夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

男爵府

你仲讀緊書, 咁成個家庭開支都係佢負責?
你甘憎佢想佢死, 但又唔想帶埋個仔離開, 唔通對於你來講佢只係代表$$$$咁簡單...

別墅

星人mama :

問心。。。係。
因為佢真係唔係一個好(合格)老公,好爸爸。
日日靜係識得念去邊到玩。除左$之外,佢無理過屋企。
啊爸成日叫我認下,等到我畢業有分工就可以正式離婚。

複式洋房

原文章由 三月媽咪 於 08-11-4 14:01 發表
所以。。。我真係唔想佢再返來。。。唔想再係個仔面前同佢嘈,其實,大家根本就夾唔來。再下甘落去,只係會搞到大家都憎恨大家。好想separate,但係佢次次都要返來。 ...

想問下多數你地鬧交係為左咩呢!

別墅

sulamita

次次都係我想佢理下屋企唔好出甘多街,同埋想佢理下個仔,同佢玩下。

別墅

而家要忍同收集證據證明老公係不負責任爸爸, 到時離婚爭仔都易d...

男爵府

畀面勳章

he's a jark~~~~

珍珠宮

原文章由 三月媽咪 於 08-11-4 14:46 發表
sulamita

次次都係我想佢理下屋企唔好出甘多街,同埋想佢理下個仔,同佢玩下。

既然你都唔鍾意佢,又打算畢業有份工就分開, 咁你根本唔駛咁勞氣啦!

佢鍾意出街咪由佢啦......佢唔理個仔就重好, 第日分開個仔都唔會嚷住掛住個老豆添!

等佢供完你畢業, 你可以自力更新時, 咪一腳飛走佢囉!而家咪當佢係提款機囉, 重要攞多啲, 留返多錢, 第日離婚用!
好好過每一天......

子爵府

當佢係人肉提款機

珍珠宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 開心吸收勳章 熱血勳章

原文章由 jacquesau 於 08-11-4 18:02 發表

既然你都唔鍾意佢,又打算畢業有份工就分開, 咁你根本唔駛咁勞氣啦!

佢鍾意出街咪由佢啦......佢唔理個仔就重好, 第日分開個仔都唔會嚷住掛住個老豆添!

等佢供完你畢業, 你可以自力更新時, 咪一腳飛走佢囉!而家咪當 ...

絕對同意~~
你咁嬲, 咁咪代表你重在乎佢~~
你要清楚知道, 你自己係想佢留喺度吖, 定係想佢走先 (死先) ???

別墅

離婚?你因住個賤佬唔簽紙 到時你想離都冇得離 除非報失蹤 我識D人又係咁 話而家離婚1定要對方簽名先離到 就算單方面申請佢唔簽名都冇用,, 人地老公都係咁 玩野唔簽名 搞左幾年先至可以唔駛對方簽名離婚,, 報失蹤先得 同埋SIDE錢

珍珠宮

環保接龍勳章

你冇收入 , 都係"鉗"佐佢的錢先喇 !
人冇佐 ,起碼有留錢比你同個仔丫

禁止訪問

好媽媽勳章

複式洋房

其實,我同你一樣,但我比你仲要差一點,他沒有比家用的,我同個仔的生活費要我自己搞定的,好在我有一份固定的工作。個仔現在讀更小一。我現在就當佢無到,透明,一個星期除左個仔有事我才會打電話比佢。基本上一個星期7天都講不到一句話。

複式洋房

這樣的日子,我都想過無數次離婚,但從經濟生活角度裏,小朋友的發展,爭不到個仔的撫養權的。

別墅

jacquesau:

其實今次已經無咩點勞氣啦,只係咒下佢快d 死。起碼無喊,無為左佢唔開心

別墅

夏丰 :

真係同病相連~~ 唉。。。。

大宅

既然你地仲有鬧交,
既然佢返來氹你你又會心軟,
既然佢又keep住有畀錢屋企,
我一啲都唔覺得你對佢無晒感情,或者佢對屋企全無責任囉,唔洗搞到離婚或者死人啩="=

大宅

我估你唔係已經唔傷心,係開始麻木就真.....

我認為,你仲愛唔愛你老公,唔須要承認亦無須否認,因為人始終係感情嘅動物,有感情係好正常嘅事,你仲愛佢都唔代表你係蠢,而唔愛佢都唔代表你係錯,要認真面對自己嘅感覺先至可以解決問題~

如果唔係,好容易又會因為認唔清自己嘅感情同人生取向?一時又心軟,一時又好鬼死憎佢,而一而再,再而三咁兜兜轉轉,互相折磨~~

其實你都好清楚自己想要啲咩,只係可能太過疲倦於不斷要求對方,但對方始終死性不改,就想放棄,如今,你一係決心再同佢重新開始過,揾啲專業人仕幫吓你都好,一係就令自己慢慢完全抽離同對佢放棄,離開佢再去尋覓自己更好嘅人生!!

不過感情事就總係咁,唔係一時三刻話抽離就抽離,都總要俾啲時間自己去適應!!

別墅

甘佢死左我同個仔有錢羅返啊麻,佢d 甘既人,除左會返工(一d都無前途,and 佢一d 都唔上進),會玩,仲識咩?唔死都無用==
我屋企人叫我嫁啊茂都好過佢==''

別墅

原文章由 <i>wmpl</i> 於 11/4/08 02:56 PM 發表
我估你唔係已經唔傷心,係開始麻木就真.....<br />
<br />
我認為,你仲愛唔愛你老公,唔須要承認亦無須否認,因為人始終係感情嘅動物,有感情係好正常嘅事,你仲愛佢都唔代表你係蠢,而唔愛佢都唔代表你係錯,要認真面對自己嘅感覺先至 ...
<br />

我真係已經麻木。
我唔想係我離開,因為間屋係我同屋企人既,
要離開既係佢,所以。。。真係唔想佢再返啦。
佢唔係到我仲開心d,唔使篤眼篤鼻。

首頁

尾頁

跳至