自由講場

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

2024勳章 美好大世界2017勳章 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 分享愛 夏天玩到顛 hashtag旅遊勳章 DHA勳章 hashtag影視迷勳章 大廚勳章 叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 畀面勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

倒左D藍威寶落抽油煙機,先發覺自動清潔唔work.而家唔上唔落,D藍威寶點整出來(emoji)(emoji)(emoji)

平時工人清潔,壞左又唔出聲。佢走左我先自己清潔,我而家怎麼辦?

大宅

nicksonma 發表於 16-7-31 16:24
倒左D藍威寶落抽油煙機,先發覺自動清潔唔work.而家唔上唔落,D藍威寶點整出來(emoji)(emoji)(emoji)

平時 ...

我同你一樣,我宜家照開抽油煙機,但冇得自動清洗,由得佢,等壞左先換。

侯爵府

2024勳章 美好大世界2017勳章 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 分享愛 夏天玩到顛 hashtag旅遊勳章 DHA勳章 hashtag影視迷勳章 大廚勳章 叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 畀面勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

hoohoo20000 發表於 16-7-31 16:47
我同你一樣,我宜家照開抽油煙機,但冇得自動清洗,由得佢,等壞左先換。
...

咁係咪唔理D藍威寶?

珍珠宮

nicksonma 發表於 16-7-31 16:24

平時 ...

你部抽油煙機咩牌子? 籃威寶耍否溝水用?

大宅

nicksonma 發表於 16-7-31 17:57
咁係咪唔理D藍威寶?

我已經壞左幾年,果時一倒落去佢直落唔洗洗,後期直情倒落去開自動清洗佢唔流出黎,應該裏面塞左,之後都冇倒藍威寶落去,我諗佢係裏面自己輝發哂,如果你部機仲有保養就搵人上黎睇睇,因我果部果時已經用左幾年冇保養,但打上去問話上門檢查要收幾百,零件另計,所以我冇整,等佢死哂先換。

大宅

minmin 發表於 16-7-31 18:16

Siemens,我會用藍威寶再溝熱水落去清洗

翡翠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章

冇自動功能的都係jit完藍威寶後開机。如拆得就拆出來抹或浸過夜。

珍珠宮

hoohoo20000 發表於 16-7-31 18:22
Siemens,我會用藍威寶再溝熱水落去清洗

thx

侯爵府

minmin 發表於 16-7-31 18:16

西門子,藍威寶要溝水落。而家留唔出來但照用到

侯爵府

hoohoo20000 發表於 16-7-31 18:21
我已經壞左幾年,果時一倒落去佢直落唔洗洗,後期直情倒落去開自動清洗佢唔流出黎,應該裏面塞左,之後都 ...

我都無保養啦

大宅

nicksonma 發表於 16-7-31 19:21
我都無保養啦

你試下打上去問檢查費要幾錢,如果價錢接受到就整左佢,因我唔係成日煮飯所以冇乜所謂。

wcpcelia    發表於 16-8-1 11:30

首頁

尾頁

跳至