在職全職

跳至

首頁

尾頁

已刪除用户

子爵府

工作對我好重要
收入對家庭好重要

我就真係唔捨得每個月收入少咁多
無收入真係好冇安全感

你好勇敢

翡翠宮

你要加油,做ftm真係唔容易

已刪除用户

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 開心吸收勳章

做ftm 唔駛搞到有街去咁慘, bb 黎到都要保持自己既生活, 為自己叉電. 趁bb 仲細, 出去仲容易.

做ftm 係好困身, 所以日一定要俾個break 俾自己, 15-30分鐘去做自己鐘意既野. 或者 bb大少少會好d, 現階段去下公園 , 商場就夠.

大宅

回覆樓主:

我也是生完放完產假即辭工冇返果隻,我份工好閒收入也不錯。但我就想自己睇住個仔成長,所以轉做打住家工。我仔滿月之後就日日出街,揹住佢出去,通常食個lunch或下午茶,然後行下商場買餸回家。我堅持出街,一來比仔見下世面,二來重點比自己見下或者接觸下仔以外既生物溝通下,就算講句“我要A餐熱華田唔該”也好,總叫有人回應你“35元丫”,有時仲有bonus“BB好得意”。心情也輕鬆不少,才有力回家再繼續on call36小時。FTM不輕易做,但可輕鬆做。加油呀!BB大多2個月識笑又会講下野就更可愛!而家我仔19個月講好多野又有主見,同佢出街有時好似有個friend咁,有交流,很有趣。

首頁

尾頁

跳至