自由講場

跳至

首頁
12345...6

尾頁

禁止訪問

男爵府

畀面勳章

回覆:有無人被上司(非公司)要求至少OT到23:30,星期六日返公司加班

佢short架?冇朋友冇社交,我一定準時收工,唔會陪佢玩

男爵府

畀面勳章

回覆:有無人被上司(非公司)要求至少OT到23:30,星期六日返公司加班

仲有星期六、日加班,更加冇可能。又冇野做,傻的嗎?

公爵府

睇你上司個款都唔會關照下屬,做落去都無運行,早走早著

大宅

bkfans 發表於 16-7-25 22:50
佢痴架?! 咁返工時間咪仲長過賓姐?!

轉工啦!開咗頭陪佢o.t一齊癲,又一日無o.t都會話你唔啱!回頭是岸!咁個上司唔跟不過!最后只有辛苦自己!心理唔不平行,變態嘅上司早走早著!
[img align=left]http://www.imagestation.com/picture/sraid81/pe539b2f4d66bae008f6a54c99cf57173/faf3420b.jpg[/img][img align=right]http://www.imagestation.com/picture/sraid81/p75b46f90ca53348e019f5a3930cd11b0/faf340b3.jpg[/img][img align=right]http://lilypie.com/cache5/4/020104013.png[/img]

水晶宮

變態心理、不合理對待
自由太多會令世人失去平衡

翡翠宮

2018復活節勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

我做過一份係勁 ot 既,平日要 ot, 六日都要 ot, 不過就有錢既 最衰見工果陣就一 d 都冇交待過

總有離別的時候

伯爵府

痴根彩佢都傻

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 開心吸收勳章

Angel_Rose 發表於 16-7-25 20:10
吓?係嫁?

咁我更加覺得比公司玩緊
正常係高級職員無OT錢,低級至有。我之前幾間公司都係咁!你上司好明顯呃OT,但可能怕鬼唔敢一個人起公司,所以搵你陪,既然又無野做又無須要OT,又無加班費,你收工應該跟大隊走人。

水晶宮

2024年龍年勳章 wyeth冷知識勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

變態既,晚晚要坐到11點幾,傻既。快快轉工

珍珠宮

Jnam 發表於 16-7-25 22:43
最好緊係搵過份工,但既然好難先搵到呢份,不如試下同同事索多啲料,上司睇唔睇好佢,佢對公司作用係乜,有 ...
哦,明解,咁再打聽下佢係佢上司心目中係點先
至於午飯,已經日日同佢食,超討厭!公司想各team內凝聚力強啲,行分批放飯,局同組員食,而上司嘅上司係帶飯。食飯一小時,佢成日叫人食快啲,早啲返去做野,佢十五分鐘內食完,係度吹我,我話自己食得快會胃痛,佢串我話,我咁多年都食咁快又吳見我有事?我咪話各人體質吳同,我無你咁叻。

珍珠宮

Angel_Rose 發表於 16-7-25 19:58
基於TOPIC有限制,所以打吳曬成句

其實我係想問大家自己,又或者有無親戚朋友比上司,吳係公司,要求晚晚至少 ...

你返佐多2星期啫,轉工吧
地球和火星 完美與破爛 現實對幻象 這樣的差距離還有盼望 嗎

珍珠宮

chitosefung 發表於 16-7-25 23:00
佢short架?冇朋友冇社交,我一定準時收工,唔會陪佢玩
公司有條規矩,我覺得同我上司有得輝,話如果公司遇到恐怖襲擊,員工都要留係度保護公司資料不致外流,痴線,我寧願被炒都要保住條命呀!反而公司請著嘅大六同事好聽話,可能真係會攬實公司資料,同恐怖分子對抗

珍珠宮

yuyueng 發表於 16-7-26 00:44
正常係高級職員無OT錢,低級至有。我之前幾間公司都係咁!你上司好明顯呃OT,但可能怕鬼唔敢一個人起公司, ...
聽完你咁講,我更覺公司偏幫啲大粒。早兩年,公司實施新拎假措施,同事必須上半年拎曬啲大假,否則當放棄論。同時長假期前後一星期不准拎假,所有星期一,五都不准拎假,最終引發家長級嘅細粒同事嘅離職潮,因為佢地想儲曬啲假,陪仔女放暑假。
但係,大粒果啲不受此制度限制。

男爵府

畀面勳章

呢d 工早走早著,遲走瞓唔著。不過今年已過了一半,睇下挨埋過年。

伯爵府

轉工啦!

珍珠宮

畀面勳章

咁做法,又冇ot,一日做15個鐘,人工少過最低工資

男爵府

2024年龍年勳章 笑得好勳章

轉工啦!

子爵府

畀面勳章

其實你一開始就唔應該開壞個先例比佢覺得你係可以咁做, 既然糧又冇得出, 更加唔係佢出, 同埋佢暗示, 佢又冇講到明, 咪扮傻囉!
冇錢仲同佢開足星期一至日? 你都天真了....
到佢真係開聲話你既時侯, 你大可以同佢講, 公司冇補水,我亦都冇必要咁做....
***請勿於辨工時間內開PO分享美食(由其係食飯後、放工前)***

珊瑚宮

2024年龍年勳章

引用:Quote:龜精靈+發表於+16-7-25+20:03+可唔可

原帖由 Angel_Rose 於 16-07-25 發表
SORRY AR,吳講得邊行,因為入職時填過份即炒FORM,話講公司壞話,係公司影相,係自己位食野......等,都要即炒

...
食野都要即炒

首頁
12345...6

尾頁

跳至