跳至

首頁

尾頁

大宅

不過有少少唔滿意既係.....

最基本既服裝,夏季同冬季要穿咩色襪/咩色鞋,我唔問佢都唔講,通告又冇寫,好多家長都唔知!!

同埋小朋友唔舒服嘔or賴濕褲褲,都唔打俾我,我去到接妹豬果時先見到佢著住拖鞋出黎....

我覺得呢兩方面要唔係咁掂!!

複式洋房

Hi Jackie,
你好呀, 多謝你的寶貴意見, 係呢洺榿明年讀k2了, 你覺得這間學校的課程是否過淺, 怕唔怕佢升上小學時追得好吃力呀?
請比多些意見, 感謝!

原文章由 Jackievv 於 08-12-5 16:06 發表
不過有少少唔滿意既係.....

最基本既服裝,夏季同冬季要穿咩色襪/咩色鞋,我唔問佢都唔講,通告又冇寫,好多家長都唔知!!

同埋小朋友唔舒服嘔or賴濕褲褲,都唔打俾我,我去到接妹豬果時先見到佢著住拖鞋出黎....

我覺得 ...

大宅

我得一個女,我未識考慮到佢d課程,會唔會跟到小學,所以我唔清楚....

不過我會考慮下&同其他學長傾下....

但係之前都同其他家長傾過,佢地大多都係考慮升邊間小學好,冇話怕幼稚園既課程會影響小朋友升小一.....

複式洋房

咁你心目中首選是邊間小學, 會唔會簡番東華三院小學呀??

原文章由 Jackievv 於 08-12-8 17:16 發表
我得一個女,我未識考慮到佢d課程,會唔會跟到小學,所以我唔清楚....

不過我會考慮下&同其他學長傾下....

但係之前都同其他家長傾過,佢地大多都係考慮升邊間小學好,冇話怕幼稚園既課程會影響小朋友升小一..... ...

大宅

唔知呀~~

複式洋房

唔知出年k1幾時開學呢?
學校大約會幾時有信通知呢?

大宅

原文章由 anniehsh 於 08-12-10 16:06 發表
唔知出年k1幾時開學呢?
學校大約會幾時有信通知呢?

剛收到通知有親子活動 12月18日 (唔知有無聽錯18定28日) 4:00pm, 你地會唔會去呀 ???!!

複式洋房

今日下午收到學校個電話打黎話12月18日星期四3:30有個
x'max party叫我地帶埋小朋友去玩, 但我要返工, 我諗我唔去了.

大宅

我都唔知18號有活動既....mouth:
可能我個女病左冇返學,所以未收到通知.....

男爵府

OT, anniehsh 也作了選擇吧~?

我會常常在附近經過,希望有機會見到你們哩~

大宅

原文章由 anniehsh 於 08-12-11 17:11 發表
今日下午收到學校個電話打黎話12月18日星期四3:30有個
x'max party叫我地帶埋小朋友去玩, 但我要返工, 我諗我唔去了.

如果係18號, 我都唔得呀 ! 我都要返工呀 ! 如果係星期六,日我都考慮既 ! 可以參觀同見下其他同學仔嗎 ??!!

大宅

原文章由 muiskyie 於 08-12-12 00:03 發表
OT, anniehsh 也作了選擇吧~?

我會常常在附近經過,希望有機會見到你們哩~

muiskyie,

我未作最後決定喎 ! 我交咗幾間留位費, 有機會可以交流, 參觀下間學校, 同見下的老師同學生都好架 !!!

大宅

如果唔係讀呢間, 可唔可以參加 x'mas party呢?

男爵府

原文章由 prutong 於 16 12 2008 17:16 發表
如果唔係讀呢間, 可唔可以參加 x'mas party呢?

我都想知〔力勤〕&〔聖安德肋〕o既活動日係咪對外開放~

首頁

尾頁

跳至