美容扮靚

跳至

首頁
12345...7

尾頁

男爵府

有好幾日冇上泥bk,發現原來我之前分享我打斑ge post封左,原因係我回覆好多jm ge comment 係打"pm u",原來板規話咁係唔得ga wor,我會多多留意返
不過見有好多jm 收藏左個post,所以開返個新post 順便update 下我ge 進度la

講返少少background 先,ard個幾月前突然間好想去打斑,我d雀斑雖然唔多,不過都幾深色下,好想整走佢

不過唔敢自己盲中中去求其一間美容院度做,因為我好怕俾人sell,我怕俾人劏到我一頸血
所以之前開過個post 問下d jm有冇好介紹.睇晒d comment 自己又做下research又問下自己d 朋友之後就決定左去尖沙咀一間醫學美容中心度做
由於有朋友介紹ge 關係,第一次做$800,之後每次$1000,逐次收費ga!唔洗買package 好岩我心水,而且好多comment 話佢地唔hardsell,呢個真係重點!!!!
上星期我就去左做第一次,其實都幾緊張,因為聽d 打左理ge 朋友講打斑好痛,又會結焦,嚴重d 又會流血,我有個frd話佢做完之後成個星期出街都要戴口罩好似太誇張.不過為左之後變靚,真係要樣衰一陣我唔介意ge

第一次去ge 時候首先會問返d basic info 先,問下我最近2星期有冇曝曬呀,有冇長期病患ah,有冇皮膚敏感,有冇搽類固醇等等.問左好多野,我都唔太記得仲有咩問題haha.之後要影張相睇下d 斑ge 情況

大家唔好介意我post 呢張核突相出泥,我自己都嚇親我個C6話以為係邊個阿婆ge相
影完相就真係去做la!做之前我問美容師係咪會好痛,佢話好似俾橡筋彈咁,我心諗,平時俾橡筋彈好痛ga wor!何況係彈面!!於是果個moment好緊張.到開始ge時候原來都唔係好痛,只係感覺輕微ge 彈,同埋聞到少少燒野ge味,不過係正常ge.
前後15分鐘就完成喇!好快手.成個過程好舒服,無論係個環境定係美容師ge態度,冇乘機sell 我其他野.(之前係第2間做脫毛ge 時候每次去做個staff 都會sell 我join 其他package,令我感覺好煩)
美容師不停強調要我做完之後果一個星期要勤力full mask,搽保濕精華,因為做完皮膚會好乾,最緊要係搽防曬,起碼要spf30或以上,唔好曝曬,搽佢地俾ge 反黑面霜(頭一次做會免費俾,之後做如果想要就$100一小罌)

呢張係我岩岩做完影ge,佢地話做完皮膚可能會紅,不過即時敷完個mask 已經唔紅lu.完全冇其他朋友所講會紅ah,結焦ah,流血果d恐怖後遺症

**各位親愛的,麻煩你地唔好係留言度留pm 字眼丫,我怕好似之前個post咁被版主封ah 因為唔可以打pm gaaaa.我都係因為俾人封左post 先知原來有呢個版規
呢個post 我會一直update,直到我完成成個treatment 為止:)謝謝支持

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

回覆樓主:

請問係咪A字頭嗰間啊?要打幾次先冇晒斑呢?

男爵府

距離第一次打斑已經有一星期lu
呢個星期我ge 護膚routine係:
朝早- 洗面->爽膚水->b5 gel->反黑面霜->面霜->spf50 防曬
夜晚- 洗面->敷mask->清水洗面->爽膚水->b5 gel->反黑面霜->面霜
出街ge時候帶定防曬定時補,帶遮/戴帽

so far d 斑的確係淡左少少,期待下一次做有更大ge進步
塊面唔算好乾,冇敏感,而且唔知係咪心理作用,個鼻2邊ge紅印好似都淡左
美容師提醒過我呢個星期唔好搽美白產品同做磨砂,我真係有忍手唔做ga:D

男爵府

回覆 baby_happy 的帖子

其實佢冇特定話要做幾多次ga,個個人唔同,視乎你退斑ge情況而定,好似做到第三定第四次會再影多次相,對比返第一次泥果陣影果張相,睇下你ge進度

子爵府

回覆樓主:

來來去去都係A店..仲有無其它店企出嚟打對台……好悶

別墅

ANNY媽 發表於 16-8-2 16:48
來來去去都係A店..仲有無其它店企出嚟打對台……好悶

即係邊間?

大宅

回覆樓主:

A字店係???

男爵府

回覆 ANNY媽 的帖子

er..我都係見呢個forum有jm同埋自己ge朋友介紹過,所以先去試ga ja wor

男爵府

仲有個幾2個星期就去打第2次la,期待中

伯爵府

回覆:*純分享*終於去左打斑laaa

我都看了這裡的介紹去了apxx打斑,我都有影這相片,但他們沒有這相片的copy给我,為什麼你會有。。。。。

男爵府

回覆 jojo1234 的帖子

我都冇個copy bor,呢張我係果度部電腦影出泥

男爵府

2024年龍年勳章

回覆樓主:

樓主係咪1064呀?有結焦嗎?我想打走荷爾蒙斑呀

禁止訪問

別墅

可否pm?
介紹一下
Thanks

禁止訪問

子爵府

ktang0 發表於 16-8-2 23:39
回覆 ANNY媽 的帖子

er..我都係見呢個forum有jm同埋自己ge朋友介紹過,所以先去試ga ja wor ...

樓主,我想問係醫生打? 可否講下個過程?淨係一嚟就打斑?

大宅

樓主幾靚女,就咁睇皮膚都唔差,無左斑,應該可以變超級靚女

禁止訪問

男爵府

回覆 ninini 的帖子

係呀係呀1064我打完冇結焦呀,我聽過有人打完結焦,可能佢唔係打1064
我果隻打荷爾蒙斑好似都得ga,過2日去打我幫你問問丫

男爵府

回覆 maychunga 的帖子

係ah 冇錯,我做ge 係1064:)

首頁
12345...7

尾頁

跳至