爸爸專區

跳至

首頁

尾頁

公爵府

一直睇緊新車嘅(雙田、Benz、Lexus都係考慮中),咁啱遇到一架二手Stepwgn, 車齡新(10個月),咪數不多(6500),290000諗唔諗得過?幾$先合理?

子爵府

回覆:Stegwgn Spada 一問

原價30萬多d?賣29?

子爵府

回覆:Stegwgn Spada 一問

原價34萬,我會比多幾萬出新車。

男爵府

新車落地 起碼加個 8折啦...係起碼!

子爵府

引用:新車落地+起碼加個+8折啦...係起碼!

原帖由 dick9394 於 16-08-03 發表
新車落地 起碼加個 8折啦...係起碼!
係咯,25、6萬我會諗下

公爵府

所以咪問大家還咩價囉,因為我同老公本來買新車,但佢想要Stepwgn L, 覺得平40000,多咗的東西佢無所謂,又慳返4皮,但我鍾意Spada, 你地仲話俾多幾萬出部新,就係為咗幾萬已經大家傾唔掂agree唔到

公爵府

回覆樓主:

補充:俾$係老公,但司機係我,我老公最憎揸車,佢話唔環保而且買車我哋從來不會上會,所以一砲過俾出來,多幾皮都好肉赤....

男爵府

danielboy 發表於 16-8-3 12:47
所以咪問大家還咩價囉,因為我同老公本來買新車,但佢想要Stepwgn L, 覺得平40000,多咗的東西佢無所謂,又 ...

咪答左你羅 ,
部車比人玩左6千幾公里先平咁少,想平既就買部再舊d ,非呢部不可既話,你根本無bargain power ,唯有買

公爵府

不是無bargaining power亦並非一定要呢架,就係唔想鬧交所以先開post攞齊料同老公好好地傾。 多謝大家寶貴意見。

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

二手價錢既野我唔識點比意見. 不過spada 同L 黎計, 多幾萬有哂全車air bags 包圍, 我覺得唔好慳, 安全最緊要.

大宅

danielboy 發表於 16-8-3 12:47
所以咪問大家還咩價囉,因為我同老公本來買新車,但佢想要Stepwgn L, 覺得平40000,多咗的東西佢無所謂,又 ...
Spada 版多幾個氣袋絕對唔係多餘

公爵府

多咗乜我哋當然好清楚,意外嘅嘢無人預計得到,本人都唔怕暴露年齡,揸咗30年車了,大車細車歐洲車日本車左軚右軚棍波自動波都揸過,更絕非weekend driver, thank God從未發生過airbag彈出,不過我亦係衰,露晒底牌,老公好清楚知道我其實喜歡Spada同airbag這個issue全無關係,我純粹喜歡一些cosmetic嘢,所以佢覺我用40000買心頭好,係多鬼餘,這個價錢我大可買架平治B仔。唉!總之,都唔知點收科。

洋房

回覆:danielboy 的帖子

我都係貪Spada靚仔啲揀咗Spada, 唔買普通版😆😆

男爵府

買2手車 唔好心急
睇多幾架,無盤就等下

驚買貴左者, 買10個月既2手車真係不如買架新

公爵府

RRDDragon 發表於 16-8-3 22:41
我都係貪Spada靚仔啲揀咗Spada, 唔買普通版😆😆

真係好,有人同我一樣貪靚仔想俾多4皮,但你自己俾錢自己揸,又點同我係靠人俾錢但又做司機,谷鬼氣

公爵府

dick9394 發表於 16-8-4 09:30
買2手車 唔好心急
睇多幾架,無盤就等下

好多謝大家意見,上bk真好。其實從無諗過買二手,只因為買L定Spada出現意見分歧,但為咗靚又講唔贏一個唔like揸車的老公,咁點呢?於是上car28睇下有無機會同老公慳到$而自己又買到心頭好的option呢?

昨晚卒之去咗睇Benz, 今次反而無異議....但我已預計到會展開另一場角力戰:B仔定GLA?

首頁

尾頁

跳至