美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

洋房

Re: 還<<樂兒媽咪>>一個公道

集體訂購規則是為保護會員而設立, 因為有太多會員在訂購的過程中被騙財, 所以在未經我們批准下的一切訂購活動, 一律刪除,
[size=x-large]既然一直不容許,為何此TOPIC出現的時候不第一時間出手阻止要等本人完成ORDER後才"懶好心"警告我?!你不是冼我嗎?!這提出合情合理的解釋,否則我本人死不足息

洋房

[size=xx-large]大臣不敢出來解釋?!還是解釋不來?!別人還在訂鞋的是否已被大臣CHECK過沒有欺騙成份,還是大臣留意不到?!

大宅

大臣 :
你有濫殺良民之疑,
請你留意"集體訂購守則", 只要求會員申請,
否則也沒有後果的,
這些所謂"集體訂購守則", 指引不足是你們的錯,
請問你們有何德何能可以審批申請?
你們有何德何能可以查核當中的利害衝突?

洋房

[size=xx-large]大臣為何不發言????????快o的出o黎證明自己啦!仲唔快o的解釋,你唔解釋的話麻煩你解除本人的ip,你無權鎖我

洋房

[size=xx-large]我每天上來也看不到你的合理解釋,我會每天反問你一次,直至你解除我的ip為止,我亦要讓所有人知道你們的橫蠻及不合理的行為,我覺得自己有點似被陷害不能入境的人士呢!我會堅持到底

侯爵府

親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

d字係咪需要放到咁大咁可怕!?
點解要post在呢版上面去作出投訴呢?

洋房

因我是在此被人陷害並被你們那個"公事公辨的大臣"鎖IP的,但她現在卻不出來發言兼證明她的做法是正確,所以我一它會堅持我應有的權益,如果你覺得我冇理那只因此事不發生在你身上,或者你代大臣給予我合理的解釋(鎖我IP)
還有你覺得可怕或無聊,可以不上來看,我並不是要引起你的注意,多謝

March 寫道:
d字係咪需要放到咁大咁可怕!?
點解要post在呢版上面去作出投訴呢?

伯爵府

如果係真的, 咁實在太過份了, 我在潮流時尚都見到好多人訂鞋, 係媽媽會所又見到好多人訂奶粉, 咁點解個d又得呢?

小B媽 寫道:
今日我去取面膜時見到<<樂兒媽咪>>, 她話BK取消了她會員資格及她說她不能再入此網頁.
其實BK是否誤會了她係sale野, 她只不過幫我們做集體訂貨的橋樑, 有錯都係去錯版頁, 但不致殺絕.
她幫我們訂貨而更親自送給我們, 係一個熱心的國民.
BK是否要還她一個公道.

民房

樂兒媽咪,

Don't be so angry! I think BK is pin pointing at somebody, they do not treat everyone fairly. My message also deleted by them and they said I am selling, but I have NO such wordings in my message. Moreover, many other BK members even stated the name, address and telephone number in the message but BK did not delete. I am consulting my lawyer on legal action on defamation.

男爵府

樂兒媽咪,
希望大巨快D攪清楚事件,還你公道!!!

男爵府

樂兒媽咪
好簡單,因為大臣冇任何利益,所以佢只好封鎖佢以為人地在找錢的話題,如果你俾錢佢做宣傳,你一定唔會俾人block IP,
根本現在呢個已經係一個business nature 的 web site
但有好多好多媽咪都係幫人的,只係呢個web site 的management有問題,
我會支持你

別墅

好心你地唔好攪咁多野啦,如果身無屎,講咁多做乜

管理員

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 2016畫展勳章 夏天玩到顛 +3金熱血 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章

各位關心此事的會員:

我想再強調, BK就像一個世會的縮影, 有著各樣的人, 當中有很多是分享育兒心得的, 有些是無私助人的, 亦有些是借助人為名實質經營生意. 實質上我們確是無德無能分辯那些是無辜市民, 那些是無恥商人, 所以定下一些規則, 作為維持BK治安的一些標準, 我們相信這些規則雖然不足, 但內容亦不難理解, 至少大部份的會員也明白, 只有少數會員仍在明知故犯.

我們執行規則的方法很簡單, 第一次犯規的我會作出警告並刪去留言, 再犯者就直接刪去不再通知, 犯者再作留言搞事者就會封鎖帳號甚至IP.

樂兒媽咪已有很多在BK做廣告的紀錄, 我就將其中一個放於集體訂購給各位看看:http://www.baby-kingdom.com/modules/newbb/viewtopic.php?topic_id=170868&forum=28&0
這個留言我於7月18日已刪除並發出警告給樂兒媽咪, 可是她仍不理會不斷的在BK搞買賣, 我無法分辦那一項是義工, 那一項是賺錢. 這讓大家明白我們並不是無中生有的針對某人, 只是針對事.

網站日常的運作有太多的工作, 我們雖然盡力, 但仍沒法看過每一個討論或留言, 所以我們只可以靠版主及熱心的會員作出投訴, 我們才可以發現到違規的留言, 這亦是有漏網之魚的原因, 並非對某些人偏心.

如果對我們處理的手法有任何意見, 請直接與本人聯絡.

謝謝各位留意

大臣

現在的國民很好招呼...

複式洋房

Apple011 寫道:
如果係真的, 咁實在太過份了, 我在潮流時尚都見到好多人訂鞋, 係媽媽會所又見到好多人訂奶粉, 咁點解個d又得呢?

坦白講,我唔知樂兒媽咪係咪sales,但我覺得如果要對佢開刀,咁應該仲有好多人要被開刀...唔可以double standard, 罰呢個又唔罰果個... 仲有咁多訂購topic,係咪應該出warning(唔止pm,仲應該在該topic公告),然後鎖上?

林月如

大宅

要求大臣解封樂兒媽咪架ip簡直係晒氣,因樂兒媽咪做錯左,佢有心幫人訂購,不過之前應該先問清楚欲訂購會員可否俾多少少$$大臣(o者係bk)當租bk做聯絡地,咁大臣實俾佢搞體訂購了。
你地話係唔係?
講“bk網就似世界縮影”,其他網唔係呀?我敢講我上網架年資唔比大臣少,其他親子網唔會好似bk咁商業化 。大家都係成年人,你post個topic提醒會員,大家都會警惕,駛唔駛好似保護小朋友咁即刻封左人地ip呀?
以前我參加bk聚會時,夠有人同我講bk搞聚會係想利用我地想同其他會員見面黎賺我地錢了。我聽完都有認真諗過,之後先決定參唔參告架,唔通有賺錢嫌疑,bk就唔搞聚會?

洋房

你所說的也只是一件事,而且這是我收到該公司寄絡我的E-MAIL的主題及內容,我只是照他的優惠直說給其他媽咪知,但我沒不斷的在BK搞買賣, 你無法分辦那一項是義工, 那一項是賺錢. 這是你的問題,但我覺得你讓我明白你並是無中生有的針對某人, 而不是針對事.

還有這是你執行規則的方法, 第一次犯規的我會作出警告並刪去留言, 再犯者就直接刪去不再通知, 犯者再作留言搞事者就會封鎖帳號甚至IP,但我只是用言語去取回我應得的權益以及對我不明的事作出發問並希望得到合理的答覆,但你卻認為我在挑釁,那是否顯示這裡沒有言論自由及不平則嗚?!

你需要靠版主及熱心的會員作出投訴, 才可以發現到違規的留言,那我現在想請問為何還有那麼多人在訂鞋?!那些是否已得到你的允許?!若不是這你立即把它們刪除,否則我會認為你對某些人偏心
大臣 寫道:
各位關心此事的會員:

我想再強調, BK就像一個世會的縮影, 有著各樣的人, 當中有很多是分享育兒心得的, 有些是無私助人的, 亦有些是借助人為名實質經營生意. 實質上我們確是無德無能分辯那些是無辜市民, 那些是無恥商人, 所以定下一些規則, 作為維持BK治安的一些標準, 我們相信這些規則雖然不足, 但內容亦不難理解, 至少大部份的會員也明白, 只有少數會員仍在明知故犯.

我們執行規則的方法很簡單, 第一次犯規的我會作出警告並刪去留言, 再犯者就直接刪去不再通知, 犯者再作留言搞事者就會封鎖帳號甚至IP.

樂兒媽咪已有很多在BK做廣告的紀錄, 我就將其中一個放於集體訂購給各位看看:http://www.baby-kingdom.com/modules/newbb/viewtopic.php?topic_id=170868&forum=28&0
這個留言我於7月18日已刪除並發出警告給樂兒媽咪, 可是她仍不理會不斷的在BK搞買賣, 我無法分辦那一項是義工, 那一項是賺錢. 這讓大家明白我們並不是無中生有的針對某人, 只是針對事.

網站日常的運作有太多的工作, 我們雖然盡力, 但仍沒法看過每一個討論或留言, 所以我們只可以靠版主及熱心的會員作出投訴, 我們才可以發現到違規的留言, 這亦是有漏網之魚的原因, 並非對某些人偏心.

如果對我們處理的手法有任何意見, 請直接與本人聯絡.

謝謝各位留意

大臣

洋房

美維 寫道:
要求大臣解封樂兒媽咪架ip簡直係晒氣,因樂兒媽咪做錯左,佢有心幫人訂購,不過之前應該先問清楚欲訂購會員可否俾多少少$$大臣(o者係bk)當租bk做聯絡地,咁大臣實俾佢搞體訂購了。
你地話係唔係?
講“bk網就似世界縮影”,其他網唔係呀?我敢講我上網架年資唔比大臣少,其他親子網唔會好似bk咁商業化 。大家都係成年人,你post個topic提醒會員,大家都會警惕,駛唔駛好似保護小朋友咁即刻封左人地ip呀?
以前我參加bk聚會時,夠有人同我講bk搞聚會係想利用我地想同其他會員見面黎賺我地錢了。我聽完都有認真諗過,之後先決定參唔參告架,唔通有賺錢嫌疑,bk就唔搞聚會?

那即是正如大家所說,大臣之所以封鎖我完全是因為它冇錢賺,那我想請問大家訂貨的媽咪,會否在訂貨前考慮比多少少大臣賺而令大家訂貨的價錢比不用集體訂購貴少少或冇分別的,那會有人訂嗎?!

洋房

gladis(bb) 寫道:
好心你地唔好攪咁多野啦,如果身無屎,講咁多做乜

你這樣說很有問題?!難道我本身問題我是身無屎,卻要無故比封鎖食下這隻死猫嗎?!

伯爵府

好媽媽勳章 BK Milk勳章

我就認為有禁多是非, 不如一刀切, 將"集體訂購" 討論區取消, 以後聲明一切交易不能在BK進行, 大家就不會有誤會了.

侯爵府

親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

網站是人家的,現在又不是要大家繳什麼錢...人家又無扼你什麼,你要人家還你什麼公道!!
曾幾何時,網站還不是遍佈sales topic,每個有心人都在借bk sell o野...然後會員投訴,bk改革作嚴厲對質...那時候個個都叫好;到現在bk維持風格郤又遭反對.
我只係認為:如果大家覺得bk係藉得你地繼續支持o既咪入來吹下水囉,相反你覺得bk有咁多唔好o既大可以選其它育嬰吹水網站.

首頁

尾頁

跳至