自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

2024年龍年勳章

一年就識到個新女伴, 我係佢仔女的話會有點難受

已故女星司馬燕逝世年半,丈夫吳忠義一直對愛妻表現無限不捨,今年1月司馬燕逝世一周年前夕,他被拍得和長腿新歡在餐廳激吻,雖然備受批評,但吳忠義未予理會,除了不時在網上表達對亡妻的懷念,亦有上載和新歡的合照。前晚吳忠義生日,他在instagram上載和女友的錫錫合照,亦有新歡與兩子吳澋滔、吳景燿猶如一家四口般合照,他留言:「Happy with family and friends celebrating my BD!(和家人朋友慶祝生日感到高興!)」彷彿公告長腿新歡已「融入家中」,兒子亦似乎已接受父親的新歡。

http://hk.apple.nextmedia.com/entertainment/art/20160724/19707417

SiuBBee    發表於 16-7-26 15:09

禁止訪問

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋

男爵府

2024年龍年勳章

cathy-tse 發表於 16-7-26 15:06
新觀念?

可能我哋真係要學下接受
可能真係要喇

翡翠宮

佢仔女要面對老豆既新歡可能易過面對蜚短流長

公爵府

2024勳章

其實人地個名都講到明啦, 你地都唔怪得佢

珍珠宮

2024年龍年勳章

ilovemagao 發表於 16-7-26 15:05
一年就識到個新女伴, 我係佢仔女的話會有點難受
如果新歡係佢老婆走咗之後先結識, 無問題. 但佢係佢老婆未走而另結新歡, 就好賤格!

緣份的天空    發表於 16-7-26 17:25

水晶宮

好媽媽勳章 畀面勳章

回覆樓主:

如果我係仔女, 我會鼓勵父或母去投入另一段感情, 唔想見到佢孤單一人。

况且吳生照顧左患病老婆咁多年, 過程一D都唔易架, 放過佢啦

wcpcelia    發表於 16-7-26 16:15
raintingbow    發表於 16-7-26 15:23

男爵府

回覆:吳忠義新歡「融入家中」

其實佢都唔係公眾人物,私生活唔洗同人交代,而我亦對人地嘅家事唔感興趣,記者報導好無聊

侯爵府

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

其實佢都係係亡妻去世後先另結新歡, 無問題呀, 唔通要佢成世食長齋嗎?

珍珠宮

2024年龍年勳章 玩具勳章 冬日勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章

回覆樓主:

希望佢2個仔真係接受到就好啦~

子爵府

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 美好大世界2017勳章 最關心BB問題熱投勳章 BK Milk勳章 畀面勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

但佢個仔張相完全笑唔出, 好似被逼影咁

禁止訪問

珍珠宮

2018復活節勳章

BK2002 發表於 16-7-26 15:13
如果新歡係佢老婆走咗之後先結識, 無問題. 但佢係佢老婆未走而另結新歡, 就好賤格!
...

認同

伯爵府

回覆:吳忠義新歡「融入家中」

愛字……現代解碼……唔同晒……名都有得叫,唔忠義

男爵府

開心吸收勳章

如果佢唔係之前咁情深款款對司馬燕,也不會有甚麼反感。老婆死了年幾就有新歡,心裡覺得之前講幾愛都唔知是否真話。

禁止訪問

翡翠宮

唔覺得有幾'吾忠義' 真係無野搵野黎鬧陰公.

珍珠宮

其實都無人可以確認佢個新歚係佢太太死後定生前開始, 其實照顧一個病人都好攰, 或啫佢太太都唔想佢自己走左之後, 佢老公孤獨一人呢.

放過佢啦

侯爵府

回覆樓主:

司馬燕同吳忠義渡過咗十幾廿年,乜真愛可以咁快抽離咩?可以咁快投入另一段感情?唔洗時間去沉澱?在佢對仔嚟講,都唔開心,兒子仲掛住媽媽,同樣,佢覺得爸爸都應該仲掛住媽媽先係。

cutiemapa    發表於 16-7-26 16:23
wcpcelia    發表於 16-7-26 16:16
ilovemagao    發表於 16-7-26 16:15
kit2004    發表於 16-7-26 16:03

伯爵府

人要向前行, 難道老婆死了一年仲苦瓜乾咁先得, 恐怕如果係咁, 又被人話演戲.

首頁

尾頁

跳至