自由講場

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

好媽媽勳章

子爵府

開心吸收勳章

Angel_Rose 發表於 16-7-27 12:41
謝謝你,我公司成日搞新員工講座,關於遇到恐怖襲擊時同事應該點處理,所以即使公司保安廿四小時當更,每間 ...

唔係講呢種呀
若有人話失竊, 咁你點解釋在夜一夜仲係現場的理由
話我上司暗示我OT? -> 你唔忙+齋坐喎, 而且都冇人叫過你OT, 有冇白紙黑字? 有冇同事聽到? 全冇囉
話我上司坐我後面睇到我冇偷野? -> 佢會話我咩都唔知, 忙爆才OT, 仲邊得閒四圍望人, 而且中途我會行開行埋又去下廁所咁, 我咩都唔知架

咁你就大鑊了

琥珀宮

Angel_Rose 發表於 16-7-25 19:58
基於TOPIC有限制,所以打吳曬成句

其實我係想問大家自己,又或者有無親戚朋友比上司,吳係公司,要求晚晚至少 ...

痴線啦,呢d變態老細對多陣都想死,即走啦,以前個老細直情係公司訓,另一個就成日話我咁早走,都痴痴地,佢自己鍾意八點幾走係佢嘅事,我唔會咁做囉,有病嘅人其實係要去睇醫生。

珍珠宮

如果只係份工唔錯, 得你上司一個係咁, 上司既上司無要求, 咁我唔會彩佢

珍珠宮

claudia 發表於 16-7-27 13:30
新post舊post加埋, 你講到呢份工, recruitment agency呃你公司話你未婚, 呃你娘家地址, 新公司入職要簽份不 ...
甩難後pm你公司名,你等我

禁止訪問

好媽媽勳章

水晶宮

Angel_Rose 發表於 16-7-27 13:28
其實佢直接炒我咪仲方便?反正入職時簽左份關於即炒嘅野,當中包括吳比係自己位食野,佢大可以放一塊咬過嘅 ...
如果佢係正常人,就唔會咁變態逼你OT啦.
跟呢D咁既上司,無前途,又受氣,為咩?

禁止訪問

珍珠宮

poekea 發表於 16-7-27 14:32
咁無野做都要OT???佢做乜??
其實我都吳知道佢做乜……試過有一次佢真係有野比我做,就係打比其他部門拎某啲資料,但人地已經收曬工,無人聽電話

禁止訪問

大宅

Angel_Rose 發表於 16-7-27 13:17
你果陣做左幾耐呀?聽完你咁講我諗起我上一手同事,聽聞佢日日返工比衰女人鬧到喊,喊左兩年之後轉行去左航 ...

唔夠一個月就走,見工時我講到明,有需要ot 我接受,但眼見其他人做哂野都叫返轉頭,個啊頭就好鐘意5點幾比野我做!

珍珠宮

poekea 發表於 16-7-27 15:16
佢係男定女黎嫁
女,就黎五十歲,已婚

珍珠宮

O 佢個頭像

首頁

尾頁

跳至