喎。

翡翠宮

回覆樓主:

吾算打尖

翡翠宮

麟媽媽 發表於 16-7-24 23:47
如果佢比樓主早入廁所,我又唔覺佢打尖,因為當時無人,都未有隊,咁佢企入d、邊洗手邊等,有廁格空佢入都 ...

認同,我都覺得唔算打尖~

個清潔阿姐就係人證,證明保安確係比樓主先入洗手間先,樓主係後來先黎既~

我個人覺得如果本身已經有人排緊隊,個保安先入去洗手,洗完就排左第1,咁就絕對係打尖~

珍珠宮

回覆:咁樣算唔算打尖

唔算打尖

翡翠宮

2018復活節勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

引用:你可以投訴這個case,佢係有做錯。

原帖由 alphabetagamma 於 16-07-24 發表
你可以投訴這個case,佢係有做錯。
我會投訴,着住制服都咁衰

總有離別的時候

侯爵府

甘佢自己要走去洗手,梗係算打尖啦!你入黎先就當自己排隊先?甘係咪我入去海洋公園先玩其他機動遊戲就當我已經排左隊呀?

不過甘,如果見佢著保安制服我唔會出聲,由得佢打,通常返緊工去個廁所時間都唔多,咪讓下人咯。
係post到傾下好啦,不接受加好友同打招呼謝謝!

子爵府

回覆:咁樣算唔算打尖

排緊隊離隊都唔算打尖?
我覺得比佢排返第一就人情,唔比就係道理喎

王國長老

好媽媽勳章 王國長老

引用:排緊隊離隊都唔算打尖?我覺得比佢排返第一

原帖由 x00_00x 於 16-07-25 發表
排緊隊離隊都唔算打尖?
我覺得比佢排返第一就人情,唔比就係道理喎
但當時未有隊,得保安在廁所,點離隊?

子爵府

引用:Quote:原帖由 x00_00x 於 16-07-25 發表排

原帖由 麟媽媽 於 16-07-25 發表
你都係啱....
但係佢洗完手返去排第一,已經係出現咗條隊嗱喎...咁如果清潔姐姐又走嚟排最前,咁樓主又要欣然接受佢排第三嘅位置?
所以咪話比佢排返第一就人情,唔比其實都不無道理喎!

男爵府

我覺得算打尖,我入到廁所見到係度洗手既人,正常都唔會覺得佢係排隊去廁所,而係去完出黎洗手
就算有人話小便前都應該洗手,但洗緊手始終都做緊第二樣野,唔可以當係排緊隊

大宅

我覺得唔算打尖

翡翠宮

2018復活節勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

引用:Quote:原帖由 x00_00x 於 16-07-25 發表排

原帖由 麟媽媽 於 16-07-25 發表
如果保安冇離過條隊,咁佢又何需洗完手行返去樓主前面呀。洗手間除左去廁格重有其他野可做~ 化妝,梳頭,洗餐具,洗手,換片呀咁……… 咁以後係味做呢 d 野既同時又當排緊隊去廁格呀?

總有離別的時候

子爵府

開心吸收勳章

回覆樓主:

唔算打尖
佢入廁所先喎

子爵府

gracehuikl 發表於 16-7-24 18:04
入商場洗手間,全部厠格有人使用。咁我排隊排第一,跟著我身後有3個人入來排我身後,等的途中有個保安在洗手, ...
呢單真係審死官......兩幫人各有各既道理.....

子爵府

hashtag影視迷勳章

gracehuikl 發表於 16-7-24 18:04
入商場洗手間,全部厠格有人使用。咁我排隊排第一,跟著我身後有3個人入來排我身後,等的途中有個保安在洗手, ...

我覺得無排就唔應有隊時插在前面,不過佢有證人就算,反正去廁所啫,唔係急到不能等就算啦。
其實做人計較少D都會開心D,咪當佢忍唔到讓佢咪一樣。

首頁

尾頁

跳至